Ustensile necesare pentru unghiile cu gel

Manichiură

Unghiile cu gel și-au câștigat notorietatea de multă vreme în industria frumuseții, iar femeile care au grijă de aspectul lor fizic nu ratează nici o programare la salonul de manichiură sau aleg chiar să își facă manichiura acasă.

Cu puțină răbdare, îndemânare și cu produsele potrivite, o manichiură cu gel sau ojă semipermanentă nu pare imposibil de realizat! Pe toate canalele de comunicare ale brandului Cupio, clientele găsesc materiale informative despre cum să își realizeze manichiura cu ojă semipermanentă sau cu gel, dar și despre diferite tehnici de lucru folosite de profesioniști.

Pe pagina de Youtube Cupio România există o serie de filmulețe despre tehnicile de lucru cu ojă semipermanentă sau cu gel UV. De asemenea, aici, pe Blogul Cupio, găsiți informații importante despre realizarea unei manichiuri corecte și estetice. Mai jos sunt doar câteva dintre acestea:

Învață pas cu pas cum se construiesc unghiile cu gel – Un material realizat de trainerul Cupio, Veronica Moraru, în care puteți urmări toți pașii necesari pentru realizarea unghiilor cu gel.

Aplicarea ojei semipermanente. Sfaturi și mituri – Mituri demontate referitoare la tehnica ojei semipermanente și sfaturi utile pentru aplicarea corectă a acesteia.

Aplicarea culorii sub fald – talent sau precizie? – Un material în care inveți, pas cu pas, cum să aplici culoarea sub cuticulă, pentru o manichiură impecabilă.

Dacă ți-e clar deja care sunt materialele pe care trebuie să le folosești la manichiura cu gel, aici fiind vorba despre materia primă (gelurile aplicate, soluțiile de pregătire), în rândurile de mai jos vei afla care sunt ustensilele ce nu trebuie să îți lipsească din trusa de lucru.

Ustensile pentru pregătirea unghiei

Procesul de pregătire a unghiei începe cu o cuticulă perfect curățată. Iată care sunt instrumentele necesare pentru stilizarea cuticulei.

Instrumentul de tip ”pusher” pentru împingerea cuticulei

La Cupio, găsești mai multe variante de instrumente de acest fel: CP3, CP5, CUP20, Galaxy G01, Galaxy G02, Nova Collection N22, instrument abraziv pentru cuticule.

Instrumente pentru îndepărtarea cuticulei

După ce cuticula a fost îndepărtată de pe placa unghială, poate fi tăiată cu ajutorul forfecuței. Poți folosi una dintre forfecuțele pentru cuticule de la Cupio: PRO18, PRO18 ERGO, PRO18 X-tra Curved, PRO19, PRO21, PRO21 EVO, PRO12 pentru stângaci, forfecuță de unghii și cuticule.

Profesioniștii din domeniul manichiurii folosesc freza electrică și capetele de freză, pe lângă instrumentele mai sus amintite, astfel încât cuticulele să fie perfect curățate, iar aspectul final al manichiurii, impecabil. Iată de ce capete de freză este nevoie pentru stilizarea cuticulei.

  • freza diamant pentru cuticule nr.10 – ajută la curățarea cuticulei în laterale și sinus. Cu această freză se ridică cuticula, înainte de a fi tăiată.
  • freza diamant 253 se folosește apoi pentru a curăța cuticula de pe faldurile laterale.
  • după folosirea acestor doi capeți de freză poate fi tăiată cuticula cu o forfecuță, iar apoi se trece la folosirea frezei diamant cuticule nr.16. Acesta ajută la curățarea cuticulei netăiate cu forfecuța.
  • ultimul capăt de freză folosit este cel de silicon – 658, pentru a lustrui și finisa zona cuticulei.

Unghia este acum pregătită pentru aplicarea soluțiilor de pregătire și mai apoi a gelului de bază.

Pile și buffere pentru pilirea și realizarea formei

Înainte de a aplica soluțiile de pregătire, trebuie să îndepărtăm luciul unghiei cu ajutorul pilei profesionale long lasting 100/150. Folosim partea cu granulație mai mare – 150 – fără să apăsăm prea tare. Tot cu pila de granulație 150 scurtăm marginea liberă a unghiei la nivelul 0, la unghiile care cresc în jos și la cele strandard. Pilirea completă a marginii libere ne va ajuta să montăm șablonul corect . După montarea șablonului și aplicarea gelului, tehnică pe care o puteți vedea aici, se continuă cu pilirea construcției în forma dorită.

Cu aceeași pilă de granulație 100/150 începem pilirea vârfului. Apoi continuăm cu pilirea pereților laterali și realizarea formei dorite a unghiilor.

Alte pile și buffere pentru unghii sunt disponibile pe www.cupio.ro

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN