Cunoaște-o pe Aura Bakoș, cel mai nou Trainer Cupio & Product Development Consultant

Din comunitate Interviu Manichiură

Aura Bakos este cel mai nou trainer care s-a alăturat echipei noastre. Suntem fericiți să o avem alături de noi atât ca profesionist în domeniul unghiilor tehnice, cât și ca specialist în domeniul dezvoltării produselor pentru manichiură. Pentru că este noul membru al echipei Cupio, vrem să o cunoaștem și să o cunoașteți și voi, mai bine.
În rândurile ce urmează, stăm de vorbă cu Aura pentru a afla despre cine este ea ca om, ce pasiuni are (în afară de cea care este, deja, evidentă) ce îi place, ce nu îi place, ce urăște și ce… iubește.

Aura, bine ai venit în echipa Cupio!
Aura, te rog povestește-ne, în linii mari, ce fel de persoană ești, dincolo de profesia ta. Care sunt cele mai mari calități ale tale? Dar defectele?

Înainte de toate, mă bucur tare mult ca fac parte din această echipă. Sunt o persoană simplă, care iubește să se complice. Am început modest, ca multe altele dintre voi, dar care nu s-a mulțumit cu puțin. Nu mă compar cu alte persoane, mă compar doar cu ceea ce am făcut ieri! Însă, până să ajung in acest punct, m-am comparat, m-am amăgit până mi-am învățat lecția: dacă tot vreau să mă compar, o fac doar cu mine! Consider că cea mai mare calitate pe care o am este determinarea. Atunci când îmi stabilesc un obiectiv, nimic nu mă împiedică să îl îndeplinesc! La fel cum orice lucru dus la extrem poate ajunge toxic/negativ, consider ca în anumite situații, determinarea mea prea mare m-a pus în situația în care această calitate a ajuns să pară un defect. Cheia o reprezintă echilibrul, consecvența! Iubesc această meserie si cum obișnuiesc sa fac totul din suflet, ma dedic 100 % . Ambiția, bucuria si devotamentul consider ca sunt atuurile mele ce m-au adus în punctul de până acum.

Ce îți place cel mai mult la meseria ta?

Cu siguranță, este faptul ca nu îți permite sa îți plafonezi nivelul de dezvoltare. Aceasta meserie te forțează să rămâi consecvent și să evoluezi, să faci aceleași lucruri, însă în moduri diferite. Faptul că nu am timp să mă plictisesc, activează ludicul din mine și mă face să vreau să dezvolt tot ceea ce ating!

A fi trainer este o vocație sau doar o simplă profesie?

Categoric, este o vocație! Titulatura o primești foarte ușor, însă sa o păstrezi este cel mai dificil! Atunci când susțin un curs, pun “pe masă” cel mai valoros lucru: timpul meu! Deseori, acele 8 ore de curs prestabilite ajung să fie cu mult peste, însă acest lucru consider că este benefic pentru cursant cât timp acesta invață calitativ! Dacă privești această titulatură ca fiind o simplă profesie, rezultatele vor fi exact așa cum este și implicarea și dăruirea ta, direct proporțională.

Ce te deosebește de alți traineri și profesioniști din domeniu?

Atunci când am început să predau, mai exact acum 4 ani, aproximativ, nu știam exact ce mă diferențiază de colegii de breaslă, însă știam un singur lucru: că vreau să le fac pe cursantele mele sa înțeleagă mai repede, mai bine tot ceea ce trebuie pentru a ajunge pe propriile lor forte să își îndeplinească visurile. Deseori, ajungeau cursante la mine ce, deși erau extrem de bine pregătite din punct de vedere tehnic, nu aveau încredere absolut deloc in propriile puteri. Pe măsura ce le vedeam evoluția, am înțeles că nu avem nevoie doar de tehnică, avem nevoie de încredere, avem nevoie de dăruire si de înțelegere reală. Am învățat că este important să încurajezi atunci când trebuie și să apostrofezi atunci când este nevoie. Cel mai probabil, acest lucru mă deosebește de alți profesioniști in domeniu: echilibrul prin care încurajez și dojenesc fiecare cursant!

Care este singurul lucru pe care nu l-ai face niciodată?

Dacă vorbim de partea profesională, niciodată nu aș recomanda un lucru in care nu cred. Niciodată nu aș promova ceva ce știu conștient că este slab calitativ și niciodată nu aș face un lucru doar să fie făcut! Calitatea este cel mai important element după care mă ghidez. Dacă vorbim de partea personală, niciodată nu aș spune niciodată. Acest lucru deoarece lecțiile pe care trebuie sa le învățăm, le vom învăța, că ne dorim sau nu, acest lucru. Degeaba spunem că “niciodată nu aș” că soarta te duce în acel punct în care trebuie să fii, oricât ai încerca să eviți.

Care este citatul în care te regăsești cel mai mult?

“Nu trebuie să știi tot drumul până la destinație. Fă primul pas și vei știi care este următorul”(Martin Luther King). Deși nu îl știam atunci când am început acest drum, mi-am ghidat viața după el, instinctiv. Este important să înțelegem că orice proces de învățare este constituit și din greșeli. Dacă ne focusăm pe ele, drumul nostru se poate opri, dacă ne focusăm pe conștientizarea și rezolvarea lor, drumul se poate lărgi, contează doar lentila prin care privești!

Ce îți doreai să devii, când erai mică?

Încă de la 9 ani făceam un exercițiu atunci când trebuia să mă trezesc dimineața pentru a mă motiva sa mă ridic din pat, iubeam si iubesc somnul. Așadar, in fiecare dimineață, când trebuia să mă dau jos din pat, mă întrebam: “oare ce meserie ar trebui să am pentru a merge cu drag acum, acolo?”. În prima parte a copilăriei am vrut să mă fac veterinar, iubind foarte mult animalele, însă mi-am dat seama că exact acest lucru mă va împiedica să fac această meserie. Iar de la 12 ani, timp de 5 ani, răspunsul meu a fost întotdeauna același: învățătoare sau profesoară. Și am ajuns, nu așa cum planificasem atunci când eram micuța, însă am ajuns să predau una dintre cele mai frumoase meserii: cea de stilist protezist. Nu știam că voi face acest lucru, însă viața te aduce exact în punctele în care trebuie să fii!

Crezi în destin sau în liber arbitru?

Da, cred în destin și în faptul că nimic nu este întâmplător. Cred că totul are un scop bine definit și lecțiile pe care trebuie să le învățam au doar rolul de a ne face să evoluam.

Ce nu i-ai putea ierta unui om?


De iertat pot ierta orice, însă acest lucru nu înseamnă că relația pe care o am cu acel om va mai rămâne la fel. Orice acțiune va avea și o reacție. A greși este omenesc, însă depinde foarte mult de gravitatea acesteia.

Numește trei calități pe care le iubești/apreciezi la un om.

Iubesc modul în care ne putem adapta, iubesc modul în care inventăm și iubesc modul în care iubim!

Ai schimba ceva la tine? Dacă da, ce anume? (fizic sau moral)


Nu știu dacă vreodată aș putea spune că sunt perfectă și că nu aș schimba nimic la mine. Consider că întotdeauna este ceva de îmbunătățit, de schimbat. Sunt într-o competiție, însă doar cu mine. Momentan, ma aflu într-o metamorfoză spirituală în care am ca scop vindecarea anumitor răni pe care le-am dobândit de-a lungul vieții. Este importantă constientizarea acestora pentru a le vindeca. Schimbarea este benefică in fiecare zi , vorbesc despre acea schimbare ce aduce evoluție, dezvoltare, creștere si mai ales, FERICIRE.

Care este filmul tău preferat?

In adolescență, cu siguranță că filmul meu preferat a fost “A walk to remember”. Nu este nevoie să justific, cu siguranța că nu sunt singura ce a plâns la el! Din păcate, în ultima perioadă nu am mai prins drag atât de puternic de un film sau serial încât sa îl consider preferat!

Îți place să gătești? Care este mâncarea ta favorită?

Da, îmi place să gătesc, însă doar dacă vine din partea mea și am cheful, dispoziția și timpul necesar. Am înțeles în ultima perioadă că este necesar să am grijă la ceea ce mănânc, așadar, încerc pe cât posibil să mănânc cât mai sănătos. In ultima perioadă, mâncarea mea preferată este terciul de ovăz, cu proteină, fulgi de cocos și fructe deasupra, sau clătitele proteice. Deja îmi este foame sau poftă, încă nu mă pot decide! 😂

Numește 3 dintre cele mai importante lucruri fără care nu pleci de acasă.

Chiar dacă râd când gândesc asta și cu siguranță că și vouă vi se va părea amuzant, VERIFIC SA NU PLEC DE ACASĂ FĂRĂ CAP. Fără orice altceva m-as descurca!😂

Împărtășește cu noi (dacă dorești, evident) cea mai mare provocare din viața ta.

Cea mai mare provocare a mea a fost să învăț să lucrez într-un colectiv. Fiind obișnuită să îmi desfășor activitatea singură, nu credeam că voi ajunge în punctul în care să fac parte dintr-o echipă atât de complexă, cum este echipa Alisha Beauty Salon. Aici am pus bazele lucrului în echipă și datorită acestui fapt, am prins curaj să vin în echipa Cupio, unde am fost așteptată cu brațele larg deschise. Iar pentru aceasta, vă mulțumesc!

Ești un trainer cu o experiență vastă în domeniul manichiurii. Ce sfat ai transmite fetelor care își doresc să își construiască o carieră în acest domeniu?

Cu siguranță că le-as încuraja să se bucure când fac o greșeală. Atunci când nu greșești, înseamnă că nu muncești suficient de tare. Rezultatele apar cu multă munca, exercițiu, îndemânare învățată prin multă practică, urmând toate aceste lucruri, rezultatele nu au cum să nu apăra. Bucurați-vă de orice greșeală, de orice situație neplăcută, de orice recenzie negativă, de orice comentariu mai puțin bun, pentru că doar cu ajutorul acestor lucruri veți evolua real! Acest drum nu este ușor, însă este extrem de frumos și satisfăcător dacă știi ceea ce îți dorești de la viață.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN