Aplicarea ojei semipermanente – o tehnică tot mai utilizată în saloanele de manichiură. Sfaturi și mituri

Inspire Manichiură

Manichiura realizată cu un kit de ojă semipermanentă a devenit tot mai solicitată de femeile care își doresc un aspect îngrijit și frumos al unghiilor. Astfel, tehnica aplicării ojei semipermanente este tot mai utilizată în saloanele de manichiură din România, și nu numai. Odată cu apariția ojei semipermanente, în comerț s-au dezvoltat atât tehnicile de aplicare a acesteia, cât și tehnicile de îndepărtare sau diferite modalități de design pe unghii, realizat cu ojele semi. Totodată, însă, au apărut întrebări și controverse vis-à-vis de aceste produse. Trainerul Cupio, Veronica Moraru, ne va povesti în rândurile de mai jos despre următoarele subiecte:

  • Cum îndepărtăm oja semipermanentă? Este periculos sau nu să o îndepărtăm cu acetonă pură/ dizolvant? Este periculos/sau nu să o îndepărtăm cu pila sau cu un capăt de freză?
  • Se poate aplica oja semipermanentă pe construcția cu gel? Sau trebuie folosit tot gelul colorat?
  • Oja semipermanentă trebuie aplicată cu Apex ? Ajută sau nu Apex-ul la rezistența ojei pe unghii timp de 3-4 săptămâni?

Și bineînțeles … vechile concepții GREȘITE :

  • “Nu îmi pun gel pe unghii pentru că mi le distruge … îmi voi pune ojă semi că e mai sănătoasă.”
  • “Să îmi dau jos gelul/oja semi că îl/o port de X ani și nu mi-au mai respirat unghiile.“

Înainte de toate trebuie să înțelegem ce este oja semipermanentă și CU CE ESTE EA DIFERITĂ față de gel? Sau DACĂ ESTE DIFERITĂ în vreun fel. Care e tehnica cea mai corectă de aplicare a ojei semi, care e tehnica cea mai sigură pentru placa unghială, atunci când dorim să îndepărtăm oja semi?

Mai întâi de toate, faceți un curs de aplicare a ojei semi. E necesar să aveți pe cineva care să vă îndrume în mod corect în aplicarea și îndepărtarea ojei semi de acest tip.

Ce este oja semipermanentă?

Este un hybrid între gelul UV și lacul de unghii tradițional, de aceea se mai numește și gel lac sau ojă semipermanentă. Această ojă are o textură rezistentă, o stralucire specială și se usucă în lampa UV/LED. Rezistă pe unghii până la 4 săptămâni și datorită acestui fapt, tot mai multe femei aleg manichiura cu ojă semipermanentă. E mai rezistentă ca oja clasică, dar e aplică după o tehnică mai complexă.

Acest tip de ojă nu afectează sănătatea unghiilor, ci dimpotrivă, este recomandată femeilor care au unghii casante sau exfoliate, deoarece le protejează și le întărește unghiile lor naturale.

Datorită faptului că întărește unghiile și are o textură puțin mai rigidă, oja semipermanentă te poate ajuta să scapi de nesănătosul obicei de a-ți roade unghiile.

“Un tehnician care spune că nu mai are ce învăța în meseria aceasta, este un tehnician în decădere“  (Veronica Moraru, trainer Cupio)

Așa că, întotdeauna trebuie să ținem pasul cu noile tehnici, produse în domeniul manichiurii și să învățăm mereu …

Deci … cum se aplică în mod corect oja semipermanentă? După tehnica nouă… și nu după cea veche în care aplicam baza, 2 straturi de  ojă, topul… și gata!

După ce am pregătit unghia naturală și am curățat cuticula cu capetele de freză, continuăm cu tăierea cuticulei, aplicarea produselor Cupio: Nail Prep (deshidratorul plăcii unghiale) apoi Nail Bonder (Primerul fără acid – agentul de adeziune între placa unghială și stratul de bază), aplicăm stratul de bază, care este produsul ce prezintă aderența cea mai mare: Rubber Base.

Aplicarea ojei semi poate face acum și pe unghii foarte moi, subțiri și care vor rezista timp de 3-4 săptămâni … cu condiția ca manichiura să fie realizată cu Apex.

Apex-ul este zona cea mai înaltă care se află pe placa unghială sau construcție, este cel care oferă naturalețe unghiei, care oferă rezistență îndelungată manichiurii cu ojă semi …chiar și pe unghii moi, subțiri…

Așa că, după aplicarea bazei vom realiza Apex-ul pe unghia naturală.

După polimerizarea Apex-ului vom aplica oja semi (în două straturi, separat) sub cuticulă, cu mare atenție. După acest pas vom da Diamond, finish-ul  … separat pe câte 1 unghie și vom urmări blic-ul – reflexia luminii pe unghie. Acesta trebuie să fie întreg și oval … asta indică dacă oja semipermanentă a fost aplicată corect.

De câte straturi avem nevoie pe placa unghială?

Stratul de bază, stratul relativ gros – Apex-ul , două straturi de ojă și stratul de finish. O să considerați că este mult. Vă asigur că nu este mult, dacă vreți ca oja semi să fie aplicată, din punct de vedere tehnic, corect.

Cum îndepărtăm oja semipermanentă? Este periculos sau nu să o îndepărtăm cu acetonă pură/dizolvant? Este periculos sau nu să o îndepărtăm cu pila sau cu un capăt de freză?

Îndepărtarea ojei semi cu dizolvantul sau acetonă pură

Avantaje: – nu am găsit

Dezavantaje:

*Timp îndelungat de îndepartare a ojei, 15-20 min

*Alergie/ arsură la nivelul faldurilor

* Îndepărtarea prin raderea resturilor de ojă, și din straturile plăcii unghiale

*Subțierea plăcii unghiale

*Întreținerea durează mai mult pentru că se îndepărteaza tot produsul de pe unghie, până la placa unghială

Îndepărtarea ojei semi cu ajutorul capătului de freză/pilă

Avantaje: 

*Timp scurt de dat jos, 5-10 min

*Nu se pot produce  alergii sau arsuri la nivelul faldurilor sau pe degetele clientei

*Nu se ajunge niciodată cu capătul de freză la placa unghială. Deci nu se poate subția placa unghială sau elimina din straturile unghiei

*Timp scurtat la întreținere, se va da o cantitate din Apex-ul vechi și se va adăuga unul nou… datorită Apex-ului nu vom ajunge niciodată la placa unghială … nici cu pila, nici cu capătul de freză.

*Se poate îndepărta și din pilă, cu o granulație de 100 grit ..și tot nu va afecta placa unghială sau pielea.

Dezavantaje:

*Doar dacă nu stăpânești bine capătul de freză și elimini mai mult din 80 % din cantitatea de pe unghie. Atât..în rest nu ai avea cu ce să greșesti.

Dacă acest solvent ar fi aplicat numai pe oja semi, fără să atingă și faldurile, ar fi în regulă … însă nu se întâmplă așa. Din punctul meu de vedere, ca tehnician cu experiență, am întâlnit multe cazuri de genul… și mai grave chiar, așa că vă zic sigur: îndepărtarea ojei semi cu capătul de freză (duritatea – ori roșu ori galben) este mult mai sigură decat folosirea solventului!Așadar, urmărind tabelul de sus … unde înclină balanța? Cum este mai sigur și mai sănătos pentru pielea/unghia clientei: să dau jos oja semi cu solvent/acetonă, care sigur că va avea contact și cu pielea clientei, ori cu capatul de freză/pilă, care va fi doar pe unghie, fără să atingă pielea și placa unghială?

Cât despre vechile concepții  GRESITE:

  • “Nu îmi pun gel pe unghii că mi le distruge …îmi voi pune ojă semi că e mai sănătoasă” 
  • “Să îmi dau jos gelul / oja semi că îl/o port de X ani și nu mi-au mai respirat unghiile“

!!! Țineți minte: unghiile nu respiră, nu au plămâni, nu trebuie să renunți la gel ca unghiile tale să respire, placa unghiala nu are viață sau altă capacitate de a absorbi aerul. Unghiile nu au nevoie de o sursă externa de alimentare cu aer și nici nu inspiră sau expiră.

100% din oxigenul necesar vine prin matricea unghiei din circulația sangvină și 0% vine din exterior. Placa unghială poate crește și se poate dezvolta într-un mediu complet lipsit de aer. Are nevoie doar de un flux sănătos către matricea unghiei, patul unghial și țesutul dimprejur.

Așa că NU GELUL sau OJA SEMIPERMANENTĂ DISTRUG PLACA UNGHIALĂ, CI TEHNICIANUL  care nu cunoaște tehnica CORECTĂ !!!!!!

Iată câteva sfaturi pentru a evita apariția problemelor la nivelul unghiilor:

  • Evitați să piliți în exces placa unghială
  • Îndepărtați 80% din gelul/ oja semi vechi de pe unghie, fără a ajunge cu capătul de freză la placa unghială
  • Nu puneți presiune pe placa unghială atunci când îndepărtați luciul unghiei cu pila
  • Folosiți o pilă de granulație 150/180 grit
  • Scoateți întotdeauna mâna din lampă dacă simțiți o degajare de căldură pe unghie… nu durează decât 5 secunde. Dacă o lăsați în interior vă puteți provoca arsuri la nivelul patului unghial …

Deteriorarea unghiilor este, de cele mai multe or,i rezultatul unei aplicări neadecvate a gelului sau ojei semipermanente și/sau a unei metode de îndepărtare nepotrivite a produselor pentru manichiură: nu este cauzată de simpla purtare a unui gel UV sau a unei oje semipermanente.

Se poate aplica oja semi pe construcția cu gel ? Sau trebuie folosit tot gelul colorat?

Fiind un produs hibrid, se poate aplica fără nici o problemă oja semi pe construcția cu gel, și aici există o falsă tehnică: a sigila vârful unghiei… NU  mai sigilați nimic, nu în sigilarea vârfului constă rezistența manichiurii.

În încheiere, vă doresc spor la realizat unghiuțe frumoase și sănătoase!!!

Cu drag , Veronica Moraru,
Master Trainer Cupio 

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN