Învață pas cu pas cum se construiesc unghiile cu gel

Step by Step Unghii cu gel

Cum se construiesc unghiile cu gel UV? Care este cea mai solicitată forma, la salonul de manichiură? Învață pas cu pas alături de trainerul Cupio, Veronica Moraru.

Cel mai des, clientele care ajung la salonul de manichiură, își doresc să aiba unghiile pătrate, însă există și multe altele care au renunțat ușor la aceasta formă, în favoarea formei de migdală clasică. Chiar și așa, forma pătrată a unghiilor va rămâne mereu printre preferate și nu va ieși din tendințe. În următoarele rânduri, trainerul Cupio, Veronica Moraru, vă invită să parcurgeți un step-by-step despre “Construcția pe șablon a formei pătrate și aplicarea gelului colorat cât mai aproape de cuticulă!“

CE TREBUIE SĂ ȘTIE UN STILIST-PROTEZIST DE UNGHII

O persoană care vrea o carieră în domeniul manichiurii trebuie, în primul rând, să obțină certificarea de Stilist-Protezist unghii. Aceasta se poate obține începând cu un curs de bază, unde să învețe corect TEHNICA, TERMENII, PRODUSELE, INSTRUMENTELE, dar și PAȘII pe care trebuie să îi parcurgă în realizarea unei manichiuri. Periodic, trainerii Cupio din România organizează cursuri de bază, dar și cursuri de perfecționare pentru persoanele interesate de o carieră în domeniul manichiurii.

Până când se vor perfecționa în realizarea unghiilor cu gel, începătorii trebuie să țină cont de niște sfaturi deosebit de importante. Pot învăța trucuri și sfaturi utile de la cei mai buni traineri Cupio. În acest material, Veronica Moraru explică, pas cu Pas, cum se realizează construcția unghiilor cu gel.

PAȘI CORECȚI PENTRU REALIZAREA UNGHIILOR CU GEL

I. CURĂȚAREA CUTICULEI ȘI PREGĂTIREA UNGHIEI NATURALE

  • Împingem cuticula cu instrumentul de cuticule, pentru ca acesta să desprindă cuticula de pe placa unghială, dintr-un sinus în altul, făra a pune presiune în zona matricei. Putem folosi unul din următoarele instrumente: CP3/CP5, CUP20, Galaxy G01/G02, Nova N22 sau instrumentul abraziv pentru cuticule.
  • Cu ajutorul pilei profesionale long lasting 100/150 îndepărtăm luciul unghiei naturale de pe toată suprafața. Folosim partea cu granulație mai mare – 150 – fără să apăsăm prea tare. Tot cu pila de granulație 150 scurtăm marginea liberă a unghiei la nivelul 0, la unghiile care cresc în jos și la cele strandard. Pilirea completă a marginii libere ne va ajuta să montăm șablonul corect .
  • După ce am împins cuticula, am luat luciul unghiei si am scurtat-o, trecem la partea de curățare a cuticulei, prin tehnica Dry-Combi Manicure.

Tehnica Dry-Combi manicure

Aceasta se referă la curățarea cuticulei cu ajutorul capetelor de freză și a forfecuței. Cu cât cuticula este curățată mai frumos și mai corect, cu atât vei reuși să aplici culoarea cât mai aproape de cuticulă. Manichiura va ieși curată, frumoasă, iar pozele de final vor arăta mult mai bine.

Instrumente folosite în tehnica Dry-Combi:

  • Primul capăt de freză pe care îl folosim este freza diamant pentru cuticule nr.10 care ne ajută să curățăm foarte bine cuticula în laterale și sinus. Cu aceasta o vom ridica și mai sus, fără a pune presiune.
    – capătul de freză trebuie să fie mereu paralel cu unghia sau înclinat la 45 de grade, însă niciodată la 90 grade, deoarece putem face gaură în unghie.
    – vom lucra la o turație de 12000-15000 RPM, în două sensuri ale frezei.
    – vom desprăfui mereu cu peria ovala Cupio.
  • Al doilea capăt de freză pe care îl vom folosi este diamant 253 – cu acesta vom curăța cuticula de pe faldurile laterale, insistând mai puțin pe unghie. Vom lucra cu freza la o turație de 10000-12000 RPM.
  • Următorul pas este îndepărtarea cuticulei cu forfecuța.
    – În cazul în care cuticula sângerează, puteți folosi soluția hemostatică ce oprește sângerarea.
  • După ce am tăiat cuticula, vom reveni cu capătul de freză nr.16, care este mai mic și mai rotund și ne ajută să curățăm cuticula netaiată cu forfecuța. Ne putem ajuta și de un șervețel umed să ștergem zona cuticulei.
  • Pentru a lustrui și a finisa zona cuticulei, vom folosi freza de silicon 658, la o turație de 5000 RPM, fără a pune presiune pentru că se Încălzește foarte repede.

    Acum, unghia este pregătită și curățată și putem începe să aplicăm soluțiile de pregătire pentru aderența gelului pe placa unghială.

II. APLICAREA SOLUȚIILOR DE PREGĂTIRE

  • Prima soluție pe care o aplicăm este Nail Prep

Nail Prep este o soluție de pregătire a unghiei cu rol de deshidratare a acesteia. Se aplică după mătuirea și desprăfuirea unghiei, înaintea primerului cu acid sau a nail bonder-ului. Nail Prep este recomandat în special pentru persoanele cu hiperhidroză (transpirație excesivă a pielii). Are de asemenea și proprietăți antimicotice. Se pensulează în strat subțire și se usucă în câteva secunde. Nu necesită polimerizare în lampa UV.

Liftingul – O problemă des întâlnită în pregătirea unghiei naturale. Soluții pentru prevenire

„A deshidrata” înseamnă a îndepărta apa de pe suprafața plăcii unghiale. Deshidratorii pe care îi folosim pe placa unghială sunt solvenți care dizolvă particulele de umezeală, făcându-le să se evapore doar de pe suprafața unghiei.

Unghia nu va rămâne mult timp deshidratată, așa că produsele de aderență trebuie aplicate în cel mai scurt timp. Nu suflați, nu ventilați Nail prep-ul sau finish-ul, deoarece  nu veți face decât să contaminați placa unghiala cu particule de apă din respirația voastră.

Deshidratorii trebuie folositi pe unghia curată, fără praf și grăsime, deoarece, după fiecare pensulare a plăcii unghiale dacă conține impurități , acestea vor veni în contact cu peria sticluței și ulterior le veți reintroduce în sticluță.

După o perioadă nivelul impurităților din sticluță va crește și soluția nu va mai fi eficientă. Din această cauză produsul nu mai este la fel de eficient și aderența lui va scadea și va apărea liftingul.

Schimbați Nail prep-ul și finish-ul atunci când vedeți că și-a schimbat culoarea sau consistența.

  • A doua soluție aplicată este Nail Bonder (primerul fără acid) pe toată suprafața unghiei, având grijă să nu aplicăm o cantitate prea mare.
    – în momentul când aplicăm Nail Bonder pe unghie, aceasta va avea un aspect umed. Trebuie să așteptăm 1 min până se ventilează ușor stratul aplicat. Nu suflăm asupra lui.
  • Aplicăm o picătură de ojă semipermanentă Rubber Base pe mijlocul unghiei și apoi cu ajutorul pensulei nr. 4, o întindem ușor la baza unghiei, fără să atingem cuticula.
    – după ce am terminat de pensulat toate unghiile introducem mâna în lampa LED  timp de 120 sec.

III. MONTAREA ȘABLONULUI PENTRU FORMA PĂTRAT

Verificăm poziționarea șablonului pentru forma pătrat și ne decupăm șablonul astfel încât să fie fix sub unghia naturală, în continuarea unghiei naturale, să stea drept și să fie îngust cât este și patul unghial, fără să îl strângem la vârf. Apoi continuăm să facem construcția cu un gel de construcție. Puteți folosi unul dintre gelurile de aici.

După ce am realizat construcția și am polimerizat gelul în lampă, vom scoate șablonul, cu mare grijă, trăgând de el în jos pentru a nu rupe extensia. Pentru rezistență vom realiza apexul, care reprezintă punctul cel mai înalt de pe unghie. Apexul îl vom realiza cu gelul Ultra Strong  care este autonivelant și conține fibră de sticlă pentru o bună rezistență a construcției.

IV. PILIREA CONSTRUCȚIEI ÎN FORMA PĂTRAT, DUPĂ O METODĂ CORECTĂ

Pasul 1: Pilirea vârfului cu o pilă de granulatie 100/150.  În acest pas trebuie să ne măsurăm lungimea unghiilor, pila să fie perpendiculară pe vârf, și să verificăm și grosimea extensiei.

Pasul 2: Pilirea pereților laterali – vom elimina grosimea de pe laterale cu pila dreaptă și având grijă ca pila să meargă paralelă cu axul degetului.

Pasul 3 : Diamantul – Vom începe cu pilirea mijlocului din vârf până în apex, ținând pila paralelă cu masa. Prin acest pas vom obține arca longitudinală paralelă cu laterala inferioară și cu axul degetului .

Tot în pasul 3 vom roti ușor unghia și vom pili o fâșie în partea stângă din vârf până în punctul de stres. La fel vom proceda si în partea dreaptă.

Pasul 4: pilim lateralele inferioare, care trebuie să fie ca o prelungire a unghiei naturale, astfel încât să fie paralelă cu axul degetului și cu arca longitudinală.

Pasul 5: vom pili circular și vom rotunji canturile pe care le-am făcut în pasul 3. Pilirea este circulară de pe perete spre centru și din dreapta spre centru. Astfel se vor rotunji canturile și unghia va prinde formă tubulară.

Pasul 6: vom finisa zona cuticulei cu ajutorul capătului de freză con. Poziția capătului de freză în părtile laterale este paralelă, 90 grade față de unghie, iar în zona cuticulei vom înclina mandrina la 45 de grade față de masa de lucru, fără a pune presiune și cu rotații de la dreapta spre stânga.

Pasul 7: finisarea unghiei pe toată lungimea, atât longitudinal, cât și transversal. Se începe din zona cuticulei și până în vârful construcției cu o pilă de granulație 150. Pentru a finisa unghia, mișcările sunt circulare de la stânga spre dreapta și apoi reverse, de la dreapta spre stânga.

După ce am terminat de finisat unghia, vom aplica primul strat de gel colorat cu ajutorul pensulei oval premium Pentru a putea aplica gelul colorat cât mai aproape de cuticulă, vă puteți ajuta de o pensulă subțire, pensula nail art Cupio pentru linii fine 10/0.

Toată gama de geluri colorate Cupio este disponibilă aici

După aplicarea celor doua straturi de geluri UV, vom aplica finishul pe fiecare unghie în parte.

Unghia este gata, iar acum vom aștepta 2 minute să se fixeze mai bine luciul și apoi vom aplica uleiul de cuticule.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN