Ce trebuie să știe orice femeie despre dragoste

Lifestyle Love

”Dragostea este o forţă sălbatică. Când încercăm să o ţinem în frâu, ne distruge. Când încercăm s-o închidem, ne înrobeşte. Când încercăm să o înţelegem, ne tulbură şi ne amăgeşte.”

Una dintre cele mai puternice definiții ale iubirii îi aparține marelui autor Paulo Coelho. Acesta descrie dragostea în cele mai profunde cuvinte, iar toate femeile care au trecut măcar o dată în viață prin ”focurile iubirii” pot empatiza cu această minunată definiție.

Pe cât de dificilă, pe atât de frumoasă! DRAGOSTEA este asemenea unei FEMEI. Uneori de neînțeles, dar care dă sens tuturor lucrurilor de pe pământ.

Noi, femeile, am fost înzestrate de Dumnezeu cu o sensibilitate care ne face să percepem și să simțim dragostea exact așa cum o merită EA – trup și suflet. Știm că suntem norocoase din acest punct de vedere, dar în aceeași măsură suntem atât de expuse acestui sentiment și totodată fragile, spre deosebire de barbații care, prin raționamentul lor, ne mențin adesea cu picioarele pe pâmânt. Pentru că așa a vrut Dumnezeu, să formăm împreună un echilibru perfect.

Ce ESTE și ce NU ESTE dragostea?

Dragostea este DIFICILĂ, dar nu trebuie să fie niciodată grea. Sună un pic contradictoriu, așa-i? Nu este, însă. Există multe lucruri care ne plac și, deși sunt dificile, ajungem să le realizăm. Este drept că nu pe toate și că la unele renunțăm, dar nu la toate. La fel este și cu dragostea. Ea necesită multă muncă, mai ales dacă îți dorești să o trăiești cu adevărat.

Investiția spirituală, energia și timpul pe le oferi celeilalte persoane sunt dovezi clare ale faptului că iubești. Nu sunt deloc dificile pentru tine atâta timp cât le faci din dăruire, din plăcere, din DRAGOSTE.

Dragostea este PUTERE

Da, ai nevoie de multă putere pentru a dărui constant celeilalte persoane ceea ce are nevoie, dar și de mai multă putere pentru a rămâne alături de ea, indiferent de urcușurile și coborâșurile vieții. Împreună veți putea trece prin toate experiențele ce vi le rezervă viața.

Este nevoie de forță pentru a deveni o persoană mai bună alături de partener și pentru a învăța constant unul de la celălalt.

Dragostea este RĂBDARE

”Dragostea îndelung rabdă. (…) Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduiește, toate le rabdă.” – spune un verset a Bibliei (1 Corinteni 13:4-8)

O provocare absolută și o alegere, RABDAREA este una dintre virtuțile iubirii.

Cine iubește este în stare să ierte și să rabde mult. Adevărata dragoste știe că nici unul dintre cei doi implicați nu este perfect, așa că la momentul potrivit, rabdă și iartă greșelile care intervin.

Răbdarea este o calitate pe care nu o dobândim când ne naștem, ci o dezvoltăm pe parcursul vieții. E cea mai puternică armă împotriva oricăror blocaje pe care le întâmpinăm în viață, nu doar în relație. Deseori o dobândim cu greutate, însă odată câștigată, este necesar să facem eforturi pentru a o menține. Răbdarea e un proces constant care ne consumă resursele interioare.

Deși răbdarea este grea, dragostea o poate face mai ușoară.

Dragostea este CURAJ

… Și nu lașitate. Iubirea necesită curaj încă de la începutul relației. Deși toate persoanele vin într-o relație cu ”bagaje emoționale” grele din experiențele precedente, este nevoie de CURAJ pentru a o lua de la capăt. Sentimentul iubirii este, în sine, un mare curaj. Ai nevoie de curaj pentru a fi vulnerabil în fața celuilalt. Pentru a-ți lăsa inima, emoțiile, sentimentele, trăirile în ”mâinile” sale.

Dragostea este IERTARE

Toate ființele acestui pâmânt sunt imperfecte. Asta este clar. Ne naștem cu defecte. Dar ne putem ierta, reciproc, pentru a trăi în armonie.

Iubirea înseamnă iertare. Iertarea, în numele iubirii, nu trebuie să fie niciodată grea. În plus, iertându-l pe cel care ne-a greșit, ne eliberăm de o povară. Cel mai vindecător dar pe care ni-l putem face nouă înșine este să iertăm din tot sufletul.

Iertarea mai înseamnă și renunțarea la sine, la ego-ul personal. Renunțarea la supărarea pe care o consideri legitimă, la orgoliul de a ști că dreptatea este de partea ta. Iertarea înseamnă să îți deschizi inima și să ai o atitudine blândă, umilă. Cel care iartă se eliberează de o poveste de care s-a agățat mai mult sau mai puțin timp.

Dragostea NU ESTE GREA. Circumstanțele pot face ca ea să pară grea. Dragostea este UȘOARĂ atunci când te îndrăgostești de persoana potrivită.

Dragostea adevărată poate totul, rabdă totul, învinge totul cu curaj, iartă totul.

IUBEȘTE așa cum ți-ai dori să fii IUBITĂ!

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN