”Ingredientele tinereții” în 2023. Ce trebuie să conțină produsele revoluționare de skin-care

Inspire Lifestyle

Curiozitatea consumatorilor în ceea ce privește procedurile estetice  este în creștere, la fel ca și interesul pentru produsele ce oferă efecte similare cu serviciile medicale estetice.

Combaterea efectelor de îmbătrânire, intensificarea frumuseții care modifică starea de spirit și materialele de înaltă performanță derivate din natură conduc la lansarea de noi ingrediente cosmetice.

Care sunt principalele ingrediente care trebuie să se regăsească în produsele de skin care, în 2023?

La târgul international de cosmetice ”in-cosmetics Global”, desfășurat recent la Barcelona, au fost dezvăluite principalele ingrediente cosmetice care trebuie să se regăsească în produsele de îngrijire a pielii, în anul 2023.  

Extractul de alge roșii – Gigartina stellata

Un ingredient benefic în produsele de skin-care este extractul de Gigartina stellata (alge roșii). Acesta oferă un efect de lifting ce reduce efectul de lăsare a pielii și volumul bărbiei duble, pentru a restabili, astfel, conturul feței.

Tehnologia acționează prin relansarea proceselor cheie legate de matricea extracelulară și de protecția fibrelor elastice, precum și prin reorganizarea fibrelor din derm.

Algele roșii conțin lipide, proteine, vitamine și substanțe cu efect antibacterian. Ele revitalizează dermul și stimulează, deopotrivă, circulația sângelui, contribuind la reînnoirea celulară.

Extractul de Ginkgo Biloba

De ce ar trebui să incluzi acest ingredient în rutina de frumusețe? Pentru că este unul dintre cele mai vechi ingrediente naturale care ajută la menținerea aspectului tânăr al pielii.

Numeroasele sale beneficii, în principal puterea sa antioxidantă ridicată, fac din acest ingredient unul dintre cele mai populare componente cosmetice.

*antioxidant – protejează pielea împotriva stresului oxidativ și a îmbătrânirii premature.

*stimulează producția de colagen și oferă elasticitate pielii.

*combate cearcănele și pungile de sub ochi – stimulează drenajul limfatic, decongestionează si reduce aspectul pungilor umflate de sub ochi.

*reduce roșeața și acneea – datorita proprietăților calmante și antiinflamatorii pe care le are și care derivă din nivelul ridicat de flavinoide.

Carthamus Tinctorius (Safflower) – Uleiul din semințe de Șofrănel

În produsele cosmetice și de îngrijire personală, uleiul din semințe de Șofrănel este utilizat în formularea loțiunilor topice de îngrijire a pielii, a produselor hidratante și a produselor pentru baie.

Conține acizi grași benefici, în principal acid linolenic, care pot ajuta la diminuarea semnelor și a apariției pielii uscate.

Uleiul de Șofrănel acționează ca un lubrifiant la suprafața pielii, oferindu-i un aspect moale și neted.


5α-Avocuta® T – extract din ulei de avocado reciclat

Un ingredient activ, natural, pe bază de ulei provenit din avocado reciclat. Acesta contribuie la reglarea secreției de sebum prin inhibarea activității 5 α-reductazei (enzime implicate în metabolismul steroizilor).

În doar 3 săptămâni într-un șampon, 5α Avocuta® T reduce clinic descuamarea scalpului (mătreața) cu 67% și aspectul de păr gras cu 78%.

Atunci când este utilizat în îngrijirea pielii, acesta poate reduce aspectul gras al zonei T cu 78%, conform Laboratoires Expanscience.


Alternative la uleiul de palmier

Uleiul din semințe de palmier este regăsit în multe dintre ingredientele cosmeticelor pentru îngrijirea pielii. Cererea pentru această materie primă crește constant, însă din păcate, cultivarea palmierului este adesea legată de defrișări și alte practici agricole nesustenabile.

Specialiștii în inginerie genetică au lansat doi înlocuitori sustenabili pentru uleiul de palmier rafinat, albit și deodorizat (RBD): Yoil și Yoil-Cream Produsele sunt obținute prin fermentarea drojdiei.

Yoil (uleiul de drojdie) este o grăsime solidă albă la temperatura camerei și un lichid limpede la temperatura corpului. Potrivit specialiștilor, aceste caracteristici sunt criterii importante pentru a înlocui uleiul de palmier utilizat în produsele cosmetice.

Yoil-Cream este compus din corpuri lipidice purificate care se adună în mod natural în timpul procesului de fermentare a drojdiei.

Beneficiile celor doi înlocuitori ai uleiului de palmier sunt aceleași – hidratează în profunzime pielea, lasă tenul neted și îi oferă luminozitate. În plus, contribuie la eliminarea impurităților, fără a lăsa pielea uscată și iritată.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN