Tendințe în make-up de primăvară: Strălucire naturală, look de păpușă și Soft Grunge

Inspire Make-up

Primăvara anului 2024 este un moment perfect pentru a experimenta tendințele noi în materie de frumusețe. De la piele naturală strălucitoare, la vibrații puerile și până la estetici grunge, tendințele de machiaj pentru primăvara 2024 oferă câte ceva pentru fiecare stil.

În general, anul 2024 aduce în prim plan tendințe de machiaj care se concentrează pe puterea simplității și a efectului singular puternic. Se pare că ne îndepărtăm de look-urile complicate care necesită multe produse și tehnici diferite, în favoarea unui stil mai simplu și mai direct. Acest lucru înseamnă că produsele „ușor de utilizat” vor fi la mare căutare, potrivit lui Tasha Reiko Brown, un artist de machiaj din Los Angeles, citată de revista Allure.

Iată care sunt stilurile de machiaj care se vor purta în această primăvară:

Piele naturală strălucitoare

În 2023, tenurile naturale au înlocuit fondurile de ten grele, dar se pare că încă ne dorim o anumită acoperire – fără senzația de încărcat. Astfel, formulele sofisticate de BB cream care oferă acoperire fără a compromite textura ușoară și finisajul tenului sunt favorite.

Estetica pielii naturale, strălucitoare, va rămâne puternică pe parcursul anului 2024.

Buze Nude

Complementul perfect pentru o piele proaspătă și strălucitoare sunt buzele nude, suple, ușor hidratate. Pentru asta, cheia este să prioritizezi îngrijirea buzelor prin scruburi blânde și balsamuri, și să alegi gloss-uri sau rujuri de buze aproape invizibile care lasă culoarea naturală a buzelor să strălucească.

Get Dolled Up!

După lansarea în 2023 a filmului Barbie, experții de machiaj prevăd o continuare a acelei energii super feminine. În 2024 totul este despre machiajul „coquette”, care este super flirtant și de fetiță. Gândește-te la obraji roz, buze lucioase, gene ca de păpușă și ochi conturați, completați de sprâncene moi, pufoase.

Blush-ul ”de păpușă” este favorit pentru că este un look tânăr, care adaugă definiție feței datorită modului în care blush-ul sculptează pomeții.

Strălucire de argint

Pregătește-te pentru o mega-doză de strălucire argintie pe pleoape și buze în 2024. Este o modalitate perfectă de a-ți ”glamour-iza” look-ul pentru ocazii speciale. „Beyonce a readus asta înapoi cu turneul ei Renaissance, și mă aștept ca acest trend de frumusețe să continue și să evolueze în 2024,” spune artistul de machiaj de celebrități Emily Gray.

Draw the line!

Nu trebuie să te consideri un artist iscusit pentru a-ți trasa linii grafice în zona ochilor. Fie optezi pentru un cat-eye dublu, fie pentru un liner extins  sau, de ce nu, pentru unul strălucitor, pe care să îl aplici în paralel cu un altul maro sau negru.

Primăvara poți opta pentru linere lichide de culoare albastră, verde și chiar portocalie – ele chiar fac ochii să iasă în evidență și să se distingă.

Machiaj monocromatic

”Pumpkin spice”, ”Strawberry girl” sau ”latte makeup” sunt toate trenduri de machiaj monocromatic. Trendul va reînvia paletele de o singură culoare și va promova produsele de machiaj multifuncționale – care pot fi aplicate atât pe buze, cât și pe față.

Buze Ombré

Anii ’90 revin cu o actualizare. Buzele ombré, versiunea modernizată a buzelor conturate închis la culoare care erau populare acum câteva decenii, au fost populare pe TikTok și experții spun că vor continua să fie în trend tot anul. Este vorba despre a evidenția culoarea ta naturală a buzelor și a o accentua. Poți aplica două nuanțe de ruj din aceeași familie de culori, dar ușor diferite, ca un maro bej și un roz ruginiu, înainte de a defini buzele cu liner.

Un strop de culoare

Tendința continuă către machiajul minimal nu înseamnă că exploziile vibrante dispar cu totul; podiumurile de primăvară 2024 au dovedit că un singur strop de culoare este tot ce ai nevoie pentru a te face remarcată. Modelele de la show-urile Helmut Lang și Max Mara de primăvară 2024 au defilat cu un ten complet natural, ”accesorizat” de un strop de culoare pe ochi sau buze.

La Helmut Lang, „stropul” ales a fost un eyeliner roșu aprins aripat, în timp ce look-ul de la Max Mara a fost un ruj subestimat cherry cola. Experții prevăd că din ce în ce mai mulți oameni vor completa baza lor abia vizibilă cu un flick puternic de fard de ochi într-o culoare vibrantă sau o aplicare de ruj într-o nuanță vampy.

Soft Grunge

Acest stil este caracterizat de estetica sa îndrăzneață, nefinisată – gândește-te la eyeliner estompat, culori întunecate pentru buze și o abordare în general mai rebelă față de machiaj. Tendința de machiaj grunge este un omagiu adus anilor ’90, oferind o alternativă brută și autentică la look-urile lustruite, minimaliste ale trecutului.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN