Sfaturi esențiale pentru îngrijirea pielii în sezonul rece

Inspire Lifestyle

Sezonul rece nu este cel mai bun prieten al pielii, lipsa luminii solare, temperaturile scăzute și vântul fac ca pielea noastră să se confrunte cu o uscare excesivă, mai ales, în zona feței și a mâinilor.

De cele mai multe ori, în timpul iernii îți vei simți pielea uscată și exfoliată, dar urmând o rutină de îngrijire cu produsele potrivite, te vei putea bucura de o piele sănătoasă și hidratată.

Îngrijirea mâinilor este la fel de importantă ca îngrijirea tenului, acestea fiind primele zone care arată semne de îmbătrânire.  În timpul iernii mâinile sunt cele mai expuse factorilor externi și de aceea trebuie să  le acordăm o atenție deosebită.

Iata câteva sfaturi pentru a combate pielea uscată:

  1. Spală-te pe mâini cu grijă, asigură-te că folosesți apă călduță, apa fierbinte sau prea rece o să îți deterioreze pielea. De asemenea, încearcă să eviți săpunul solid pentru că usucă pielea.
  2. Exfoliază-ți pielea cel puțin o dată pe săptămână folosind un body scrub. Acest proces este esențial pentru a îndepărta celulele moarte și a revitaliza pielea. Trebuie însă să ai grijă ca după fiecare exfoliere să te hidratezi intens.
  3. Masează-ți pielea cu o cremă hidratantă, îmbogățită cu vitaminele E și F  care hrănesc pielea lăsând-o netedă și revitalizată. Poți opta și pentru un ulei de corp cu sclipici pentru un aspect de invidiat al pielii.
  4. Acum asigură-te că menții hidratarea. Continuă să te hidratezi frecvent și protejează-te de mediile dure purtând mănuși.

Doar pentru că sezonul sandalelor a trecut, nu înseamnă că trebuie să neglijăm îngrijirea pielii picioarelor. În timpul iernii și ele au nevoie de extra atenție.

  1. Exfoliază-ți pielea picioarelor pentru un minut sau două în timpul dușului în fiecare zi. Acest lucru te va ajuta să-ți păstrezi pielea proaspătă și curată.
  2. Hidratează-ți pielea picioarelor înainte de culcare.  Îndepărtează ușor calusurile cu o piatră ponce, este excelentă pentru că netezește zonele unde pielea este dură. Apoi, aplică un strat gros de cremă hidratantă cât timp pielea este încă umedă. Îți recomandăm crema de picioare Cupio Skin Care , conține ulei esențial de lavandă ce are efect reparator și anti-oboseală. Îmbogățită cu vitamina F, hrănește în profunzime, fără a lăsa o textură grasă pe piele.

Să ne păstrăm pielea sănătoasă și frumoasă este un aspect ce nu ar trebui ignorat indiferent de anotimp.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN