Ritual de frumusețe în sezonul estival. Cum să obții un look rafinat pe timp de vară

Inspire Lifestyle

Vara este aici! Putem spune asta, în sfârșit, după o destul de lungă așteptare. Așa că noi, fetele, ne putem pregăti să o întâmpinăm cum trebuie: mai frumoase ca niciodată! Pentru asta trebuie să ținem cont de niște reguli de aur, atât în ceea ce privește îngrijirea tenului, cât și a întregului corp. Asta mai cu seamă că ne aflăm în sezonul rochițelor, al fustițelor scurte și altor piese vestimentare de dimensiuni… restrânse, care ne lasă la vedere o mai mare parte din siluetă.

Iată care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să țină cont orice femeie care dorește să aibă un look de invidiat în timpul sezonului estival.

Silueta

Orice femeie visează la o siluetă de invidiat, mai cu seamă în sezonul estival când fustițele și rochițele mulate ori vaporoase iau locul pantalonilor și al blugilor din garderobă. Pentru a fi mândre de aspectul vostru pe timpul verii, există câteva reguli pe care, dacă le urmați, au un efect mai rapid decât alte eforturi făcute de-a lungul unor luni, cum ar fi dietele. Este important, în primul rând, să nu omitem ritualul de hidratare și drenaj al pielii. Folosind produsele cosmetice potrivite, cum ar fi cremele de hidratare și anticelulită sau un ulei Goddes putem să îmbunătățim aspectul epidermei pe timpul verii, astfel încât să ne simțim în largul nostru atunci când rămânem doar în dresul de baie, la plajă.

Piele netedă și strălucitoare

La ștrand sau în vacanță, pe litoral, ultimele ”lucruri” pe care vrei să le ai cu tine sunt firele de păr de pe corp! Soarele puternic de vară poate evidenția firele minuscule, despre a căror existență nici nu știai! Alege să folosești cele mai bune produse de epilat. Ceara poate fi un aliat în acest sens, întrucât elimină firele de păr de la rădăcină. Cu kiturile de epilat de la Cupio și cu un încălzitor de ceară potrivit, poti fi sigură că nu vei avea probleme la plajă. Iar pentru prevenirea apariției iritațiilor poți folosi uleiurile care se utilizează după procesul de epilare. Acestea au efect calmant asupra pielii, lăsând-o fină și mătăsoasă.

Bronzul

Nu mai este un secret faptul că soarele, pe cât de îmbucurător este odată cu sosirea sezonului estival, pe atât e de nociv pentru sănătatea noastră. Expunerea îndelungată la razele solare accelerează îmbătrânirea pielii. Totuși, odată ce vine căldura, suntem nerăbdătoare să obținem un bronz perfect care să ne confere un aspect de invidiat. În plus, nu puține dintre noi avem convingerea că un make-up, fie el profesional sau nu, arată mult mai bine pe un ten bronzat decât pe unul deschis la culoare. Așadar, cum facem să fim frumoase și, totodată, protejate de efectele nocive ale soarelui?

În ceea ce privește tenul, dacă dorim să prevenim apariția petelor cauzate de soare sau accelerarea procesului de îmbătrânire, putem alege fie să nu îl expunem deloc la razele UV, utilizând produse autobronzante de calitate, fie să ne expunem la soare, dar folosind creme cu o protecție SPF adecvată. Desigur, nu trebuie să omitem procesul zilnic de hidratare a tenului.

De asemenea, pe timpul verii, și pielea corpului poate fi afectată de expunerea la soare. Dar cum ne ferim de aceste efecte nocive? Mai ales că toate ne dorim să avem picioare bronzate, vara, când purtăm rochițe și fustițe ce ne pun în valoare feminitatea. Din fericire, și în acest caz putem opta pentru varianta folosirii produselor autobronzante. De asemenea, în cazul în care mergem la plajă, pe litoral sau la ștrand, să nu uităm să folosim o loțiune specială pentru protejarea pielii de radiațiile UV. Desigur, asta dacă nu vrem să avem o piele arsă de soare, ternă și îmbătrânită.

Make-up-ul

Căldura din timpul verii care atrage după sine, inevitabil, transpirația, impune reguli și în ceea ce privește machiajul. Pentru a avea un make-up potrivit în sezonul estival, trebuie să ții cont de unele trucuri:

  • Folosește un fond de ten fluid care să hidrateze tenul și să prevină uscarea acestuia. Este foarte important ca fondul de ten, la fel ca și cremele folosite pe timpul verii, să conțină factor de protecție solară.
  • Aplică o pudră translucentă care matifiază tenul. Astfel vei preveni acel efect de luciu inestetic ce apare în zona T (frunte, nas, bărbie), din cauza inevitabilei transpirații.
  • Nuanțele de farduri și rujuri pe care le porți trebuie să respecte tendințele estivale. Renunță la tonurile dure, închise, în favoarea celor deschise și a celor neon, precum cele din colecția NEON SUMMER de la Cupio
  • Folosește mascara rezistent la apă
  • Optează pentru un fard de obraz cu efecte bronzante
  • Nu uita de balsamul de buze hidratant. Astfel vei avea buze frumoase și catifelate


Părul

Și podoaba capilară are nevoie de o atenție specială pe timpul sezonului călduros. Razele puternice ale soarelui, nivelul ridicat de poluare și băile în mare sau în piscină slăbesc fibra capilară, conferind un aspect tern, fragil și uscat părului.

Pentru a fi prevenite toate aceste efecte negative, vara, trebuie să îi oferim părului o serie de proteine și aminoacizi. Acestea pot fi găsite în tratamentele de păr destinate fortificării cuticulei capilare. Astfel, părul va deveni mai rezistent. Să nu uităm nici de șampoanele și balsamurile care trebuie să aibă o putere mare de hidratare, astfel încât părul să nu devină casant și uscat.

Poți opta și pentru varianta folosirii produselor de îngrijire a părului ce conțin factor de protecție solară. Atât firele de păr, cât și scalpul au nevoie să fie protejate de razele UV.

Nu omiteți o regulă important. Puteți sări, din când în când, peste procesul de uscare a părului cu foenul. Renunțați măcar o dată la două săptămâni și la placă, ondulator sau alte dispozitive cu efect termic asupra podoabei capilare.

Cu puțină grijă, vei avea un păr sănătos și după ce a trecut vara!

Victoria Chiticariu

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN