Dezinfectare sau curățare? Cum protejăm de bacterii pensulele de make-up

Make-up Tips & Tricks Make-Up

Un subiect de interes în rândul tuturor fetelor și femeilor care folosesc produse de machiaj este cel legat de dezinfectarea pensulelor de make-up, mai cu seamă în această perioadă. Pentru a ne păstra tenul curat și sănătos, dar și pentru a prelungi durata de viață a pensulelor de machiaj, este important să le curățăm cum se cuvine.

Este esențial să facem diferența între DEZINFECTARE și CURĂȚARE!

După fiecare machiaj, pensulele sunt încărcate de produse de make-up, dar și de praful din încăpere, astfel că pot fi adevărate surse de infecție, dacă nu sunt dezinfectate corespunzător.

Care este cea mai bună metodă pentru a păstra seturile de pensule pentru machiaj curate? Cât de sigură este folosirea acestora și cum ne putem proteja tenul de bacterii și microbi? Aflați în rândurile ce urmează.

DEZINFECTAREA
Aceasta e cea mai indicată metodă de curățare a pensulelor de make-up. Atenție, dezinfectarea este OBLIGATORIE în cazul profesioniștilor care au saloane unde lucrează cu mai mulți clienți. În acest caz, dezinfectarea pensulelor este un procedeu care trebuie respectat în mod repetat, după fiecare clientă.

Pentru dezinfectarea pensulelor de machiaj se recomandă folosirea alcoolului izopropilic. Acesta conține alcool pur în proporție de 99.6%.

Materiale necesare pentru dezinfectare:
– alcool izopropilic
– un recipient de sticlă sau porțelan
– un prosop pe care să ștergeți pensulele
– un prosop pe care să așezați pensulele pentru uscare

În recipient se toarnă o cantitate mică de alcool izopropilic, atât cât e necesar pentru a înmuia ușor perii pensulelor (din păr artificial sau din păr natural).

Atenție! Alcoolul nu trebuie să ajungă în zona unde sunt lipite firele de păr, întrucât ar putea favoriza dezlipirea acestora și distrugerea pensulei.

După înmuierea pensulei în alcool, aceasta se șterge ușor de prosop, prin mișcări circulare, fără presiune. Acțiunea se repetă ori de câte ori este nevoie.

Nu uita să dezinfectezi și mânerul pensulelor!

Dezinfectarea pensulelor cu alcool trebuie efectuată chiar și atunci când acestea sunt utilizate în scop personal, cel puțin o dată pe săptămână.

SMART BOX CUPIO – Dispozitivul care îți protejează pensulele de make-up și alte obiecte

Dacă vrei o soluție mult mai rapidă pentru a-ți proteja pensulele de make-up de bacterii, folosește dispozitivul UV LED Smart Box Cupio – o cutie inteligentă, așa cum o spune și denumirea sa, care păstrează în mediu steril obiecte diverse. Puteți să îl folosiți fie pentru pensule de make-up, fie pentru instrumentarul de lucru (manichiură, pedichiură), pentru telefonul mobil sau pentru bijuterii.
CURĂȚAREA
Acest procedeu este recomandat pentru toate fetele care folosesc pensulele doar în scop personal, acasă. Curățarea pensulelor de make-up înseamnă îndepărtarea reziduurilor lăsate de produsele de machiaj, pentru a putea fi refolosite ulterior, dar nu și dezinfectarea acestora!

Soluția Cupio Easy Pro este ideală pentru degresarea pensulelor, mai ales că oferă o uscare rapidă a acestora. Îndepărtează cu ușurință produsele cremoase de pe pensule, pe bază de gel sau chiar de tip “waterproof”. Easy Pro nu conține alcool și nici parabeni, astfel că NU DEZINFECTEAZĂ, dar protejează părul natural al pensulelor.


TEHNICA DE CURĂȚARE A PENSULELOR
Dacă vorbim despre un procedeu de curățare a pensulelor, iată de ce pași trebuie să ținem cont:

  • Luați un șervețel de hârtie
  • Poziționați pensula în poziție orizontală pe șervețel
  • Pulverizați 2-3 pufuri din soluția de curățare direct pe părul sintetic/natural al pensulei
  • Prin mișcări circulare (pensulele rotunde) sau mișcări succesive stânga-dreapta (pensulele plate), curățați pensulele de machiaj.


!!! Nu exercitați presiune asupra pensulelor atunci când le curățați, astfel veți preveni deteriorarea lor.  

 

Victoria Chiticariu

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN