Cum te machiezi acasă

Manichiură

Un machiaj corect pune in lumina cele mai frumoase trasaturi ale unei persoane si ascunde imperfectiunile, astfel incat look-ul final sa fie unul fara cusur. Machiajul corect inseamna folosirea produselor potrivite, adecvate tipului de ten si realizarea tehnicilor de make-up intr-un mod corespunzator.

Pentru a realiza un machiaj impecabil, tineti cont ca fiecare parte a fetei necesita o atentie speciala. Pielea fetei, ochii, buzele si sprancenele trebuie sa fie machiate tinandu-se cont de anumiti pasi, astfel incat rezultatul sa fie fara greseli.

Pasi de urmat pentru machiajul ochilor

Machiajul ochilor este foarte important, mai ales atunci cand se doreste evidentierea privirii. De obicei, ochii sunt prima trasatura pe care o observam atunci cand ne adresam cuiva. De asemenea, ochii pot exprima mai mult decat cuvintele, motiv pentru care se mai spune ca sunt si ”oglinda sufletului”. De aceea, machiajul ochilor este foarte important. Cum se realizeaza corect un machiaj al ochilor? Aflati urmarind fiecare dintre pasii de mai jos.  

1. Pregateste tenul

Inainte de a incepe sa realizezi machiajul ochilor, asigura-te ca ai curatat bine zonele unde urmeaza sa aplici produs. Incepe cu machiajul tenului: hidrateaza bine pielea si intinde cu atentie fondul de ten. Acesta trebuie aplicat si sub ochi pentru a da uniformitate nuantei tenului. Tot in partea de sub ochi, poti aplica anticearcan – acesta are rolul de a ascunde cearcanele inestetice si de a-ti reimprospata privirea.

2. Aplica primerul

Primerul sau baza de machiaj este un produs care ajuta la uniformizarea culorilor aplicate si, cel mai important, la longevitatea machiajului. Exista baze de machiaj care pot fi aplicate pe tot tenul si baze de machiaj special create pentru a fi aplicate pe pleoape. Primerul de pleoape poate fi aplicat fie doar pe pleoapa mobila, fie pana spre sprancene, in functie de zona unde urmeaza sa fie aplicate si fardurile. Baza de machiaj pentru pleoape asigura fixarea si rezistenta culorii. Machiajul realizat acasa va arata mai bine timp indelungat si acele cute inestetice de farduri nu vor mai aparea pe pleoape.

3. Alege nuantele care te avantajeaza

Machiajul ochilor acasa poate fi realizat ca unul profesional, daca tii cont de cateva trucuri. Unul dintre acestea este ca nu doar hainele in anumite culori te fac sa arati spectaculos, ci acest lucru este valabil si in cazul fardurilor! Alege nuantele potrivite pentru fizionomia si culoarea ochilor. Iata ce culori sa aplici in functie de nuanta ochilor:

*ochi verzi – bej, auriu, roz, piersica, mov.

*ochi albastri – maro, roz, gri, auriu

*ochi caprui – verde, ciocolatiu, bej, auriu, gri (aplicat in degrade).

*ochi negri – maro, bej, auriu, turcoaz, lila.

4. Foloseste produse de machiaj de calitate

Una dintre regulile pentru machiajul ochilor este sa fii atenta la ce produse cosmetice folosesti! In momentul in care alegi sa folosesti produse de machiaj profesionale este mult mai simplu sa obtii rezultatele dorite! Foloseste farduri de machiaj profesionale, cu texturi care iti faciliteaza procesul de construire a look-ului final. Un truc este sa folosesti si produsele potrivite pentru aplicare cum sunt buretii de machiaj sau pensulele profesionale.

5. Alege pensulele potrivite pentru aplicare

Pensulele sunt secretul unui machiaj reusit. Fardurile de pleoape pot diferi nu doar ca si nuante, ci si ca textura! Ele pot fi de tip pudra (pigmenti), compacte, cremoase sau lichide. In functie de aceasta clasificare, fardurile pot fi aplicate fie cu pensule din par artificial, fie cu pensule din par natural. Unele dintre acestea se aplica pur si simplu cu degetele. Documenteaza-te inainte despre modul de aplicare al fardurilor pe care urmeaza sa le aplici si alege pensulele potrivite, in cazul in care ai nevoie de acestea.

Pasi de urmat pentru machiajul tenului

Machiajul tenului este, de asemenea, foarte important. Daca tenul nu este pregatit corespunzator, nici un produs de machiaj aplicat ulterior nu va arata bine.

Machiajul tenului poate fi realizat cu urmatoarele produse: fond de ten, pudra, blush, iluminator, contur. Iata care sunt pasii pentru un machiaj corect al tenului.

1. Hidrateaza bine tenul si uniformizeaza nuanta acestuia

Un pas esential inainte de aplicarea produselor de machiaj pe ten este hidratarea corespunzatoare a acestuia. Nici un fond de ten nu va arata bine pe un ten uscat si, in plus, nu se va uniformiza cum trebuie. Fie ca folosesti o crema de fata, fie un primer hidratant, nu sari niciodata peste acest pas!

2. Foloseste concealer

Daca ai cearcane sau semne inestetice pe ten, nu ezita sa folosesti concealer-ul, cunoscut si sub denumirea de anticearcan. Alege nuanta potrivita si aplica-l in locurile unde este nevoie pentru a avea un aspect perfect al tenului. Corectorul se aplica dupa fond de ten si poate fi uniformizat cu ajutorul unei pensule speciale sau cu ajutorul buretelului de machiaj.

3. Fixeaza fondul de ten cu pudra

Pentru a fixa machiajul tenului si pentru a-l matifia (in cazul in care te confrunti cu problema tenului gras), aplica pudra in zona T si sub ochi, pentru a fixa anticearcanul. Tenul tau va capata un aspect neted.

4. Aplica iluminator si contur

Daca vrei sa iti evidentiezi cele mai frumoase trasaturi, nu uita de iluminator si contur, atunci cand iti realizezi machiajul tenului acasa. Aceste produse iti pot transforma complet tenul. Cu ajutorul tehnicii de contouring iti vei putea modela proportiile chipului asa cum iti place. Iluminatorul iti evidentiaza anumite trasaturi, pe cand contouring-ul iti adanceste si subtiaza zonele pe care le doresti.  

5. Aplica blush

Blush-ul sau fardul de pleoape creeaza o stralucire si o ”imbujorare” naturala a pometilor. Reimprospateaza chipul si este un produs ideal de purtat mai ales pe timpul zilei, fiind perfect pentru machiajele mai naturale.

Pasi de urmat pentru machiajul buzelor

La fel de important ca machiajul ochilor, machiajul buzelor completeaza un look impecabil. Hidratate si frumos conturate, buzele pot constitui ”arma seductiei feminine”.

Machiajul buzelor se realizeaza cu rujuri, gloss-uri si creioane de buze. Pentru ca machiajul buzelor sa fie impecabil este esentiala ingrijirea constanta a buzelor prin aplicarea de creme sau balsamuri hidratante. Iata care sunt pasii corecti pentru ingrijirea si machiajul buzelor:

1. Hidrateaza buzele

Inainte de a incepe cu machiajul buzelor acasa, asigura-te ca acestea sunt perfect hidratate si netede. Daca cumva pielea buzelor este crapata si prezinta acele cojite inestetice, foloseste un gomaj pentru buze, pana cand acestea isi vor recapata textura neteda. Aplica ulterior un balsam de buze sau un primer pentru buze.

2. Contureaza buzele

Pentru a evidentia buzele incepe cu conturarea acestora. Folosind un creion de buze, traseaza un contur perfect al acestora. Nu doar ca le vei face sa para mai voluminoase, ci acest pas te va ajuta sa aplici mult mai usor un ruj sau un gloss de buze.

Dupa ruj, creionul pentru contur este cel mai important produs pentru machiajul buzelor.

3. Aplica rujul

Dupa ce ai conturat buzele poti aplica rujul sau gloss-ul. Daca alegi rujurile mate, nu uita sa aplici primer inainte de acesta (poti folosi si un balsam de buze). Unele rujuri mate cu textura solida mentin uscaciunea buzelor si ar putea favoriza aparitia acelor cute inestetice. Daca alegi un ruj mat cu textura lichida, dar in acelasi timp rezistent la transfer, nu vei avea nici un fel de problema. Poti opta si pentru gloss-uri de buze, daca iti doresti mai mult volum. De asemenea, acestea pot fi aplicate si peste rujurile solide pentru un plus de intensitate.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN