Cum alegi nuanța de ruj potrivită, în funcție de tipul tenului și culoarea părului

Make-up Tips & Tricks Make-Up

Se spune că buzele sunt arma seducției feminine. De aceea, îngrijirea acestora este primordială pentru orice femeie care se respectă și își dorește să aibă un aspect fără cusur. Un ruj potrivit va pune mereu în valoare fizionomia unei femei și îi va evidenția cele mai frumoase trăsături.

Încă din vremurile de demult, femeile foloseau diverși coloranți pentru a-și evidenția buzele. Cea mai veche apariție a rujului datează din vremea reginei Cleopatra. Aceasta folosea cărăbuși carmin zdrobiți pentru a-și contura buzele. Femeile din antichitate foloseau și ele rujuri preparate din grăsime animală sau ceară și plante colorate pentru a avea buze seducătoare.

Această ”tradiție” s-a păstrat și consolidat până în zilele noastre. Orice machiaj, oricât de bine ar fi realizat cu produse de make-up profesionale, este incomplet fără ruj. Acesta nu trebuie să lipsească din poșeta unei femei care ține cont de aspectul său fizic.

Rujul este cel care conturează chipul, chiar și atunci când machiajul ochilor lipsește sau este unul minimalist.

Dar cum descoperă o femeie ce culoare de ruj i se potrivește, astfel încât să-și pună în valoare cele mai frumoase trăsături? Alegerea rujului pe care o femeie îl poartă trebuie să se facă ținând cont de mai multe aspecte, despre care vom vorbi în rândurile ce urmează.

Culoarea tenului

Pentru a nu da greș în alegerea celor mai potrivite nuanțe de rujuri, analizează culoarea tenului tău. În funcție de aceasta vei ști ce fel de rujuri sau lipstick-uri te avantajează și îți valorifică cele mai frumoase trăsături.

Tenul deschis (tentă rozalie, ivory, peach cream)
Dacă te afli printre femeile cu un ten deschis la culoare, poți fi sigură că ți se potrivesc de minune nuanțele de roșu aprins. Poți încerca atât rujuri mate, cum sunt cele din colecția Cupio Matte, dar și lucioase sau cu particule strălucitoare. Pe lângă nuanțele aprinse de roșu, mai poți opta și pentru tonurile de roz (aprinse sau prăfuite). Dacă vrei ceva mai simplu, alege nude-uri calde de culoarea piersicii sau a mierii, dar în niciun caz nu opta pentru nuanțele bej care te pot face palidă. Fetele mai îndrăznețe pot alege un ruj burgundy sau de culoarea prunei.

Tenul măsliniu
Dacă ai un ten care se bronzează repede, fără probleme legate de arsuri solare, înseamnă că ești norocoasă și faci parte din categoria persoanelor cu ten măsliniu. În plus, ți se potrivesc aproape toate culorile de rujuri. Însă, cele care îți pun în valoare trăsăturile sunt rujurile în tonuri de roz, mov sau roșu cu reflexe albăstrui. Dacă vrei ceva mai natural, alege nude-urile calde (caramel, piersică). Un roz nebun, de asemenea, este o opțiune potrivită, mai ales pe timpul verii când se poartă culorile tari ce se asortează perfect cu pielea bronzată.

Tenul mediu
Persoanele cu ten mediu (care se bronzează repede vara și iarna este ușor palid) pot purta pe buze nuanțe de maro cu pigment auriu, caramel sau corai. De asemenea, pentru tenul mediu sunt potrivite și rujurile roz sau de culoarea fructelor de pădure. Nuanțele de roșu profund cu tente albăstrui și cranberry sunt, de asemenea, indicate persoanelor cu ten mediu. Pentru acestea, însă, nu sunt recomandate rujurile de culoare purpurie, maro palid sau roșu sângeriu.


Culoarea părului

Blond sau șaten deschis
Dacă ai părul de culoare deschisă și ochii albaștri sau verzi, atunci trebuie să știi că ți se potrivesc rujurile roz, corai sau de culoarea prunei. Pentru ochii căprui este recomandată folosirea rujurilor cremoase, bej și a celor de culoare roșie. Atenție, însă! Evită roșul strălucitor sau rozul puternic.

Șaten închis sau brunet
Brunetelor tip ”Snow White”, cu ten deschis și ochi albaștri sau verzi li se potrivesc rujurile roșii clasice. Celor care au ochii de culoare închisă le sunt recomandate rujurile strălucitoare, în nuanțe vibrante. Rujul de culoare burgundy și orice alt ruj ”îndrăzneț” le va avantaja.

Roșcat
Fetele care au părul roșcat și ochi deschiși la culoare, dar și pistrui, pot purta cu încredere pe buze un ruj roșu închis. De asemenea, tonurile calde de maro sau nuanța corai le va pune în valoare trăsăturile originale. Atât rujurile mate, cât și cele lucioase, în tonuri de auriu și aramă li se vor potrivi de minune! Atenție, însă, roșcatele trebuie să evite rujurile roz!

Forma buzelor

Dacă ai buzele subțiri, este indicat să folosești nuanțe deschise de rujuri, întrucât cele închise vor evidenția în exces forma buzelor. Tonurile deschise de roz, piersică și nude sunt perfecte pentru buzele subțiri. Este indicată și conturarea acestora cu un creion care să aibă nuanța mai închisă decât cea a rujului. Acest lucru va face ca buzele să pară mai voluminoase. Un alt truc pentru un plus de mărire a buzelor subțiri este aplicarea unui gloss pe centrul buzei inferioare, bineînțeles după ce ai aplicat rujul.

Fetele cu buze voluminoase sunt norocoase! Ele pot să apeleze la orice nuanță de ruj, bineînțeles care să se potrivească tenului, părului și întregii fizionomii. Roșu, roz, portocaliu, maro sau purpuriu, toate aceste nuanțe se vor așeza perfect pe o pereche de buze pline și voluminoase. Indiferent de tipul de ruj ales (mat sau lucios), buzele vor fi puse în valoare! A nu se uita, însă, de hidratarea puternică a acestora înainte de machiaj!

Găsește-ți rujul potrivit pe www.cupio.ro

Victoria Chiticariu

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN