Ce este apexul și cum îl construiești?

Manichiură Unghii cu gel

Apexul este cel care schimbă complet aspectul unei manichiuri. Este unul dintre cei mai importanți pași de care trebuie să țineți cont la realizarea unghiilor cu gel sau ojă semipermanentă.

Apexul se realizează din material tehnic și este secretul unei manichiuri perfecte!

Ce este apexul?

Ei bine, dacă este să vorbim despre definiția generală a unui apex, potrivit Wikipedia acesta este vârful ”cel mai de sus” al figurii căreia îi aparține. Tot aici ni se mai spune că apexul este vârful opus al unei baze, un vârf care e deosebit de celelalte, ca fiind cel mai înalt.

Dicționarul explicativ al limbii române definește apexul ca pe un capăt, o extremitate ascuțită a unui obiect.

În manichiură, apexul este acea curbură naturală pe care o are fiecare unghie. În funcție de persoană, această curbură poate fi evidențiată mai mult sau mai puțin. Dacă nu se reconstruiește, curbura naturală a unghiei se pierde în momentul aplicării materialului tehnic (oja semipermanentă sau gelul UV).

Manichiura cu apex păstrează curbura unghiei naturale, prin reconstruirea acesteia, astfel încât rezultatul să fie unul cât mai natural.

Când vorbim despre unghii tehnice, apexul se referă la punctul cel mai înalt din toată lungimea unghiei, construit din material tehnic. Așadar, apexul este regăsit când vine vorba despre unghia naturală sau material tehnic. 

În cazul materialului tehnic, el poate fi poziționat în funcție de lungimea unghiei finale. Și anume, la 30% sau la 50% din lungimea totală a unghiei tehnice. 

Mai există, de asemenea, un apex negativ. Acesta este întâlnit în tehnica unghiei slim.  

Spre exemplu, în cazul unei unghii încovoiate, apexul negativ va porni din punctul cel mai înalt al unghiei și se va continua drept, spre vârful unghiei.

Pentru crearea unui apex de 30%, va fi necesar să ne ridicăm cel mai înalt punct, în prima treime din lungimea unghiei totale. Mai apoi, materialul tehnic trebuie să parcurgă un “drum” drept până la vârf sau ușor descendent, în funcție de lungimea și forma unghiei dorite. 

În cazul apexului de 50%, punctul cel mai înalt va trebui să se situeze la mijlocul unghiei și, începând de acolo, va merge usor în jos, spre vârf. 

Ce face diferit apexul de 30% si apexul negativ? 

Când vorbim de apex negativ, în zona curiculară aproape că nu exista material tehnic. Există, însă intr-o cantitate foarte mică. Apexul negativ se aplică doar la unghiile slim și începe din prima treime a lungimii totale, apoi merge voios până spre vârf, cu o arcă longitudinală dreaptă.

În cazul apexului de 30%, acolo se folosește o cantitate mai rezonabilă de material. Bineînțeles că trebuie să eliminăm excesul de material de pe sub unghie, folosind capetele de freză potrivite în cazul corecțiilor. 

Atât de la mine, 
Make good apex choices for your nails! 😊

Eliza Șerban, trainer Cupio.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN