5 soluții pentru a reduce aspectul tenului uleios pe timpul verii

Inspire Lifestyle Tips & Tricks Make-Up

Tenul lucios și inestetic este coșmarul fiecărei femei. Iar vara, tenul gras sau cu tendințe de îngrășare ne dă și mai mari bătăi de cap. Soarele, temperaturile ridicate și excesul de sebum fac ca tenul să capete un aspect uleios.

Ne dorim să arătăm impecabil chiar și în cele mai toride zile, dar cum reușim asta? Cum prevenim îngrășarea tenului și cum scăpăm de luciul inestetic care ne afectează machiajul și buna dispoziție?

Iată câteva trucuri pentru a scăpa de aspectul uleios al tenului pe timpul verii:

  • Ai grijă cum alegi demachiantul

Primul pas pentru un ten curat și neted este curățarea și îngrijirea corespunzătoare a acestuia. Dacă ai tenul gras, alege un demachiant pe bază de apă, și nu unul ce conține ulei. Ideal ar fi să folosești un demachiant sau o apă micelară ce conține acid salicilic, întrucât ajută la absorbția sebumului.

  • Nu folosi creme grase

Alege cu grijă cremele care îți hidratează tenul. Acestea nu trebuie să fie excesiv de grase, în caz contrar îți vor bloca porii. Optează pentru creme cu textură lejeră, care să aibă în componența lor și acid hialuronic.

Cremele cu factor de protecție solara sunt obligatorii, mai ales vara! Deși majoritatea au o textură mai grasă, pe piața cosmeticelor poți găsi și variante de creme cu SPF matifiante.

  • BB sau CC cream în loc de fond de ten

Folosește un BB cream sau un CC cream în locul fondului de ten, deoarece acesta din urmă îți poate încărca tenul și porii, favorizând apariția sebumului și, deci, a luciului inestetic.

  • Nu îți exfolia tenul în mod excesiv

Curățarea insistentă a tenului cu produse exfoliante pot duce la apariția unui ten gras. Este în regulă să folosiți un gel de curățare blandă a tenului pentru a elimina excesul de sebum, însă exfolierea regulată poate duce la eliminarea uleiului din piele. Astfel, glandele sebacee se vor activa pentru a compensa pierderea sebumului. Curățați bland tenul cu un gel de spălare dimineața și seara pentru a elimina impuritățile. Exfoliați tenul o singură dată pe săptămână.

Poate că multe dintre voi vă gândiți că pudra matifiantă vă va reda aspectul mat al tenului. Pe timpul verii, însă, aceasta nu e cea mai bună soluție. Cu cât adăugați mai multe straturi de machiaj pe ten, cu atât acesta nu va mai respira și îți vei încărca porii. Ideal este să ai mereu la îndemână un pachet de șervețele matifiante cu care să îți tamponezi tenul.

Șervețelele matifiante pentru față de la Cupio îndepărtează excesul de sebum și transpirația fără să îți agreseze tenul. Acesta va rămâne mat și fără luciu inestetic.

Aplică șervețelul pe zonele lucioase ale feței, presând ușor pentru absorbția excesului de sebum. Le poți folosi ori de câte ori este nevoie.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN