5 pensule de make-up pentru un machiaj profesional

Make-up Tips & Tricks Make-Up

Dacă ai fost cel puțin o dată la un make-up artist, cu siguranță ai sesizat faptul că machiajul obținut a fost cu mult diferit față de cel pe care ți-l faci singură, acasă. Ei bine, acesta este un lucru firesc, în primul rând pentru că make-up artiștii au specializare în arta machiajului, dar și pentru că folosesc produse și tehnici specifice pentru a realiza look-uri deosebite.

Există, însă, un aspect important pe care îl poți lua în calcul atunci când îți realizezi singură machiajul, astfel încât acesta să arate cât mai profesional – și asta fără specializare în domeniu! Este vorba despre alegerea potrivită a pensulelor cu care urmează să aplici produsele de make-up pe față.

Fiecare produs de machiaj care urmează să fie aplicat pe ten, în zona ochilor sau pe buze, necesită utilizarea unei pensule diferite.

Pensule din păr artificial vs. pensule din păr natural

Pensulele de make-up pot fi din păr artificial, sintetic, sau din păr natural. În general, primele sunt potrivite pentru aplicarea produselor mai cremoase, iar cele din păr natural sunt ideale pentru fardurile sub formă de pulbere.

Iată cele 5 pensule care te vor ajuta să-ți faci un machiaj ireproșabil

1. Pensula pentru aplicarea fondului de ten

De regulă, pensulele pentru aplicarea fondului de ten sunt realizate din păr sintetic, astfel încât să asigure aplicarea produsului cremos într-un mod perfect pe față. Deși sunt din material artificial, acest tip de pensule sunt foarte fine. Pentru o aplicare uniformă poți alege Pensula buffer pentru fond de ten 321 de la Cupio, care oferă un finish natural. Aceasta poate fi folosită și pentru aplicarea anticearcănului, a fardului de obraz cremos sau a iluminatorului.

2. Pensula pentru aplicarea pudrei

Dacă vrei să ai un machiaj profesional, pensula pentru aplicarea pudrei nu trebuie să lipsească din portfardul tău. Spre deosebire de pensula pentru fond de ten, este indicat ca aceasta să fie din păr natural. Astfel, fie că optezi pentru pudra compactă, fie pentru cea sub formă de pulbere, pensula corespunzătoare va asigura distribuirea produsului de make-up într-un mod corect pe ten. Poți opta pentru pensula de pudră din păr de capră sau pentru cea din păr de veveriță, care este ideală și pentru aplicarea fardului de obraz sau a altor produse pentru conturare.

3. Pensula pentru aplicarea fardului de ochi

Pentru a asigura o aplicare precisă și intensă a fardului de pleoape, folosește o pensulă mică din păr natural. Cele din păr artificial pot reține surplus de fard, astfel există riscul să aplici o cantitate prea mare (nedorită) pe pleoape sau chiar să favorizezi dispersarea fardului în locurile nedorite. La Cupio găsești pensule din păr de ponei, samur sau vulpe.

4. Pensula pentru aplicarea blush-ului

Nuanțarea obrajilor este o etapă importantă care nu trebuie neglijată, dacă vrei să ai un machiaj complet. Folosirea unei pensule adecvate pentru aplicarea blush-ului te va face să îți conturezi cele mai frumoase trăsături. Pensulele din păr natural de miel de la Cupio sunt ușor de manevrat și asigură aplicarea ușoară a blush-ului.

5. Pensula pentru aplicarea rujului

Dacă vrei să ai buze perfect conturate nu trebuie să uiți, bineînțeles, de folosirea creionului de buze, dar trebuie să ții cont și de modul de aplicare a rujului ales. O pensulă specială care poate fi din păr artificial sau din păr natural îți va fi de folos pentru aplicarea optimă a rujului sau a luciului de buze.

Toată gama de pensule si seturi de pensule de la Cupio o găsești aici.

Victoria Chiticariu

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN