Te machiezi sau nu la plajă? Trucuri pentru a-ți realiza un ”no makeup makeup”

Manichiură

Îți dorești să arăți bine în orice moment, însă este recomandat să porți machiaj la plajă? Părerile sunt împărțite, așa că în rândurile de mai jos poți citi câteva argumente pro și contra în ceea ce privește machiajul la plajă.

Machiajul la plajă – argumente contra

Pe lângă relaxarea pe care ți-o oferă mersul la plajă, bronzul și răcoarea apei din piscină sau din mare sunt câteva dintre lucrurile care îți aduc bucurie. Dacă alegi să te machiezi este posibil să stai mereu stresată de faptul că produsele aplicate ți s-ar putea întinde din pricina contactului cu apa sau a transpirației cauzate de razele soarelui. Nici o femeie nu ar vrea să se trezească cu machiajul scurs pe față. În plus, ți-ai putea limita anumite activități cum ar fi înotul sau voleiul pe plajă.

În plus, din cauză că nu vei mai putea aplica protecție solară, tenul tău va fi expus razelor soarelui, ceea ce ar putea duce la apariția petelor pigmentare sau a arsurilor solare.

Machiajul la plajă – argumente pro

Deși în mod normal răspunsul imediat primit la întrebarea ”ne machiem sau nu la plajă?” ar putea fi un NU, iată că există și excepții. Unele femei aleg să poarte un machiaj minim chiar și atunci când merg la plajă, pentru a se simți mai încrezătoare în aspectul lor fizic. La un party pe plajă sau la piscină, fără doar și poate că vor exista femei care își vor asorta costumul de baie cu un machiaj, chiar dacă acesta este foarte natural.

Un lucru este cert, indiferent că te machiezi sau nu la plajă, să nu uiți că este obligatoriu să acoperi tenul (și nu numai) cu o cremă cu factor de protecție solară. Razele soarelui sunt din ce în ce mai nocive și trebuie să îți protejezi pielea de efectele acestuia.

No make-up make-up – machiajul perfect de plajă

Dacă totuși îți dorești un pic de machiaj, poți apela la un minim de produse de machiaj cu ajutorul cărora să îți realizezi un look cât mai discret.

O pereche de gene false smocuri aplicate cât să îți contureze ochii sunt ideale. Un mascara rezistent la apă este o alternativă. Poți folosi și farduri sau creioane de ochi, cu condiția ca acestea să fie waterproof, astfel încât să nu curgă în contactul cu apa.

Iată ce produse poți să aplici:

Fondul de ten Ultimate HD – în cantitate mică

Pentru a uniformiza ușor nuanța tenului, aplică o singură pompiță de produs.

Ultimate HD este un fond de ten cu o textură lejeră, care nu încarcă fața și are un aspect foarte natural. Îl poți aplica fie cu pensula, fie cu un burețel sau cu mâna. Trebuie doar să uniformizezi ușor nuanța tenului, fără să încarci produs. Aplică și pe pleoape, dar nu și în zona de sub ochi.

Concealer – dacă ai nevoie

Poți folosi apoi, pentru ascunderea cearcănelor, un corector cu acoperire ușoară ce poate fi aplicat oricând pe parcursul unei zile.

În funcție de culoarea tenului, poți alege dintre cele 4 nuanțe disponibile. Se poate aplica cu o pensulă sau tot cu burețelul folosind la tapotarea fondului de ten.

Blush – construit din… ruj!

Pe post de blush, poți folosi un ruj! Da, ai citit bine! Monica Felicia, make-up trainer Cupio, recomandă aplicarea rujului Cupiolicious atât pe buze, cât și pe ten. Culoarea Frappuccino este perfectă pentru a nuanța în mod natural obrajii.

Se aplică o cantitate mică pe mână, întrucât în contact cu pielea, produsul se încălzește și este mai ușor de blenduit. Se poate aplica apoi pe ten cu ajutorul burețelului. Se ia o cantitate mică pe vârful burețelului și se tapotează ușor pe pomeți. Un astfel de blush este cea mai bună variantă pentru plajă pentru că are un aspect natural și nu încarcă fața.

Pe buze – aceeași nuanță aplicată ca blush

Rujul lichid mat Cupiolicious în nuanța Frappuccino arată perfect și pe buze. Îl poți întinde cu aplicatorul sau cu degetul. Daca preferi un finisaj lucios, poți alege un gloss de buze în nuanță naturală.

Fixarea sprâncenelor

Cu ajutorul fixatorului de sprâncene Fix&Go, perii sprâncenele în direcția dorită. Acesta este transparent, nu încarcă sprâncenele și le menține în forma dorită pe tot parcursul zilei.

Dacă e nevoie le poți și contura apoi cu un creion sau tuș de sprâncene.

Bronzer-ul, opțional

Dacă dorești poți aplica și puțin bronzer. Skin Shades este o paletă ce conține atât farduri pentru contouring și bronzing, cât și iluminator.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN