Sfaturi despre cum să faci tranziția de la machiajul de vară spre cel de toamnă

Inspire Make-up Tips & Tricks Make-Up

Pe măsură ce anotimpul de toamnă se apropie și începem să ne gândim la articole vestimentare diferite, inevitabil începem să ne adaptăm și rutinele de frumusețe pentru noul sezon. Fie că schimbăm cremele hidratante ușoare cu unele mai consistente sau că scoatem la lumină paletele noastre de farduri mai închise, rutinele noastre de machiaj tind să evolueze pe măsură ce ne apropiem de toamnă. Dar ce presupune de fapt asta?

Pentru cele care sunteți reticente la orice schimbare majoră, nu e cazul de îngrijorare. Când vorbim despre machiajul de toamnă, sugerăm doar câteva ajustări pentru a ne asigura că machiajul rămâne în tendințele sezonului.

Unii dintre cei mai celebri make-up artiști ai lumii ne împărtășesc sfaturile lor de baza pentru tranziția către machiajul de toamnă.

Concentrează-te pe Skincare

Înainte de a te gândi ce paletă de farduri să folosești în acest sezon sau ce luciu de buze îți va oferi echilibrul perfect între hidratare și culoare, toți experții sunt de acord că primul pas într-o rutină de machiaj de toamnă este, de fapt, îngrijirea pielii.

„Aceasta va influența modul în care machiajul stă pe piele și își va menține durabilitatea pe măsură ce vremea se schimbă”, explică artistul new-yorkez de machiaj pentru celebrități, Daniel Martin.

Din moment ce pielea devine mai uscată pe măsură ce temperaturile scad, vei dori să te concentrezi pe produse care hidratează și cresc gradul de umiditate a pielii pentru a o pregăti pentru produsele de machiaj ce vor fi aplicate. Produsele de skincare folosite trebuie să ajute la uniformizarea texturii pielii si la ameliorarea petelor întunecate cauzate de daunele solare (în cazul în care acestea există).

Poți folosi, deci, creme, serumuri hidratante, creme pentru depigmentare și primere de machiaj, înainte de a începe cu aplicarea produselor de make-up.

Serul de față și corp Skin Romance conține particule de perle aurii care oferă luminozitate și strălucire pielii. Contine acid hialuronic, ulei de migdale, ulei de argan și ceramide.

  • hidratează pielea
  • stimulează producția de colagen
  • încetinește procesul de îmbătrânire a pielii

Alege produse cu finisaje mate

Este important să te concentrezi asupra tipului de textură pe care îl vei folosi odată cu trecerea spre sezonul mai rece. Toamna, produsele cu finisaj mat sunt recomandate. Adoptă formule mai catifelate pentru un aspect sofisticat și de lungă durată.

Optează pentru tonuri îndrăznețe

Evident, poți alege orice culoare dorești atunci când vine vorba de machiajul de toamnă (nu există reguli!), dar dacă ești în căutarea unor îndrumări, toți specialiștii în make-up sunt de acord că toamna este sezonul perfect pentru a alege culori îndrăznețe.

„Din ceea ce am văzut pe podiumuri și pe rețelele sociale, culorile de machiaj merg mână în mână cu creativitatea”, spune Daniel Martin.

Potrivit make-up artistului, nuanțele de verde pistachio, violet roșiatic profund, portocaliu roșcat și chiar galben neon strălucitor sunt alegeri ideale.

Toamna este despre o renaștere a nuanțelor bogate și melancolice, așa că te poți gândi să porți și nuanțele burgundii profunde, terracota caldă, aur ars, verde de pădure și mov prună seducător.

Adoptă nuanțe profunde de MARO

Dacă preferi tonurile neutre, avem vești bune: Vei vedea marouri profunde peste tot în această toamnă.  Un ruj maro închis și un creion de buze de tonalitate asemănătoare îți poate reda acel vibe retro de supermodel.

În ceea ce privește machiajul ochilor, optează pentru nuanțe cu subtonuri de roz și taupe cald.

J. Brandon Correa, un alt make-up artist international, preferă să încorporeze accente de portocaliu și terracota caldă în tonurile neutre. „Adoptă ceea ce numesc machiaj ‘Pumpkin Spice Latte”, spune el. Aceasta va adăuga vitalitate look-ului tău și va complementa sentimentul confortabil specific toamnei.

Paleta Skin Shades de la Cupio este o alegere versatilă ce include tonuri de maro diferite care pot fi aplicate atât în zona ochilor, cât și pe ten.

Nuanțe misterioase pentru machiajul buzelor

Vremea mai rece solicită buze misterioase. Machiajul de toamnă constă în tonuri mai reci și mai multe nuanțe de burgundiu și maro. Pielea naturală și ușor strălucitoare rămâne stilul de bază în machiaj, în timp ce ochii sau buzele sunt accesorizați cu ceva puțin mai îndrăzneț.

Buzele îndrăznețe în tonuri de toamnă pot completa perfect garderoba din sezonul rece și pot adăuga o notă de rafinament oricărui look.

Există o varietate mare de nuanțe disponibile, de la burgundiu profund și maro ciocolatiu până la purpuriu închis și roșu sângeriu. Aceasta înseamnă că poți să alegi tonul care ți se potrivește cel mai bine sau să experimentezi cu nuanțe diferite de-a lungul sezonului.

Concluzie

Pe măsură ce trecem de la zilele toride de vară la serile răcoroase de toamnă, nu doar garderoba noastră necesită o schimbare, ci și rutina noastră de înfrumusețare. Este esențial să ne adaptăm rutina de machiaj la schimbările de temperatură și tendințele sezonului. Fie că este vorba de a pune accentul pe îngrijirea pielii, de a opta pentru finisaje mate, de a alege tonuri îndrăznețe sau de a adopta nuanțele profunde de maro și buze îndrăznețe, fiecare alegere contribuie la crearea unui look de toamnă proaspăt și rafinat.

Cu sfaturi de la experți și o atitudine deschisă la experimentare, tranziția machiajului de la vară la toamnă poate fi atât plăcută, cât și stilată.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN