Like a Goddess! De ce adoră femeile un look ”glowy” pe timpul verii?

Lifestyle Live Make-up

Vara este, fără doar și poate, cel mai așteptat anotimp din an. Dincolo de faptul că e vremea vacanțelor exotice, vara este perioada în care vremea ”ține cu noi”, oferindu-ne șansa de a ne bucura de razele soarelui.

În plus, vara este momentul în care o stare de energie și echilibru interior ne cuprinde, fapt ce se datoreaza și vitaminei D, cea cunoscută ca fiind și ”vitamina soarelui”, care joacă un rol important în dezvoltarea și funcționarea cerebrală, studiile confirmând faptul că administrarea dozelor ridicate de vitamina D ameliorează simptomele depresiei.

Vara este a noastră, a tuturor, dar mai ales a femeilor care o așteaptă cu sufletul la gură pentru a se bucura de o piele bronzată și un look glowy din cap până în picioare!

Nu mai este un secret faptul că femeile iubesc marea și mai ales bronzul, dar care este motivul pentru care sunt atât de dornice să aibă un look bronzy & glowy?

Cel mai important aspect este legat de faptul că pielea bronzată are un look mult mai sexy. Astfel, bronzul de la soare sau obtinut cu ajutorul autobronzantelor le conferă femeilor încredere în sine și, multe dintre acestea, consideră că le face să pară cu câteva kilograme mai slabe!

Pielea bronzată arată mult mai tonifiată și trupul mult mai suplu. În plus, soarele ajută la ameliorarea problemelor de piele. Dar ce se întâmplă cu tenul, vara? Ce machiaj este potrivit în condiții de caniculă sau temperaturi ridicate? Aflați în rândurile ce urmează:

Aspectul tenului, vara

În ceea ce privește machiajul pe timp de vară, în general se merge pe varianta minimalistă. Căldurile specifice sezonului estival ne fac să ne dorim un ten mai puțin încărcat. Dar parca și bronzul ne ajută să nu mai avem nevoie de un machiaj strident.

  • Baza unui machiaj de vară

Începeți machiajul cu elementele de bază. După ce v-ați curățat fața, aplicați un primer hidratant (sau o cremă hidratantă, de preferat cu factor SPF).

Optați fie pentru o BB Cream, fie pentru un fond de ten cu acoperire ușoară sau medie. În cazul în care aveți pielea uscată, puteți mixa cu fondul de ten câteva picături din serul sau uleiul de ten preferat. Atenție la cantitatea de ser/ulei amestecată, astfel nu veți conferi pielii un aspect gras, ci doar un finish mai strălucitor.

  • Pomeți conturați

Abia în această etapă, adevăratul look de zeiță a verii începe să prindă contur. Folosiți o nuanță deschisă, caldă, a unui produs de contouring, sub pomeți, iar mai apoi aplicați o nuanță bronzy. În loc de o culoare sclipicioasă, stridentă, optați pentru o textură bronzy mată sau ușor aurie – cu particule fine strălucitoare, care să reflecte lumina.

  • Fardul de obraz potrivit

Un blush de nuanță piersicie sau rozalie, cu sau fără câteva reflexii aurii este ideal pentru evidențierea pomeților, pe timpul verii. Va arăta perfect pe tenul ușor bronzat.

  • Buze nude

Pentru că accentul este pus pe față și ochi, alegeți un ruj de buze într-o nuanță nude sau un luciu cu un ton cald. Evitați rujurile cu efect rece. Un aspect nude, strălucitor al buzelor va face și dinții să pară mai albi.

Machiajul ochilor, vara – Glowing Eyes

  • Încercați un smokey eyes natural

Efectul de ”smokey eyes” este realizat, de regulă, cu tonuri de gri și negru, însă vara acest tip de machiaj va arăta cel mai bine cu nuațe naturale, calde.

Puteți realiza umbre pe pleoape superioară cu nuanțe de bej, caramel sau ciocolată.

  • Gene cu aspect dramatic

Adăugați mai multe straturi de mascara. Puteți opta și pentru genele false cu aspect cât mai natural.

  • Finish strălucitor

Este timpul pentru ultimele detalii. Un iluminator auriu va sculpta trăsăturile feței. Aplică-l deasupra pomeților, de-a lungul liniei nasului, sub sprâncene, chiar pe osul arcadei, în central frunții, pe bărbie și pe buza superioară, în arcul lui Cupidon.

Victoria Chiticariu

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN