Pandemic Fashion. Care sunt culorile ce se poartă în 2021

Inspire Lifestyle

2021 – Anul cenușei și al… lămâilor? Sau anul în care, din cenușă, va răsări… soarele? Nu știm, dar avem o urmă de speranță. Cel puțin dacă ne lăsăm influențați de culorile alese de Institutul Pantone pentru anul 2021 – gri cenușiu și galben.

Un nou an, aceeași pandemie. Pandemie care continuă să fie o amenințare pentru întreaga lume. De voie, de nevoie – ne-am conformat și obișnuit deja cu sentimentul de teamă, cu măștile care ne acoperă fața, cu dezinfectanții care ne usucă mâinile. Ne protejăm cum putem în speranța că vom depăși cu bine întreaga situație. Am intrat într-un an în care teama ne este ”răscumpărată” de speranța unui vaccin care ne va salva de virus. Sau nu? Părerile sunt împărțite.

Un an cenușiu și galben. Culorile desemnate de Pantone nu sunt alese la întâmplare, potrivit directorului Institutului, Leatrice Eiseman:

”Este un an plin de speranță. Nu suntem încă învingători, dar ne dorim acest lucru. Încercăm să ajungem la soare, dincolo de norii cenușii. Când ei se vor dispersa, vom ajunge la razele luminoase”.

Illuminating  

Nuanța galben strălucitor – Illuminating – este menită să evoce speranță și optimism după un 2020 tumultuos. Culoarea se potrivește perfect cu cea de-a doua culoare aleasă de Pantone în 2021, – Ultimate Grey – și se spune că reprezintă soarele care intră prin nori, dispersându-i încetul cu încetul.

Ultimate Gray

Un gri suprem este cea de-a doua culoare aleasă de Pantone pentru 2021. Aceasta reprezintă fiabilitate, întrucât unitatea și camaraderia au fost cruciale pentru oameni în timpul pandemiei. Doar împreună, oamenii au fost mai puternici.

Ultimate Gray și Illuminating transmit, împreună, mesajul unității, al stabilității și al speranței.

Deși cele doua sunt culorile – vedetă și definitorii pentru acest an, în tendințe vor mai fi și alte nuanțe alese de același Institut. Iată care sunt acestea:

Raspberry Sorbet

O culoare cu proprietăți calde, cât și reci, ideală pentru o manichiură îndrăzneață și deosebită.

Marigold

Culoarea gălbenelelor, Marigold evocă o atmosferă confortabilă, caldă, prietenoasă. Această nuanță va fi un soi de ”vestitor al primăverii” în 2021.

Rust

Culoarea ruginie sau un roșu-portocaliu ars exprimă atracție și este una dintre vedetele anului 2021. Aceasta este, de asemenea, o culoare preferata de celebrități precum Victoria Beckam și Meghan Markle.

Burnt Coral

Nuanța roz portocaliu evocă familiaritate și confort. Totodată este o nuanță delicată și plăcută privirii, care relaxează simțurile.

Green Ash

Un verde pastel care te poartă cu gândul la drumeții și alte activități în aer liber. Potrivit Institutului Pantone, culoarea Green Ash este una restaurativă, regenerativă și este strans legată de natură.

Mint

O culoare răcoritoare și purificatoare.

Cerulean

Un albastru ca cerul așa cum o spune și denumirea. Calmează, relaxează și liniștește mintea.

French Blue

O culoare intensă, albastrul franțuzesc se aseamană cu cel care a fost desemnat culoarea anului 2020 – Classic Blue. Perfect pentru a fi purtat în machaj, manichiură, vestimentație sau design de interior.  

Amethyst Orchid

Un violet strălucitor și o previziune aparte pentru primăvara anului 2021.

Inkwell

O nuanță marină profundă, intensă, care poate fi folosită ca și culoare de fundal excelentă.

Butter cream

O nuanță ce exprimă puritate, drăgălășenie.

Desert Mist

O culoare piersicie, rezultată dintr-un amestec de nuanțe reci și calde.

Willow

O nuanță galben-verzui, inspirată din natură și verdeață.

Pe www.cupio.ro, în secțiunea 2021 Beauty Trends, găsiți oje semipermanente și alte produse de beauty la modă în acest an.

foto: Pantone, www.pinterest.com

Articol realizat de Victoria Chiticariu, copywriter @ Cupio

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN