Pași simpli de urmat pentru prevenirea creșterii firelor de păr sub piele

Inspire Lifestyle

În procesul de menținere a frumuseții și îngrijirii feminine intră și rutina de întreținere a pielii. Toate ne dorim să avem o piele curată, fină și catifelată, însă de multe ori firele de păr nedorite ne dau bătăi de cap. Deși apelăm la metodele binecunoscute de epilare, nici acestea nu ne asigură de faptul că vom avea o piele netedă după îndepărtarea părului nedorit. Orice femeie s-a confruntat cel puțin o dată cu inestetica problemă a firelor de păr crescute sub piele. Pentru a preveni acest fenomen, există câteva sfaturi pe care nu trebuie să le neglijăm dacă ne dorim o îngrijire adecvată a corpului și pielii noastre.

1. Alege o metodă de epilare potrivită

Pentru a avea o piele netedă și catifelată trebuie, înainte de toate, să alegi cea mai potrivită metodă de epilare. Există metodele de epilat care presupun smulgerea părului de la rădăcină, dar și metodele prin care firele de păr apărute la suprafața pielii sunt doar retezate sau subțiate.

Epilarea cu ceară propriu-zisă, folosind un încălzitor de ceară, ori cu benzile de ceară sau cu aparatul de epilat presupune smulgerea firelor de păr de la rădăcină. Aceste metode de îndepărtare a părului sunt printre cele mai utilizate și preferate de majoritatea femeilor. Și asta deoarece perioada de timp care trece până la creșterea noilor fire de păr este mai îndelungată. Astfel, nu este nevoie să te epilezi atât de des cum se întâmplă în cazul folosirii lamei de ras.

Pentru unele femei există, însă, și un inconvenient referitor la metodele de epilare prin smulgerea firelor: acestea pot determina apariția firelor crescute sub piele. Părul se subțiază în timp, fără a mai avea capacitatea de a trece de stratul de piele pentru a ieși la suprafața acesteia. Sub piele, firul de păr își schimbă traiectoria, așadar va crește în direcția greșită, lăsând un aspect inestetic pielii.

Așadar, ce e de făcut? Femeile care se confruntă cu această problema pot folosi, din când în când, metoda epilării cu lama de ras sau cu cremele depilatoare. În momentul în care firele de păr de la suprafața pielii sunt retezate (prin folosirea lamei de ras) sau subțiate (prin utilizarea cremelor de epilat), partea rămasă sub piele își va păstra structura, părul nu se va subția și va crește din nou în direcția normală, spre suprafața pielii.

2. Exfoliază-ți pielea în mod regulat

Dacă vrei să ai o piele netedă și fină, nu uita de cel mai important proces de îngrijire a acesteia – exfolierea. Folosește produsele adecvate pentru a îndepărta celulele moarte acumulate la suprafața pielii, care blocheaza foliculii. Poți apela fie la produsele pentru gomaj din comerț, fie la un scrub natural cu sare de mare, făină de mălai, cafea sau zahăr brun amestecat cu miere și ulei de cocos.

Indiferent de produsul pe care îl alegi pentru exfolierea pielii, nu uita să-l aplici doar pe pielea umedă, cu blândețe și cu mișcări circulare.

3. Hidratare intensă

O piele insuficient hidratată nu numai că va avea un aspect inestetic, ci va deveni aspră la atingere, va prezenta disconfort (senzație de mâncărime) și, nu în ultimul rând, va favoriza creșterea firelor de păr sub piele. Asta pentru că stratul de piele de la suprafață își va pierde elasticitatea, devenind ca o barieră de nepătruns pentru firele de păr.

Pentru a preveni deshidratarea pielii este necesară folosirea zilnică a laptelui de corp sau a altor creme hidratante. Persoanele care au pielea mai uscată pot folosi chiar și uleiuri pentru hidratarea corespunzătoare a pielii. Cele mai bune uleiuri pentru corp sunt: uleiul de argan, de măsline, de cocos și cel de migdale.

4. Dușul fierbinte

După ce ai respectat toți pașii de mai sus, este bine să ții cont de următorul truc pentru ca procesul de epilare să fie mai simplu și mai eficient: fă un duș fierbinte înainte de a începe îndepărtarea firelor nedorite. Apa fierbinte înmoaie pielea și deschide porii, ajutând firele de păr crescute sub piele să iasă la suprafață.

Victoria Chiticariu

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN