Învață să te epilezi singură, acasă!

Inspire Lifestyle

Epilarea cu ceară este una dintre cele mai bune tehnici de îndepărtare a părului nedorit. Chiar dacă în ultima vreme au apărut mai multe metode de epilare, cea mai comună și printre cele mai eficiente rămâne aceea cu ceară.

Epilarea cu ceară ne permite să scăpam de părul nedorit, atât din zonele mari ale corpului nostru cât și din cele mici.

Această soluție, uneori dureroasă, ne permite să ne menținem pielea fină pentru cel puțin trei săptămâni. Epilarea cu ceară este o practică ușoară, sigură, eficientă și economică, mai ales dacă folosim un încălzitor de ceară.

Această metodă este folosită în saloane, dar poate fi învățată de absolut orice persoană și practicată la domiciliu. Chiar dacă multe dintre femei preferă să se epileze într-un salon specializat, în această perioadă foarte multe dintre noi au mai mult timp la dispoziție. Învățând să te epilezi singură, nu doar că economisești bani și timp, dar îți asiguri și o oarecare independență.

Să începem:

Înainte cu o zi, pregătește terenul. Nu îți expune pielea la soare! Meține-o uscată și ferită de loțiuni sau creme hidratante. Astfel, îi vei permite cerii să aibă, a doua zi, o aderență mai bună asupra pielii tale.  Adițional, poți aplica pudră de talc peste zona care urmează să fie epilată, astfel vei îmbunătăți și mai mult aderența cerii pe piele.

După ce te-ai hotărât si ai ales kitul de epilare dorit, e timpul să treci la treabă!

Începe prin a încălzi ceara:

Dacă optezi pentru varianta de epilare cu rezerve de ceară, atunci trebuie să deții un încălzitor de ceară tip mono sau duo.

După ce ai întins ceara pe suprafața dorită, e timpul să aplici o bandă de epilat. După aplicarea acesteia, procesul de epilare propriu-zis se va face în direcția opusă creșterii părului, dar înainte va trebui să freci (în sensul de creștere a firelor de păr) cu palma (sau cu buricele degetelor) banda aplicată. După ce ai făcut asta, așteaptă câteva secunde, iar apoi poți începe. Nu sta prea mult pe gânduri, nu ezita, astfel o să doară mai mult!

Se întâmplă ca, uneori, după procesul de epilare, să rămână câteva firicele, dar acestea pot fi eliminate cu ajutorul unei pensete. Nu se recomandă aplicarea unui nou strat de ceară pe aceeași zonă, pentru a scăpa de firicelele rămase, acest lucru îi poate face rău pielii tale.

Când  procesul s-a încheiat, este esențial să îți calmezi pielea! Nu, nu cu tonul vocii, ci cu parafină sau cu unul dintre uleiurile dupa epilare.

Desigur, poți apela și la ceara elastică tradițională, pe care o poți încălzi cu un Încălzitor Smart și apoi să o aplici cu spatulele speciale.

Unul dintre multiplele avantaje ale epilării cu ceară este că, în timp, firul de păr se va subția, iar viitoarele procese de epilare vor fi mai puțin dureroase.

Sperăm că ți-au fost de folos rândurile înșirate mai sus! După ce te-ai epilat, povestește-ne cum a decurs totul și dacă iubitul tău a început să se comporte ca o lumânare, adică, în sfârșit, s-a hotărât să te ceară.

_______SFÂRSIT_______

Bogdan Iancu

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN