Cum trebuie să se machieze femeile de afaceri!

Inspire Lifestyle

O femeie de afaceri de succes trebuie să fie elegantă, inteligentă și cu o frumusețe naturală. Iar acea frumusețe naturală trebuie cel mult conturată discret cu ajutorul produselor de machiaj sau cultivată. Însă, cu cât are mai mult  de a face cu un mediu atât de dur și plin de prejudecăți, imaginea unei femei este foarte importantă. Aspectul exterior este primul care o reprezintă.

 Așa cum trebuie respectat un dress code, când vine vorba de vestimentatia unei femei de afaceri, la fel trebuie procedat și cu machiajul. Și în acest caz este necesar un cod al bunelor maniere, care îți impune un aspect al tenului impecabil. O femeie de afaceri de succes, va miza întotdeauna pe naturalețe.

Indiferent ca dezvoltă un business online precum acestea sau afaceri offline, ținuta și machiajul unei femei de afaceri trebuie să fie impecabile.

Cum trebuie să arate machiajul unei femei de afaceri

Machiajul unei femei de afaceri trebuie să sublinieze feminitatea și frumuseșea naturală.

Dacă ținuta este aleasă, să incepem machiajul unei femeie de afaceri:

  • Baza machiajului – Fondul de ten

Baza unui machiaj este fondul de ten. După hidratarea tenului cu o crema potrivită, aplică un fond de ten cât mai apropiat de culoarea pielii tale, cu burețele sau o pensulă specială. Alege un fond de ten care nu încarcă foarte tare și lasă tenul să respire.

  • Anticearcanul

În cazul în care vrei să ascunzi cearcănele sau anumite imperfecțiuni ale tenului folosește un anticearcan sau un corector. Aplică în zonele cu probleme un anticearcan fluid, ce are o nuanță mai deschisă decât fondul de ten.

  • Pudra

Pudra este la fel de importantă în machiaj, ca și fondul de ten. Alege o pudră din aceeași gamă cu fondul de ten, într-o nuanță apropiată. Are rolul de a finisa și fixa machiajul.

  • Machiajul ochilor

După aplicarea bazei de machiaj ori a fondului de ten, care îți lasă tenul cât mai natural, se va face machiajul ochilor. Ochii sunt cei care te scot în evidență și personalizează machiajul.

Întotdeauna paleta cromatică în machiajul femeii de afaceri trebuie să fie potrivită cu ținuta și accesoriile.

Pentru o zi obișnuită la birou folosește un fard neutru, ca bază, fără textură lucioasă pe pleoapa superioară a ochiului, apoi trasează un contur de intensitate medie cu ajutorul unui creion contur de ochi. Pentru a accentua machiajul discret, folosește mascara în tonuri de maro sau negru, fără a curba excesiv genele.

Pentru o întâlnire de afaceri nocturnă îți este permis să accentuezi cu fard și baza genelor inferioare.

  • Aplicarea blush-ului

Pasul următor în machiajul de business este aplicarea blush-ului. Folosește o pudră în culoarea piersicii sau rose pentru un aspect cât mai natural.

  • Machiajul buzelor

Pentru că nu îți permite timpul să îți improspătezi frecvent machiajul, folosește produse rezistente la transfer. În cazul rujului este chiar recomandat unul cu rezistență la transfer, care stă mai mult de 30 de minute pe buze. Folosește culori naturale și texturi mate, care doar împrospătează culoarea buzelor. Nu este permis creionul pentru conturul buzelor sau luciu, produse care creează volumetrii.

Cu un machiaj corect, care dezvăluie trăsăturile naturale ale tenului și un aspect desăvârșit, femeia de afaceri se bucură de mai multă credibilitate în fața partenerilor săi. Dacă persoanele de același sex o vor admira, bărbații cu care intră în contact o vor aprecia.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN