Cum alegem corect pensulele de pictură şi Nail Art?

Manichiură

În realizarea unei picturi pe unghii sunt importante atât tehnica de pictură, cât şi materialele de lucru. Prin materiale de lucru, mă refer atât la culori, cât şi la pensule. Majoritatea persoanelor acordă mai mare atenţie culorilor alese şi trec pe plan secundar ustensilele de pictură.

În acest articol voi pune accentul pe importanţa alegerii corecte a pensulelor de pictură.

Despre pensulele de pictură

Pensulele se împart în mai multe categorii, în funcţie de tipul de păr din care este alcătuită pensula, dar şi de forma acesteia. Pensulele pot fi realizate cu păr natural sau păr sintetic. Ca formă, acestea pot fi pensule rotunde, pensule plate, pensule cu păr lung pentru linii drepte, pensulă “limbă de pisică”, pensule evantai ş.a.m.d.

Tipuri de pensule
În gama Cupio, pensulele de pictură sunt realizate din păr natural de zibelina Kolinsky. Acest animal are un fir de păr special, deoarece trăieşte într-o zonă a Siberiei unde vremea este foarte rece, dură şi are nevoie de o protecţie foarte bună. Astfel, structura firului de păr Kolinsky este conică, foarte elastică, acoperit cu solzi. Aceşti solzişori susţin vopseaua “încărcată” pe perii pensulei, împiedicând-o să se scurgă, acest factor făcând pensulele foarte uşor de manevrat.
Pensulele cu păr natural Kolinsky se folosesc împreună cu vopsele cu consistenţă fluidă, precum acuarela sau vopseaua acrilică, deoarece reţin apa şi culoarea cu uşurinţă, iar părul este foarte elastic, ceea ce face pensula să alunece lin pe suprafaţa de lucru.

Pensulele rotunde

pensule rotunde

 

 

 

 

 

tuse pensule rotunde

 

 

 

 

 

Pensulele rotunde sunt dedicate în mod special trasării liniilor fine. În nail art, folosim cel mai des acest tip de pensulă. Pentru cele mai fine linii şi detalii vă recomand să folosiţi pensule cu numărul 00 sau 0, urmând să creşteţi numărul acestora (numărul 1 sau 2), cu cât doriţi ca liniile trasate
să fie mai pline şi mai groase. Ca un exemplu, atunci când dorim să pictăm o floare simplă, putem creea petalele cu pensula Kolinsky numărul 2, ca apoi să îi realizăm detaliile cu o pensulă fină numărul 0. În imaginea alăturată am trasat o serie de linii pe care le puteţi face cu pensulele rotunde Kolinsky de la Cupio. Acest tip de grafică se predă la cursul “Fine Graphics”.

Fine Graphics

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pensule plate

pensule plate
 

 

 

 

 

 

tuse pensule plate

 

 

Tuşe realizate cu pensulele plate Cupio One-Stroke

 

 

One-Stroke - Nivelul 2Pensulele plate le folosim în nail-art în special atunci când pictăm în tehnica one-stroke. Putem folosi pensula plată
pentru a trasa linii groase, pentru caroiaje, zig-zag, aşa cum găsiţi în imaginea cu tuşele realizate cu pensulele plate Cupio One-Stroke.

Tehnica One-Stroke este o tehnică aparte ce se mai numeşte şi tehnica one-move sau pictura chinezească. Aceasta constă în realizarea petalelor dintr-o singură mişcare a pensulei în două sau mai multe nuanţe, amestecate în degrade.
Pentru acest tip de pictură, vă recomand cu căldura cursul “One-stroke” de nivel 1 (începători) sau One-Stroke Nivel 2 (avansaţi).

Cum îngrijim o pensulă realizată din păr natural?

La finalul fiecarei şedinte de lucru, pensula se clăteşte foarte bine, curăţând astfel, dintre firele de păr, toate urmele de reziduuri de vopsea. Pentru a păstra vârful pensulei cât mai drept, depozităm pensula întotdeauna cu vârful în sus, sau în poziţie culcată cu protecţia transparentă şi capacul pus.
Pentru ca pensula noastră să aibe o durată de viaţă cât mai lungă, vă recomand să utilizaţi fiecare pensulă în scopul în care a fost ea creată. De exemplu, nu amestecaţi culorile pe paletă cu o pensulă destinată detaliilor sau una one-stroke! Folosiţi o pensulă mai groasă, cum ar fi pensula Cupio Kolinsky numărul 2.
Periodic, recomand o spălare a pensulelor de pictură cu apă şi săpun, pentru a o menţine cât mai curată.

Sper ca acest mic articol să vă ajute în felul în care vă alegeţi pensula de pictură şi vă doresc multă inspiraţie!

Cu drag, Maria D.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN