Ce purtăm pe unghii în vara 2019? Ultimele trenduri în materie de manichiură

Inspire Lifestyle Manichiură

Unghiile frumos aranjate la o doamnă sau domnișoară denotă nu numai rafinament, ci și respect de sine. O manichiură îngrijită spune multe despre o femeie, așa că unghiile nu trebuie niciodată neglijate când vine vorba despre ritualul de îngrijire și înfrumusețare al oricărei reprezentante a sexului frumos. Mai mult de atât, manichiura a devenit un accesoriu pentru orice femeie care vrea să aibă un look impecabil din toate punctele de vedere. Iar cum accesoriile se schimbă, periodic, în funcție de noile trenduri ce apar, și noile tehnici sau stiluri în materie de manichiură sunt mereu reîmprospătate. Așadar, care sunt tendințele în materie de manichiură pentru vara acestui an?


Lungimea și forma unghiilor – ”Less is more”

Unghiile cu gel și ojele semipermanente rămân la modă și în preferințele tuturor femeilor. Anul acesta se va ține cont, însă, de un aspect cât mai natural al unghiilor. Cele încărcate de ornamente sau cele prea lungi, ascuțite, intră în categoria ”așa NU”. Pe principiul ”Less is more”, se poartă unghiile de lungime medie, care să permită crearea unor modele minimaliste, sau cele scurte.

În ceea ce privește forma unghiilor, nu există un trend, mai ales că fiecărei doamne sau domnișoare i se potrivește un anumit stil de manichiură, în funcție de forma unghiilor naturale și de grosimea degetelor de la mâini. De-a lungul timpului s-au purtat toate genurile – de la cele ascuțite, la cele dreptunghiulare și până la cele perfect rotunjite. Cele mai râvnite sunt, anul acesta, unghiile cu formă migdalată, de lungime medie, nici prea lungă, nici prea scurtă. Totuși, potrivit tehnicienilor de unghii, acest tip de manichiură nu se potrivește oricărei femei. În funcție de lățimea patului unghial poate fi aleasă și forma care va fi dată unghiei.

Un alt factor important care te ajută să alegi forma potrivită a unghiilor este lungimea si forma degetelor. Dacă ai degete groase este indicat sa optezi pentru unghii în formă rotundă sau ascuțită. Pe de altă parte dacă ai degetele lungi și subțiri, ți se vor potrivi unghiile pătrate sau pătrate-rotunjite.

Potrivit specialiștilor, forma cea mai naturală care arată formidabil în combinație cu diferitele tipuri de degete sau paturi unghiale, este forma ovală.


Culorile anului 2019

În materie de culori, trainerul Cupio, Miruna Isac, ne dezvăluie faptul că ”la modă” sunt, de regulă, culorile de oje semipermanente sau geluri UV care se potrivesc și cu vestimentația ce se poartă vara aceasta. Marea majoritate a femeilor aleg nuanțele cât mai colorate, ”summer style” care exprimă veselia și buna dispoziție. În topul preferințelor se mai află culorile tari, neon, precum fucsia, galben, portocaliu sau verde, ce se potrivesc perfect cu vara călduroasă. În general, culorile neon sunt favoritele fetelor care merg la renumitele festivaluri ce se desfășoară în sezonul estival.

Există și femei care aleg să poarte pe unghii oje semipermanente sau geluri UV de culori care se potrivesc cu personalitatea lor. Unele preferă culorile pastel sau nude, iar altele rămân ”fidele” modelului French sau clasicului roșu ce nu se demodează niciodată.

 

Unghii atipice

Femeile care vor să iasă din tipare aleg să poarte o manichiură multicoloră. Potrivit trainerului Cupio, Miruna Isac, există cerere pentru manichiura de tip ”Rainbow”, ce presupune colorarea unghiilor în nuanțe diferite. Alte femei care vor să iasă din tipare aleg să poarte o culoare de ojă semipermanentă sau gel UV colorat la o mână și altă culoare la cealaltă mână.


Accesorii

Deși anul acesta se poartă unghiile scurte sau de lungime medie, asta nu înseamnă că se renunță la accesoriile care dau originalitate oricărui tip de manichiură. În vara 2019 se poate opta pentru sclipici, paiete sau pigmenții de culoare. Sunt, bineînțeles, în trend, paietele neon, sclipiciul neon și pigmenții fosforescenți pentru manichiură. Toate aceste accesorii luminează pe timpul nopții, astfel că sunt preferați mai ales la festivaluri.


Ojă semipermanentă sau gel UV colorat?

Așa cum am menționat mai sus, potrivit tehnicienilor manichiuriști, anul acesta se poartă unghiile medii sau scurte, cu design minimalist. Ținând cont de acest fapt, se recomandă în mare parte folosirea ojelor semipermanente pe unghia naturală, care nu are nevoie de construcție, deci nici de gel. Varianta unghiilor cu gel UV poate fi aleasă de femeile care au unghiile slabe și fragile.

 

Victoria Chiticariu

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN