Ce culori purtăm în sezonul toamnă-iarnă 2019/2020

Inspire Lifestyle

”Toamna este a doua primăvară, când fiecare frunză este o floare”, spunea romancierul și filosoful francez, Albert Camus. Vorbim despre acest anotimp deoarece am ajuns la finalul verii. Ne luăm rămas bun de la zilele toride ale sezonului estival, dar asta doar până anul viitor, și ne îndreptăm încet, dar sigur, spre anotimpurile reci.

Deși se spune despre toamnă că este perioada în care natura moare, acest anotimp are farmecul său, deoarece ne oferă peisaje spectaculoase. Bogăția culorilor toamnei ne fascinează și inspiră, deopotrivă, industria modei și a frumuseții.

Tendințele de culori pentru sezonul toamnă-iarnă 2019/2020 sunt îndrăznețe și puternice.  Lista de nuanțe a fost anunțată de Institutul Pantone și include tonuri de roșu intens, dar și culori deschise care nu sunt tipice sezonului mai rece. Nu lipsesc nici culorile verde, albastru, orange sau galben.

Așadar, să le luăm pe rând, pentru a ști ce alegem să purtăm în următoarea perioadă, atât în ceea ce privește vestimentația, cât și make-up-ul sau manichiura.

Culorile sezonului toamnă-iarnă 2019/2020

Chili Pepper: Roșul picant este una dintre cele mai ”îndrăznețe” culori ale sezonului toamnă-iarnă. Nuanța este perfectă pentru a adăuga un plus de dramă și emoție oricărui look. Fie că vorbim de make-up, manichiură sau vestimentație, chili pepper e o culoare must-have a sezonului.

Biking Red: Un subton al bordo-ului intens, aceasta nuanță se va potrivi de minune cu tonurile ruginii ale frunzelor uscate. Un ruj de culoarea biking red va scoate din anonimat orice femeie. Piesele vestimentare de aceeași nuanță vor fi, de asemenea, la mare căutare.

Crème de Pêche: Asemănătoare piersicii, această nuanță caldă va da o notă de delicatețe oricărei persoane ce o va purta. Pentru feminitate și romantism, doamnele și domnișoarele pot alege o manichiură în nuanța crème de pêche.

Peach Pink: O altă nuanță piersicie și caldă ce a fost desemnată culoarea sezonului toamnă-iarnă 2019/2020, peach pink, pune în valoare pielea. Fardurile de machiaj de această culoare, precum și vestimentația de nuanța piersicii vor evidenția gingășia și finețea feminină.

Rocky Road: Tonul maro ciocolatiu nu lipsește din gama culorilor-vedetă ale acestui sezon. Nuanța pământie amintește de frunzele maronii ce foșnesc sub picioare, toamna. Piesele vestimentare de această culoare se vor face remarcate atât în anotimpul recoltei, cât și în anotimpul geros, atunci când albul strălucitor acoperă tot ce ne înconjoară. De asemenea, în ceea ce privește tendințele de make-up, nuanța de maro ciocolatiu nu se va demoda niciodată. E perfectă pentru un machiaj de seară sau pentru realizarea smokey-eyes-ului.

Fruit Dove: Acest roz sparge toate barierele și este pata de culoare a acestui sezon. Adaugă veselie și luminozitate oricărui look și este asemenea unui ”cadou” lăsat toamnei, de vara care tocmai și-a încheiat ”reprezentația” pentru acest an. Fruit Dove este un roz ce nu poate fi ignorat, indiferent sub ce formă este purtat (ca produs de machiaj, accesoriu, piesă vestimentară, produs de manichiură).

Sugar Almond: Un maro de migdală cu subton de caramel ce poate fi asortat cu nuanțele de roșu pentru un outfit de invidiat. Un palton, o jachetă sau un costum de această culoare te vor face remarcată. În materie de make-up, rujurile și fardurile ce respectă această tonalitate – Sugar Almond – vor fi la mare căutare.

Dark Cheddar: O asociere plăcută între portocaliu și galben, Dark Cheddar se aseamănă cu frunzele uscate ce stau să cadă din pomi, odată cu venirea toamnei. Outfit-urile de această culoare se potrivesc cu accesoriile de nuanță roșie, dar și cu rocky road – tonul maro ciocolatiu care se află pe lista culorilor la modă pentru sezonul toamnă-iarnă 2019/2020.


Galaxy Blue: 
O versiune foarte expresivă de albastru, Galaxy Blue evidențiază căldura ochilor căprui și luminozitatea tenului deschis la culoare. Fardurile de această nuanță sunt vedetele sezonului toamnă-iarnă. O manichiură de culoare albastru închis va reprezenta întotdeauna încredere, demnitate și autoritate.


Bluestone: O versiune mai blândă de albastru, cu tentă de cenușiu, care se asortează perfect cu peisajul de iarnă. În materie de vestimentație, Bluestone se asortează cu Galaxy Blue. Fardurile de ochi de această nuanță sunt recomandate în special femeilor care au ochi căprui.

Orange Tiger: Această culoare este ca un stimul pentru trezirea simțurilor, în sezonul în care natura a intrat în stare de ”hibernare”. Puternică și energică, această culoare de portocaliu încălzește sufletele, alungă melancolia și binedispune.

Eden: Un verde profund, asemănător cu ”aurul verde” al naturii. Este descris ca o culoare de meditație de cei de la Institutul Pantone. Verdele va fi un must-have în sezonul toamnă-toamnă-iarnă 2019/2020.


sursa foto: Pinterest

Victoria Chiticariu

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN