Trucuri de machiaj care te fac să arăți mai odihnită

Make-up Tips & Tricks Make-Up

De câte ori ai încercat să te odihnești mai mult înainte de a avea o zi importantă, dar nu ai reușit? Cu toții trecem prin perioade agitate, fie din cauza stresului de la locul de muncă, fie din cauza orelor îndelungate petrecute în fața televizorului, a serialului preferat, iar lipsa somnului își spune cuvântul.

Oboseala își face simțită prezența, la nivelul întregului organism. Ba chiar și pielea ta poate suferi din cauza unui stil de viață agitat și cu prea puține ore de somn.

Cearcănele, zonele uscate de pe ten și chiar apariția acneei sunt câteva dintre cele mai comune probleme ale pielii, care survin în urma oboselii. Pentru a le preveni și trata este cazul să iei măsuri serioase, având mai multă grijă să îți respecți minimul necesar de ore de somn, însă ce faci când ai un eveniment important la care trebuie să participi și îți dorești să ascunzi aceste semne de oboseală? Avem câteva sfaturi care te vor face să arăți mai fresh decât ești, de fapt!

Datorită ajutorului oferit de puțin machiaj poți obține un ten luminos și cu aspect proaspăt! Următoarele sfaturi te vor ajuta să pari că ai dormit cu adevărat cele opt ore recomandate, chiar dacă nu ai făcut-o:

  • Hidratează-te la interior

Începe-ți ziua cu un pahar de apă pentru a-ți hidrata organismul și pielea. Un nivel suficient de hidratare poate face ca tenul tău să pară mai luminos și revigorat.

  • Hidratează-te la exterior

Aplică o cremă hidratantă pe față și în zona ochilor. Caută produse cu ingrediente precum acid hialuronic sau extract de castravete, care pot ajuta la hidratarea și luminozitatea pielii.

  • Folosește crema pentru ochi

Utilizează o cremă sau un gel special formulat pentru a reduce pungile de sub ochi și cearcănele. Aplică produsul cu degetul inelar, începând din colțul interior al ochiului și mișcându-te spre exterior.

  • Apelează la comprese reci

Dacă ochii tăi sunt umflați, încearcă să aplici o lingură răcită, felii de castravete sau pliculețe de ceai rece peste ei timp de câteva minute. Temperatura rece poate contribui la reducerea umflăturilor.

  • Folosește corector/anticearcăn

Alege un corector iluminator, cu subtonuri de piersică sau rose, pentru a contracara cearcănele. Aplică o cantitate mică în zona de sub ochi și estompează ușor cu degetul sau cu un burete de machiaj.

  • Alege BB cream în loc de fond de ten

Pentru un finisaj natural și luminos, aplică pe ten un BB cream care uniformizează imperfecțiunile pielii și are o textură lejeră, care nu încarcă.

  • Aplică creion nude pe linia apei

Aplică un creion nude sau alb pe linia apei ochilor. Acest lucru poate crea iluzia unor ochi mai mari.

  • Folosește cleștele pentru gene

Folosește un clește special pentru a-ți curba genele naturale.

  • Aplică mascara

Aplică unul sau două straturi de mascara pentru alungire, pe genele superioare. Acest lucru va face ca ochii tăi să pară mai treji.

  • Alege un ruj cremos sau un luciu de buze

Alege un ruj cremos sau un luciu de buze subtil pentru a adăuga o notă de strălucire feței tale. Evită produsele de buze mate, deoarece pot face ca aspectul tău general să pară mai obosit.

  • Îmbujorează-te!

Folosește un blush sau un bronzer cu un aspect natural pentru a adăuga un aspect sănătos obrajilor tăi. Tenul tău va fi proaspăt și revigorat!

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN