Tendințe de machiaj în 2023

Make-up

Tendințele de primăvară sunt o avanpremieră încântătoare a ceea ce se va purta în noul an, în materie de machiaj: piele hiper-strălucitoare și buze de vinil. Să înceapă un nou an de frumusețe!

Efectul Euphoria se estompează și se revine ușor la machiajul anilor ’90. În 2023 se va purta pielea proaspătă, însă vom păstra sprâncenele voluminoase și nu le vom subția, așa cum se întâmpla în ’90. Atunci, standardele de frumusețe promovau sprâncenele pensate cât mai subțire și trasate cu creionul.

Se poartă naturalețea

Lasă-ți pielea să respire adânc. Fețele sunt făcute pentru a fi văzute. Formulele de bază de machiaj nu vor mai avea texturi grele și care să încarce pielea.

Mă aștept să văd machiaje cu fețe proaspete”, spune make-up artistul Mary Phillips, care le machiază pe Hailey Bieber, Kendall Jenner și Jennifer Lopez. „Oamenii vor folosi în 2023 mai multe creme hidratante colorate și BB cream cu SPF și efect nuanțator, în locul fondurilor de ten mate, grele.

Sunt acceptate acele fonduri de ten care au o formulă ușoară ce intră în piele și se estompează fin, iar luminozitatea pe care o oferă durează întreaga zi.

Bleached brows sau sprâncene decolorate

Sprâncenele ceva mai subțiri, dar nu în mod exagerat, revin pe podiumul celor mai importante tendințe de machiaj din anul 2023. Va exista și un ”boom” al sprâncenelor decolorate în rândul vedetelor, dar și pe rețelele de socializare, pentru a da o notă specială privirii, distorsionând-o doar cu un mic, dar mare, detaliu.

Sprâncenele decolorate pot fi recreate acasă, fie cu farduri, fie permanent, dar pentru a obține un rezultat bun, este bine să urmezi câteva sfaturi și trucuri. Este important să înțelegi cum să le asortezi cu machiajul, stilul și culoarea părului tău, dar și cum să le remediezi în cazul în care devin plictisitoare sau nu-ți mai plac.

Kendall Jenner a recurs deja la acest ”truc” de stilizare a sprâncenelor cu ajutorul fardurilor.

Dacă în anii trecuți erau văzute pe chipurile vedetelor ce pășeau pe covorul roșu, pentru a etala un look deosebit într-o seară specială, acum, grație și social media, sprâncenele decolorate au devenit un adevărat must, un trend de machiaj nu doar pentru celebrități, ci pentru oricine vrea să încerce și să îndrăznească cu un look captivant și foarte special. Pe instagram există acum peste 38.000 de hashtag-uri #bleachedbrows.

Buze de vinil

Satinate, lucioase, strălucitoare! În 2023 ne îndepărtăm de trendul buzelor puternic conturate și de luciurile de buze transparente. Se vor purta, în schimb, culori foarte îndrăznețe precum roșu, purpuriu, portocaliu sau maro. Toate vor străluci la un nivel nemaivăzut până acum.

Gene voluminoase

Folosiți mascara în doză dublă, atât pe genele superioare, cât și pe cele inferioare. Pentru un impact și mai mare, curbați întâi genele cu ajutorul unui clește profesional. Dacă preferați genele false, nu mai stați pe gânduri și apelați la acestea. Pentru o mai ușoară aplicare, puteți opta pentru gene magnetice care se aplică doar cu ajutorul unui tuș special.

MUA Denisa Iovan, wearing Baby Doll Eyelashes

Accente excentrice

Fardurile colorate și cele neon vor fi vedetele anului 2023. Obraji care ”înfloresc”, ochi evidențiați cu pigmenți și tușuri colorate, toate aceste accente excentrice vor evidenția trăsăturile în cel mai plăcut mod.

Pentru ca Viva Magenta este culoarea oficială a anului, tendința de ”dopamine glam” se va instala în ceea ce privește machiajul pentru 2023.

Hiper-strălucire

Iridiscență angelică. Aceasta este strălucirea pe care o căutăm în 2023. Pielea poate arăta ca o oglindă, dacă folosești iluminatorul potrivit și tehnica de aplicare corectă. Iluminatoarele iau cu totul locul bronzerelor în noul an și la mare căutare vor fi look-urile dewy. Tendințele vin și pleacă, dar un ten luminos și întinerit este mereu dorit!

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN