Cum îndepărtezi oja semipermanentă

Manichiură

Oja semipermanentă a devenit una dintre principalele opțiuni ale femeilor care își doresc o manichiură cu aspect îngrijit și rezistență pe o perioadă mai mare de timp. Asadar, femeile aleg aplicarea ojei semipermanente pe unghii, fie că asta înseamnă să apeleze la ajutorul unui profesionist de la salon, fie să își achiziționeze kituri speciale pentru a-și face manichiura singure, acasă.

Îndepărtarea ojei semipermanente este, de asemenea, o procedură care se poate face la salon, dar și acasă.

Astfel, indiferent dacă ți-ai făcut manichiura la salon sau acasă și acum a venit momentul pentru întreținere sau, din contră, vrei să îndepărtezi oja semi de pe unghii și să optezi pentru un lac de unghii clasic, află că poți să dai jos materialul tehnic chiar și acasă – secretul este să o faci într-un mod corect pentru a nu-ți deteriora unghiile naturale.

De ce produse ai nevoie pentru a îndepărta oja semipermanentă?

Produsele potrivite te vor ajuta să îți îndepărtezi oja de pe unghii într-un mod corect și profesional, fără a-ți distruge unghiile naturale. Iată care sunt materialele necesare:

  • O pilă cu granulație 100/150
  • Periuță pentru desprăfuit
  • Foițe speciale cu pad
    *poți folosi, în locul acestora, staniol și dischete de vată
  • Dizolvant Soak-off
  • Pusher de cuticule
  • Buffer 100/150

Urmărește cu atenție pașii de mai jos pentru a îndepărta oja semipermanentă de pe unghii în cel mai simplu mod!

Pasul 1 – Îndepărtează luciul unghiei

Acest pas este foarte important și servește la pătrunderea dizolvantului cât mai bine în straturile ojei semipermanente. Se realizează cu grijă în zona cuticulelor pentru a nu răni pielea.

Începe cu îndepărtarea primului strat de la suprafață, adică a top coat-ului. Folosește o pilă profesională abrazivă – partea cu granulație de 150 pentru a pili toată suprafața unghiei, într-un singur sens. Scopul este îndepărtarea completă a top coat-ului. Insistă în zonele laterale pentru a elimina complet suprafața lucioasă.

După ce ai îndepărtat suprafața lucioasă, curăță unghia cu o periuță pentru desprăfuit.

Pasul 2 – Aplică foițele

Următorul pas este aplicarea dizolvantului pe unghii, cu ajutorul foițelor speciale cu pad. În lipsa acestora poți folosi și dischete de vată, însă dizolvantul este un necesar!

Îmbibă padul de vată cu soak-off remover, aplică-l pe unghie și împachetează bine folia de aluminiu pe lângă deget. Este foarte important ca padul foiței să fie bine îmbibat cu dizolvant.

Din acest moment trebuie să aștepți 10 minute (maxim 15) pentru ca dizolvantul să acționeze.

Pasul 3 – Îndepărtarea foliei și a materialului tehnic

După ce au trecut cele 10 minute, folia se îndepărtează de pe unghii. Se va observa că stratul de ojă semi a început să se exfolieze.

Cu ajutorul unui instrument de împins cuticulele (pusher 50) se îndepărtează ușor materialul tehnic de pe unghie. Placa unghială va rămâne intactă și se va acționa doar asupra materialului tehnic.

Pasul 4 – Autonivelarea unghiei

Cu ajutorul unui buffer 100/150 se netezește unghia, îndepărtându-se resturile de ojă semipermanentă rămase.

Ulterior, dacă dorești reaplicarea unui strat de ojă semipermanentă, urmează pașii necesari. Vezi aici ce trebuie să faci.

Dacă dorești să îți faci manichiura cu ojă clasică, îți recomandăm să folosești mai întâi un tratament pentru unghiile naturale și mai apoi să aplici nuanța dorită, urmată de sigilarea cu top coat.

Îndepărtarea ojei semipermanente cu freza electrică

Pentru întreținerea ojei semipermanente, în procesul de îndepărtare a materialului vechi de pe unghii, tehnicienii de la salon folosesc și freza electrică. Aceasta este destinată uzului profesional, dar și persoanelor care sunt la început de drum în domeniul stilizării manichiurii.

Frezele electrice sunt echipamente cu o viteză de rotație mare și care sunt dotate cu diferite bituri sau capete de freză. Acestea se regăsesc într-o varietate de modele și sunt împărțite pe mai multe categorii, în funcție de utilitatea lor. Astfel, exista capete de freză pentru curățarea cuticulelor, pentru îndepărtarea materialului tehnic (gel sau ojă semipermanentă) sau pentru modelarea acestora.

Cele mai potrivite capete de freză pentru îndepărtarea ojei semipermanente de pe unghii sunt frezele carbid 195, 201, medie 120.

Frezele electrice sunt folosite adesea pentru îndepărtarea ojei semipermanente cu apex. Poți vedea în video-ul de mai jos cum se folosesc acestea.

Începătorii în domeniul unghiilor tehnice pot opta pentru freza electrică stilou. Aceasta este special concepută pentru persoanele aflate la început de drum, dar și pentru utilizarea în scop personal, la domiciliu, de femeile care își fac singure manichiura.

Articol realizat de Victoria Chiticariu

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN