Școala Cupio, deschizător de drumuri și prilej de reconversie profesională pentru noi cursanți. FOTO

Din comunitate

Cu pași mici, dar siguri, opt fete și un băiat au pornit pe drumul inițierii în meseria de tehnician profesionist de unghii. S-a întâmplat la Școala Cupio 📚, în perioada 29 iulie-10 august, când a avut loc Cursul Stilist Protezist de Unghii susținut de trainerii Miruna Isac și Andreea Pruneanu.

Structurate în două părți, una teoretică și cealaltă practică, cele două săptămâni de curs le-au asigurat participanților o calificare profesională certificată de Ministerul Educației și Cercetării. Cu toții au primit diplome cu ajutorul cărora se vor putea angaja în orice salon din România, cât și din străinătate.


👭 Miruna Isac
și Andreea Pruneanu le-au ghidat pașii celor 9 cursanți care au învățat cum se realizează unghiile tehnice – de la igiena și dezinfectarea instrumentarului, la anatomia unghiei, folosirea corectă a aparatelor – până la aplicarea ojelor semipermanente sau a gelurilor UV.

Meseria, brățară de aur 💅 📚

Cu toții am auzit de proverbul românesc ”Meseria e brățară de aur”. Este motto-ul după care se ghidează în viață pe mulți oameni, așa cum s-a întâmplat și în cazul celor 9 cursanți, dornici fie de o reconversie profesională, fie de a-și clădi o carieră în domeniul manichiurii.


Mario
are 19 ani și este unul dintre elevii care au venit la Școala Cupio pentru a învăța bazele meseriei de tehnician de unghii. Pasiunea sa pentru această profesie a luat naștere pe vremea când avea 16 ani, acela fiind și momentul în care Mario a început să își câștige singur banii de buzunar. A făcut atunci un curs de aplicare a ojei semipermanente, susținut tot de trainerul Cupio, Miruna Isac.

Deși este un domeniu preferat mai ales de femei, Mario spune că pentru el, această meserie este un prilej prin care își poate exprima simțul artistic.

”Sunt o persoană mai creativă de fel, mă consider un artist. Am ales această profesie pentru că este o activitate în totalitate artistică și o fac cu pasiune. Îmi place domeniul de beauty. Practic meseria de acasă, mai mult în weekend, pentru că în timpul săptămânii merg la cursuri, sunt student la Facultatea de Informatică din cadrul Universității de Vest”, a spus Mario, recunoscând că la un moment dat va avea de ales între cele două pasiuni care, pe cât de diferite sunt, pe atât de aproape de inima lui în aceeași măsură.

Când nu este la ore, Mario se ocupă de manichiura femeilor care au încredere deplină în talentul său. L-am întrebat de ce femeile îl aleg pe el și nu apelează la o manichiuristă.

”Am cliente de toate vârstele. Chiar și de 70-80 de ani. Iar pe cele mai multe dintre acestea le-a încurajat faptul că sunt băiat; le era jenă să meargă la o manichiuristă, la salon, din cauza vârstei, așa că au apelat la mine, fiind și din aceeași localitate și cunoscându-ne”, a povestit Mario.

Ioana este o altă cursantă care a ales Școala Cupio. Are 32 de ani și se numără printre persoanele care își doresc o reconversie profesională. S-a înscris, așadar, la primul curs de tehnician de unghii din viața sa. Momentan lucrează într-o multinațională, dar are în plan să își deschidă propria afacere.

”Am ales meseria aceasta în primul rând pentru că îmi place, sunt o persoană răbdătoare. Apoi, imi doresc să fac o schimbare, să mă reprofilez. Acum lucrez în prelucrarea anvelopelor, o meserie specific masculină, așa că mă orientez încet spre ceva mai feminin. Plus că aș prefera să am propria afacere. După cursul de bază am în plan să continui să mă perfecționez în domeniu și să-mi deschid un salon destinat înfrumusețării feminine”, a spus Ioana.

Lavinia, o elevă de 17 ani, a ales să-și petreacă o parte din vacanța de vară la Școala Cupio. Își dorește să obțină dilploma de bacalaureat, anul viitor, dar până atunci și-a plănuit să urmeze un curs de tehnician de unghii. Astfel va avea o calificare înainte de terminarea liceului.

”În primă fază, meseria de manichiuristă a reprezentat doar un hobby pentru mine, dar apoi a început să-mi placă tot mai mult. M-am mai uitat la tutoriale video, dar acum m-am hotărât să urmez cursul de bază pentru a mă specializa în domeniu. După ce iau diploma de bacalaureat sunt decisă să continui cu meseria de tehnician de unghii, fie în țară, fie în străinătate”, a povestit Lavinia.

Printre cursanții care au obținut diplome de calificare certificate de Ministerul Educației s-a aflat și Corina. La 30 de ani își dorește să aibă propriul business.

”Am ales acest curs pentru a mă perfecționa, pentru a ști să fac și altceva. Vreau să pot să mă dezvolt pe cont propriu, să nu mai lucrez la angajator. Îmi place ideea de a transforma ceva nedefinit, în ceva frumos, de a-mi pune propria amprentă pe acel lucru”, a mărturisit Corina.

Corina ne-a mai dezvăluit că a ales cursurile Școlii Cupio special pentru trainerii Miruna Isac și Andreea Pruneanu.

”După cursul de bază, îmi doresc să urmez și cursul de pictură pe unghii, care va fi susținut de Andreea. Ador trainerii Cupio și, de asemenea, și produsele de make-up și manichiură ale acestui brand, acesta fiind și motivul pentru care am ales Școala Cupio”, a conchis Corina.

Mai jos puteți vedea, în imagini, rezultatele și modul de lucru al cursanților pe parcursul celor două săptămâni petrecute la Școala Cupio.

Victoria Chiticariu

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN