Noile oje metalice – Cupio Metallic effect!

Noutăți Manichiură

Pentru că au devenit produse foarte apreciate și preferate datorită aspectului lor spectaculos și a multiplelor posibilități de decor pe care le oferă, ne-am gândit să venim în ajutorul celor ce nu cunosc încă bine acest produs nou, cu câteva soluții tehnice în lucrul cu aceste oje folosite fie la manichiurile cu gel, fie la cele cu ojă semipermanentă.
Așadar, unul dintre primele aspecte de lămurit ar fi ” Ce este oja metalică ?! ”

Primul lucru bine de știut ar fi că oja metalică nu intruneste caracteristicile clasice ale unei oje semipermanente. Am putea să o descriem ca fiind un soi de pigment metalic lichid . Nu este o ojă UV/Led ce necesită uscarea (polimerizarea) in lampă. Metallic effect se fixează doar la lampă și se usucă la aer. I s-a atribuit denumirea de „ojă” datorită faptului că se aplică prin pensulare asemeni unei oje clasice.

01-oja-metalica-logoOjele metallic effect se lucrează ideal pe manichiurile cu gel , ca și culoare pe toată unghia în obținerea efectului de oglindă sau ca și decor pentru suprafețe cu design-uri reliefate de tip baroque. De asemenea se poate aplica și pe manichiurile cu ojă semipermanentă.

I. Metoda de aplicare pentru manichiuri cu ojă semipermanentă:
1. Unghia naturală se pregătește după metoda standard : se împing și se curăță cuticulele, se mătuiește unghia cu pila buffer și se desprăfuiesc.
2. Aderența se realizează fie prin aplicarea unui strat de Base gel To go! , fie prin aplicarea unui strat de Nail bonder.
3. Aplicăm un strat de Styling gel / polimerizăm 2 min. in lampa UV sau 30-60 sec. in lampă LED.
4. Aplicăm un strat de ojă Metallic effect. Oja se fixează în lampă 2 min. și se usucă la aer încă 2 min. Dacă este necesar , după ce primul strat de ojă e uscat se aplică și un al doilea strat.
Oja se aplică cu mișcări rapide ( deoarece tinde să se usuce destul de repede pe pensulă în timpul aplicării ) și bine nivelată.
5. Unghiile se sigilează cu un strat ( sau două) de Top coat To go! ( sau cu gel de finish flexibil Gloss&Go Flexible) și se polimerizează 2-3 min in lampă UV sau 60-90 sec. în lampă Led. Fixăm cu cleaner.

II. Metoda de aplicare la suprafață pe unghii tehnice cu gel/acryl :
1. Unghiile se modelează/ construiesc după metoda standard. Se finisează prin pilire și se desprăfuiesc02-oja-metaliic-effect-logo
2. Idem începând cu punctul 3 de la metoda anterior descrisă. În cazul manichiurilor cu gel, unghiile se pot sigila și cu Gloss&Go Flexible.

III. Metoda de aplicare între straturile de gel de modelare ( baroque design sau 3D îngropat)

1. Unghiile se pregătesc după metoda standard.
2. Se aplică un strat bine nivelat de gel de modelarepolimerizare – fixare cu cleaner.
3. Pe suprafata lucioasă a gelului se pictează cu gel de pictură fară fixare Cupio, motive relifate de tip baroque / se polimerizează.
4. Se aplică un strat ( sau două dacă e necesar) de ojă Metallic effect. Se usucă 2 min. în lampă și 2 min. la aer fiecare strat în parte.
5. Se aplică un nou strat de gel și se modelează apex-ul – polimerizare – fixare cu cleanerfinisare prin pilire finish.

04-oja-metallic-effect-logoIV. Metoda de aplicare pentru decor de suprafață 3D
Această metodă de decor se poate realiza și la suprafață atât în cazul manichiurilor cu gel cât și a celor cu ojă semipermanentă, astfel:
Manichiură cu ojă semipermanentă
1. Se repetă toți pașii de la metoda I , până la punctul 3 inclusiv.
2. Se pictează decorul dorit cu gel de pictură fără fixare Cupio / polimerizăm 2 min.
3. Se aplică un strat bine nivelat ( două dacă e necesar) de ojă Metallic effect/ se usucă 2 min. în lampă și 2 min. la aer fiecare strat.
4. Se sigilează cu Top coat To go! sau Gloss&Go Flexible / polimerizare/ fixare cu cleaner.

Manichiură cu gel05-oja-culoare-metalica
1. Unghiile se modelează/ construiesc după metoda standard. Se finisează prin pilire și se desprăfuiesc.
2. Se aplică un strat de Styling gel ( în lipsa acestuia se poate aplica un strat subțire și bine nivelat de gel de modelare) – polimerizăm 2 min.
3. Pe suprafața lucioasă se  pictează decorul dorit cu gel de pictură fără fixare Cupio –  polimerizăm 2 min.
4. Se aplică un strat bine nivelat ( două dacă e necesar) de oja Metallic effect – se usucă 2 min. în lampă și 2 min. la aer fiecare strat.
5. Se sigilează cu gel de finish Gloss&Go Flexible sau cu oricare gel de finish cu strat de dispersie, cu condiția ca acesta să nu modifice culoarea ojei metalice.

Note:
– este foarte importantă uscarea suficientă a acestei oje inainte de sigilare.
– aspectul perfect de oglindă este potențat în funcție de realizarea cât mai netedă și mai lucioasă a suprafeței unghiilor.

Atenție!! A nu se aplica pe stratul de dispersie al Base gelului To go! sau a gelului de modelare. Se aplică doar pe suprafața gelului de Styling ( care nu are strat de dispersie) sau a stratului de gel fixat cu Cleaner.

Spor la treabă! 🙂

Miruna Isac, trainer Cupio

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN