Descopera noutatile din Magazinul Cupio

Postat pe data de vineri, 21 octombrie 2022

Frica de alergii te ține departe de a avea manichiura mult visată? Avem vești minunate pentru tine: la Cupio găsești geluri de manichiură care NU PRODUC ALERGII! O gamă variată de geluri de construcție și geluri colorate fără HEMA sunt disponibile acum pe www.cupio.ro Descoperă-le pe toate și bucură-te de o manichiură ”în siguranță”!

Ce este HEMA?

Cunoscut și sub denumirea de ”metacrilat de hidroxietil”, HEMA este un ingredient care se află în multe dintre produsele cosmetice și de manichiură.

În produsele de manichiură, HEMA este un aditiv ce contribuie la aderență și polimerizare, dar atunci când este utilizat incorect – cum ar fi contactul repetat cu pielea – poate contribui la apariția alergiilor. De asemenea, acesta a fost inclus de către Societatea Europeană a Dermatitei de Contact pe lista alergenilor, în Seria de Referință Europeană.

Câte persoane prezintă alergii la HEMA?

Sub 2% dintre pacienții testați au prezentat alergie la acrilați, potrivit unor studii ale Grupului de Cercetare European pentru Dermatita de Contact la Factori de Mediu.

Cauza alergiilor la HEMA

Potrivit experților, atunci când produsele ce conțin HEMA și sunt nepolimerizate intră în contact cu orice parte a pielii, se poate produce o sensibilizare la substanțele chimice. Cele mai frecvente cazuri de apariție a alergiilor ar putea apărea la femeile care își fac manichiura acasă, folosind kituri speciale de gel, dar fără a avea o experiență în domeniu. Acestea ar putea efectua necorespunzător procesul de polimerizare a gelurilor în lămpile de manichiură, motiv pentru care agentul de alergie HEMA, rămas nepolimerizat suficient, ar putea ajunge pe piele și ar provoca alergii.

Reacțiile alergice pot duce la slăbirea plăcii unghiale sau la apariția unei erupții cutanate roșii, cu mâncărimi.

Astfel, pentru a preveni eventualele reacții alergice la acest metacrilat, este important să vă asigurați că folosiți lampa de unghii potrivită pentru polimerizarea corespunzătoare a gelurilor. Sunt șanse crescute să apară alergii dacă gelul nu este polimerizat corespunzător.

Geluri fără HEMA pentru manichiuri ”în siguranță”

Femeile care au sensibilitate la acest ingredient se pot bucura de manichiuri sigure, întrucât la Cupio există o gamă vastă de geluri UV care nu conțin HEMA.

Geluri de baza, construcție și geluri colorate, disponibile într-o varietate de nuanțe pot fi achiziționate acum de pe cupio.ro!

Citește mai multe despre alergii:

Totul despre alergiile dezvoltate la ojele semipermanente și gelurile UV

Adevărat sau fals despre alergii

Comentarii