Frumusețe fără filtre. Skin Shades – paleta de contouring care te ajută să-ți sculptezi trăsăturile

Make-up Noutăți Make-Up

Când vine vorba despre aspectul lor fizic, femeile sunt perfecționiste și caută mereu modalități pentru a arăta cât mai bine. În timp ce multe dintre reprezentantele sexului frumos recurg la operații estetice pentru a-și modifica trăsăturile de care nu sunt mulțumite, altele aleg metodele cele mai naturale pentru a-și ascunde imperfecțiunile și a-și evidenția calitățile fizice.

Machiajul în sine este un bun truc pentru ascunderea imperfecțiunilor și evidențierea trăsăturilor frumoase. Există numeroase tehnici de make-up pe care profesioniștii le folosesc pentru a pune în valoare frumusețea unei femei. Una dintre cele mai folosite tehnici de machiaj care transformă destul de mult fizionomia este contouringul.

Ce este și cum a apărut tehnica de contouring

       Marlene Dietrich (pinterest.com)

Deși se crede că procedeul conturării feței a pornit de la Kim Kardashian, de fapt această tehnică de machiaj era folosită încă din anii 1930, preponderent de actorii filmelor mute și de teatru. Celebra actriță Marlene Dietrich a fost printre primele staruri ce folosea tehnica de sculptare și conturare a feței. Își accentua liniile naturale ale feței pentru un plus de expresivitate.

Mediatizarea acestei tehnici în lumea întreagă a pornit de la Kim Kardashian, în anul 2012, când faimoasa brunetă a publicat un selfie cu ea de dinainte și de după contouring. Milioane de femei au încercat apoi această tehnică pentru a-și ascunde imperfecțiunile și a-și evidenția trăsturile armonioase ale feței.

Contouring-ul este de fapt un joc de lumini și umbre, o redesenare a trăsăturilor feței, ce implică respectarea a două reguli: nuanțele închise se aplică pe zonele unde se dorește sculptarea trăsăturilor, iar tonurile deschise se aplică în zonele unde se dorește volum.

Dacă produsele și modul lor de aplicare pe ten sunt cele potrivite, rezultatul va fi spectaculos.

                                                             sursa foto: pinterest.com

Skin Shades este un produs ideal pentru contouring, dezvoltat de Cupio. Paleta conține șase culori pentru contur, luminozitate și bronz: Lightness, Neutral Warm, Champagne, Tan, Dark Mousse și Brownish. Nuanțele au o textură fină, cele deschise conțin particule care reflectă lumina și lasă un aspect neted. Pot fi aplicate atât pe ten, cât și pe pleoape, ceea ce constituie un avantaj dacă, spre exemplu, suntem în vacanță și avem doar paleta Skin Shades la noi – cu aceasta ne putem crea atât machiajul tenului, cât și al ochilor.

Cum folosim Skin Shades pentru machiajul ochilor
Dacă aplicăm, de exemplu, nuanța Brownish în pliul pleoapei și nuanța Lightness pe pleoapa mobilă putem obține un look natural. Sau putem crea un bronzy-make-up dacă folosim tonurile Dark Mousse și Tan.

Cum folosim Skin Shades pentru machiajul tenului
În ceea ce privește machiajul tenului, fie ne dăm toată silința pentru a ne crea un contouring perfect, fie putem recurge la următorul truc: luăm o pensulă de dimensiune mai mare (pensula pentru definire Cupio 317) și o trecem pe toată suprafața paletei, astfel încât să atingă ușor toate nuanțele, iar mai apoi aplicăm combinația atât pe ten, cât și pe pleoape, pentru un look bronzy all over. Produsul poate fi aplicat fără probleme și pe decolteu.

Culorile închise din paleta Skin Shades se folosesc pentru conturarea feței, iar cele deschise pentru luminozitate. Pentru un aspect difuz este necesară utilizarea unei pensule din păr natural, iar pentru o intensitate mai mare a machiajului, se folosește o pensulă din păr artificial.

Înainte și după CONTOURING – Skin Shades

 

 

Victoria Chiticariu

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN