Ne consolidăm echipa de experți: Marinela Petrișor, cel mai nou trainer Cupio și președintă ASCO
Lifestyle
Marinela Petrișor Radanović este una dintre cele mai respectate și active profesioniste din domeniul cosmeticii din România, cu o carieră de peste 15 ani în industria frumuseții.
În prezent, ocupă funcția de președintă a Asociației Cosmetologilor din România – sucursala Timișoara, unde contribuie activ la dezvoltarea și susținerea comunității profesioniștilor din domeniu. Este master trainer în epilarea cu pastă de zahăr de mai bine de 8 ani, formator, trainer național pentru produsele dermatocosmetice Arkana România și jurat în competiții internaționale de prestigiu din Serbia, Republica Moldova și România.
Marinela este și co-organizator al BeautySphera Summit – un eveniment internațional dedicat cosmetologiei. Cu o energie molipsitoare și o dedicare ieșită din comun, Marinela Petrișor este un exemplu de excelență, pasiune și leadership în estetica profesională.
Începând cu acest an, Marinela se alătură echipei Cupio în calitate de trainer în domeniul epilării cu ceară, asumându-și cu entuziasm misiunea de a ridica standardele profesionale. În interviul de mai jos o puteți cunoaște mai bine!
Despre carieră și experiență
1. Povestiți-ne puțin despre parcursul dumneavoastră profesional. Cum ați ajuns să activați în domeniul cosmeticii?
În domeniul cosmeticii am ajuns sa activez dintr-o greșeală, având o experiență neplăcută într-un salon și, la îndemnul fostelor mele colege din spital (la momentul respectiv fiind cadru medical) am urmat un curs de cosmetic, iar mai apoi timp de 8 ani am lucrat în paralel în spital și la cabinetul de cosmetică.
După ce a venit pe lume fiul meu am decis sa rămân doar pe partea de cosmetică, să mă perfecționez, să merg la cursuri și seminarii atât în țară, cât și în afara țării și asa am bătut Europa pentru dezvoltarea mea. Târguri, cursuri, seminarii, prezentări, acolo unde am avut ocazia am mers să învăț!
2. Ce v-a atras în mod special către specializarea în epilare?
Din punctul meu de vedere este partea mai grea din cosmetică și cum eu niciodată nu am fugit de greu m-am ambiționat și perfecționat pe epilarea cu ceară și pastă de zahăr. Pentru mine a fost ceva decisiv, epilarea clasică cu ceara și pastă de zahăr este ceva deosebit și dacă ajungi sa aprofundezi această ramură vei avea surpriza să descoperi atât de multe detalii care fac diferența. De la tehnică, dexteritate, produse de calitate, până la relația cu clientul final!
3. Care considerați că este cea mai importantă calitate pe care trebuie să o aibă un cosmetolog?
Profesionalism la rang de artă! Specializări, seminarii, târguri, congrese, conferințe, traininguri – toate acestea te vor ajuta să ajungi să fii un bun specialist.
4. Fiind președinta filialei Timișoara a Asociației Cosmetologilor din România, ce proiecte sau inițiative ați susținut pentru dezvoltarea profesioniștilor din domeniu?
Pentru mine, Asociația Cosmetologilor din România (ASCO) reprezintă mai mult decât o organizație profesională — este o familie în care am crescut și m-am format ca specialist.
Am avut onoarea să particip la primul congres ASCO, acum câțiva ani. A fost o emoție aparte să văd cum, în sfârșit, profesioniștii din domeniul nostru au o comunitate dedicată dezvoltării și susținerii lor.
Puțin mai târziu, am primit propunerea de a prelua conducerea sucursalei Timișoara — o responsabilitate pe care am acceptat-o cu sufletul deschis și cu dorința sinceră de a contribui activ la creșterea comunității noastre.
Una dintre primele mele inițiative a fost organizarea unui eveniment de anvergură în vestul țării. Așa a luat naștere BeautySphera Summit, un vis devenit realitate. Prima ediție a avut loc în martie 2024 și a reunit pe aceeași scenă reprezentanți ai instituțiilor locale din Timișoara, alături de traineri și specialiști internaționali.
A doua ediție a summitului a fost și mai amplă, desfășurându-se pe parcursul a două zile și incluzând competiții profesionale de epilare cu ceară, epilare cu pastă de zahăr și tratamente faciale — o premieră pentru zona noastră.
Tot în Timișoara, am organizat primul eveniment de networking Cheers to Beauty, dedicat în exclusivitate cosmeticienelor. Acest proiect a fost posibil datorită sprijinului ASCO și al doamnei Monica Lupu, președinte fondator, căreia îi sunt profund recunoscătoare pentru încrederea acordată.
Toate aceste inițiative au avut un scop clar: să oferim profesioniștilor din domeniul frumuseții oportunități reale de învățare, conectare și afirmare.
Cred cu tărie că, împreună, putem duce cosmetica românească pe cele mai înalte culmi.
5. Care a fost cea mai mare provocare profesională pe care ați întâmpinat-o și cum ați depășit-o?
Cea mai mare provocare profesională a fost investiția în cursuri și produse de calitate. Am învățat ca doar muncind voi reuși să investesc în perfecționarea mea și așa voi ajunge să văd zâmbetul de pe fața clientelor mele și momentul în care spun “mulțumesc” – și se vede că este din suflet – este cea mai mare provocare. Să ajungi acolo și să ai satisfacția că munca ta nu a fost în van.
Despre colaborarea cu Cupio
6. Ce înseamnă pentru dumneavoastră colaborarea cu Cupio în calitate de trainer în domeniul epilării cu ceară?
Pentru mine Cupio a fost și este o provocare pentru care o accept cu inima deschisă pentru că am descoperit o echipă de oameni frumoși care înțeleg ce înseamnă calitate. De obicei am un feeling care nu mă înșeală, și aici am avut același sentiment, că vom face o echipă grozavă și vom duce domeniul epilării pe culmile succesului.
7. Cum vedeți evoluția produselor de epilat din portofoliul Cupio?
Cu echipa pe care am cunoscut-o cred cu tărie că vom putea aduce profesioniștilor produse extraordinare care sa ne ducă către excelență.
8. Ce criterii considerați esențiale în alegerea unor produse profesionale pentru epilat?
Cost, consum, calitate!
Despre formare și educație
9. Din perspectiva dumneavoastră, care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le fac tehnicienele la început de drum în epilare? Ce le-ați sfătui pentru a le evita?
Din punctul meu de vedere, greșelile sunt tehnica învățată greșit, produsele care nu sunt de calitate și dedicarea care nu e cum ar trebui. Nu sunt în măsura să dau sfaturi, dar este un domeniu care necesită muncă, specializare și produse de calitate.
10. Având în vedere experiența dumneavoastră vastă, care considerați că ar fi cel mai valoros lucru pe care l-ați putea transmite viitorilor profesioniști, dacă ați începe să susțineți cursuri?
Din propria experiență în primul rând aș pune accent pe tehnică, rezultate extraordinare și rapide, produse de calitate și susținere.
Sfaturi și tendințe
11. Există tendințe actuale în epilare de care ar trebui să țină cont cosmeticienele?
Tendința cea mai nouă este epilarea definitivă, dar eu voi spune doar atât: epilarea clasică nu va dispărea niciodată!
12. Aveți un tip de ceară pe care îl recomandați în mod special și care sunt motivele?
Ceara elastică pentru că este mult mai puțin dureroasă și este mult mai ușor și rapid de lucrat cu un astfel de produs.
13. Ce sfaturi ați oferi femeilor pentru a-și menține pielea sănătoasă între ședințele de epilare?
Să folosească scrub, cremă hidratantă și să urmeze instrucțiunile și sfaturile specialiștilor în epilare.
Concluzie personală
14. Ce vă motivează să continuați în acest domeniu, după atâția ani de experiență în epilare?
După atâția ani profesez cu drag, iar salonul și cabinetul meu sunt a doua mea casă. De multe ori aici îmi petrec mai mult timp decat acasă, este locul unde nu simt că muncesc și, după 12 ore de lucru, dacă ma roagă încă o clientă, rămân cu drag și îmi fac meseria! Este un domeniu care devine mai mult decât un job!
15. Un gând pentru comunitatea Cupio: ce mesaj ați transmite cosmeticienelor care își doresc să se perfecționeze?
Ridicați standardele și mergeți la cursuri de perfecționare, traininguri, evenimente, congrese, prezentări! Atâta timp cât veți frecventa toate aceste evenimente veți avea șansa să deveniți cea mai bună versiune a voastră!