Ghid de machiaj: Cum obții un smokey eye perfect în funcție de forma ochilor tăi

Inspire Make-up

În universul machiajului, există tehnici ce rezistă în timp și nu se demodează niciodată. Una dintre acestea, provocatoare și mereu actuală, este tehnica ”smokey eye” – un stil de machiaj care promite intensitate și mister, însă care poate părea intimidant la prima vedere.

Cupio vine în întâmpinarea acestui trend cu paleta de farduri de pleoape „Illegal”, un produs ideal pentru a realiza un smokey eye desăvârșit, indiferent de nivelul de experiență.

Nu există greșeli în artă, iar smokey eye-ul este o dovadă în acest sens. Este o tehnică permisivă, ce se adaptează la orice formă a ochiului și se potrivește cu orice ocazie. Cu paleta Illegal de la Cupio, puteți construi treptat intensitatea, începând cu tonuri mai deschise pentru zi și adăugând profunzime pentru seară.

Pentru a obține cel mai bun smokey eye, ia în considerare sfaturile de mai jos, bazate pe forma ochilor tăi. De la ochi cu pleoapa căzută, ochi depărtați, apropiați sau migdalați, fiecare formă a ochilor va avea o tehnică de machiaj care i se potrivește cel mai bine.

Un smokey eye poate arăta bine pe oricine, dar este foarte important de remarcat că aplicarea unui smokey eye nu este universal valabilă. Un eyeliner închis la culoare și greoi poate funcționa pentru ochii rotunzi, dar va face ochii lăsați să pară obosiți și împovărați.

În cele din urmă, realizarea unui look de smokey eye minunat se reduce la efectuarea ajustărilor corecte pentru forma ochilor tăi și asta poate necesita puțină practică. Odată ce înveți ce este cel mai flatant pentru forma ochilor tăi, smokey eye-ul tău și toate celelalte look-uri de machiaj pentru ochi se vor îmbunătăți instantaneu.

Smokey Eye pentru pleoape lăsate

Lipsa de spațiu pe pleoapă poate face aplicarea machiajului pentru ochi dificilă, dar atunci când cunoști modul corect de a proceda, câteva ajustări subtile pot face o mare diferență în obținerea unui machiaj curat.

Pentru a evita ca ochii de acest tip să pară împovărați, evită fardurile de ochi întunecate și aspre. Înlocuiește fardul de ochi negru cu o nuanță de maro mediu, precum poți găsi în paleta Nude Story. Folosește o pensulă pufoasă pentru a estompa culoarea prin pliul pleoapei și extinde-o către colțul exterior estompând în afară și în sus. Aplică un strat de fard strălucitor deasupra pliului natural, amestecând în sus pentru o dispersare subtilă de culoare.

Continuă cu o nuanță de iluminator pe care să o aplici în colțurile interioare ale liniei inferioare a genelor și pe osul sprâncenelor. Acest fard poate ajuta la crearea unei separări între ochi și sprâncene, ceea ce va face ochii să pară mai mari.

După ce ai aplicat tot fardul de ochi, folosește eyeliner-ul Silk Touch sau Foxy Gel pentru a crea o linie dreaptă deasupra liniei superioare a genelor. Niciun smokey eye nu este complet fără gene lungi, așa că finalizează look-ul cu un strat de mascara Exposed.

Smokey Eye pentru Ochi Rotunzi

Această formă a ochilor, asemenea ochilor de căprioară, este un complement minunat pentru orice machiaj al ochilor, în special pentru un smokey eye, deoarece poți folosi fardul și eyeliner-ul pentru a ridica și alungi ochiul.

Scopul tău pentru un smokey eye ar trebui să fie să ridici colțurile exterioare și să alungești forma ochilor. Folosind paleta Illegal, ia cea mai deschisă nuanță și estompeaz-o pe întreaga pleoapă cu o pensulă pufoasă mică. Apoi, folosește o nuanța mai închisă de gri a paletei pe mijlocul pleoapei și estompeaz-o în exterior într-un gest ascendent.

Îmbibă o pensulă pentru eyeliner în Foxy Gel Eyeliner și începe să conturezi ochiul din mijloc, mișcându-te spre exterior pentru a crea forma unei aripi. Ia o pensulă curată de fard și estompează aripa pentru a crea o formă mai soft. Optând pentru acest eyeliner subtil înaripat și concentrând fardul pe colțurile exterioare ale ochilor tăi va ajuta la alungirea formei rotunde. Finalizează look-ul cu un strat de mascara Exposed.

Smokey Eye pentru Ochi Mici

Dacă crezi că un smokey eye este prea intens pentru ochii tăi mici — suntem aici pentru a elimina această concepție. Dacă ochii tăi sunt mai mici decât gura și nasul tău, probabil ai ochi mici și poți să le exagerezi ușor forma cu machiajul potrivit

Alege o nuanță de fard de ochi maro sau gri și aplică-l ușor pe întreaga pleoapă. Folosește o pensulă de blending și estompează în sus fardul pentru a crea un efect amestecat și o dispersare de culoare care acoperă întreaga pleoapă. Folosește un fard bronzer și amestecă-l în pliul pleoapei cu fardul pe care tocmai l-ai aplicat pe pleoapă. Acest lucru va ajuta la asigurarea unei tranziții netede și coezive cu restul machiajului tău.

Folosește bronzer-ul pe care l-ai aplicat în pliu și o pensulă pufoasă pentru a contura linia inferioară a genelor, sub eyeliner-ul pe care tocmai l-ai aplicat, pentru a conferi unitate întregului look.

Utilizarea bronzer-ului în loc de o nuanță de fard de ochi mai închisă va continua să ajute la crearea unei iluzii a unei forme mai largi a ochilor. Finalizează look-ul cu un mic eyeliner și aplică apoi câteva straturi de mascara pentru a ridica și alungi genele.

Smokey Eye pentru Ochi Migdalați

Ochii migdalați sunt una dintre formele de ochi cele mai flatante pentru că arată bine cu aproape orice look de machiaj, inclusiv un smokey eye.

Folosește un fard de culoare deschisă și o pensulă mică pentru a evidenția osul sprâncenei și colțul interior al ochilor. Apoi folosește o nuanță gri mat și blenduiește-o ușor pe pleoapă. Amestecă o nuanța de fard de ochi argintiu de la mijlocul pleoapei spre colțul interior și leag-o de nuanța deschisă de fard pe care ai adăugat-o prima dată. Ia una dintre nuanțele de gri închis strălucitoare și folosește-o pentru a urmări forma ochiului tău, amestecând fardul în afară și în sus. Ia o pensulă curată de fard și amestecă ușor marginile pentru a te asigura că totul este neted.

Conturează linia superioară a genelor cu un creion eyeliner negru. Cu același creion, conturează linia inferioară a genelor pentru a echilibra forma ochiului. Folosește mascara de culoare neagră pentru volum intens al genelor, iar look-ul este gata!

Smokey Eye pentru Ochi Apropiați

Poți folosi machiajul smokey eye pentru a crea iluzia că ochii tăi sunt mai depărtați unul de celălalt. Pentru a realiza acest lucru, este esențială o estompare gradientă de la nuanțe deschise la nuanțe întunecate. umbrele întunecate trebuie să înceapă la colțul exterior, mișcându-se în afară, iar nuanțele mai deschise trebuie să fie păstrate în colțurile interioare.

Folosește o paletă de farduri de ochi ce conține o mixtură de nuanțe deschise și întunecate – Illegal, dacă vrei tonuri de gri sau Nude Story dacă vrei tonuri de maro. Cu o pensulă curată de fard, estompează nuanțele deschise pe pleoapa ta, concentrându-te pe colțul interior. Cu o nouă pensulă curată, ia una dintre nuanțele mate mai întunecate și concentrează fardul de ochi în colțul exterior, estompându-l în afară și în sus pentru a crea o ridicare subtilă. Finalizează cu un creion eyeliner pe care să îl aplici pe linia genelor și pe linia apei și aplică câteva straturi de mascara pentru a defini genele.

Smokey Eye pentru Ochi Depărtați

Contrar sfaturilor date pentru ochii apropiați, când ai ochii depărtați, întinde umbrele întunecate peste întreaga pleoapă pentru a face ochii să pară mai aproape unul de celălalt. Ia o paletă de farduri de ochi ce conține nuanțe mixte și aplică una dintre nuanțele mate întunecate pe întreaga pleoapă și pe linia inferioară a genelor.

Următorul pas este opțional, dar va ajuta să adaugi o anumită dimensiune la fardul tău întunecat de ochi — ia un fardul strălucitor și aplică-l pe pleoape. Finalizează look-ul cu câteva straturi de mascara.

Indiferent de forma ochilor tăi, există un stil smokey eye care să te avantajeze și să îți scoată în evidență frumusețea. Experimentând cu diferite tehnici și culori, poți descoperi look-ul perfect care nu doar că îți complimentează forma ochilor, dar și îți amplifică încrederea în tine. Amintește-ți că machiajul este o formă de artă și exprimare personală, așa că nu ezita să îți personalizezi smokey eye-ul în funcție de stilul tău unic. Cu sfaturile și tehnicile prezentate în acest articol, ești pregătită să cucerești orice ocazie cu un smokey eye de invidiat, care să te facă să strălucești.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN