Frumuseţea este în ochii celui care priveşte: interviu cu Alexandru Sassu, make-up artist

Interviu

Frumosul este relativ, este o noţiune abstractă, pe care o putem înţelege doar atunci când o întâlnim. Fiecare dintre noi are ceva aparte, ceva special, care merită pus în evidenţă… şi cum altfel, dacă nu cu ajutorul unor mâini pricepute.

Alexandru Sassu ne-a cucerit prin simplitate, pasiune şi multă dragoste pentru frumos. După mulţi ani de muncă în diverse corporaţii, a hotărât să abandoneze stilul de viaţă rigid, urmându-şi instinctul artistic.

Iată un interviu realizat în exclusivitate pentru comunitatea Cupio, cu Alexandru Sassu, make-up artist.

Cupio: Care a fost job-ul tău înainte să descoperi pasiunea pentru make-up? Ce te-a determinat să alegi meseria de make-up artist?

 Alexandru Sassu: Înainte să mă apuc de make-up şi să încep un curs în acest sens la Kruger Brent, lucram într-o bancă, destinaţia finală după un şir lung de multinaţionale unde nu m-am regăsit şi mă simţeam total neîmplinit. Schimbarea asta pe drumul profesional a venit ca o refulare şi o acumulare de nemulţumiri. Îmi doream un job care să presupună creativitate şi libertate, un job prin care să mă exprim eu ca persoană şi ca ce am de arătat. Practic, motivaţia de a face asta s-a aflat în toate neîmplinirile din această arie a vieţii mele şi în toate lucrurile pe care îmi doream să le fac altfel. Când am hotărât să fac altceva total diferit de ceea ce făceam, mi-am făcut o listă de activitaţi pe care mi-ar face plăcere să le practic şi prin eliminare, pe diverse criterii personale, am rămas cu make-up-ul. Astăzi sunt extrem de fericit de alegerea făcută!

 Cupio: Care este produsul de make-up în care ar trebui să investim cel mai mult?

 Alexandru Sassu: Din punctul meu de vedere, clar, în fondul de ten. De ce? Poţi să faci un machiaj impecabil, poate să fie ceva extraordinar, dacă tenul ca un tot nu arată perfect, ca o a doua piele, consider că restul este în zadar. Alegerea şi tehnica de aplicare a acestuia este crezul meu încă de la început şi mereu am fost foarte atent la acest aspect.

Până la urmă, machiajul nu este mereu complet şi atunci, ce rămâne ca element de bază? La un machiaj natural, de zi sau bazat pe o linie de tuș cu restul elementelor păstrate la un nivel discret, tenul şi finish-ul lui sunt elementele care se remarcă şi care fac diferenţa.

 Cupio: Cât de important este să ai talent?

 Alexandru Sassu: Eu zic că sunt două posibilităţi: te naşti cu talent sau îl dobândeşti prin dorinţă şi exercițiu. Să te naşti cu el, prezintă un avantaj, dar nu este totul. Este chiar riscant, pentru că te culci pe o ureche că ai talent şi atunci consideri că exercițiul şi munca nu îţi sunt necesare.

În cea de-a doua situaţie, îţi doreşti, vezi că ai o înclinaţie cât de cât şi te apuci de muncă. Şi munceşti! Munceşti mult! Realizezi că doar prin exerciţiu zilnic şi susţinut poţi să evoluezi şi să ajungi unde alţii sunt de ani de zile sau unii au avut darul să ajungă mai uşor pentru că datorită talentului născut au avut startul mai în faţă decât tine.

Cupio: Cât de importantă este “zestrea” genetică a clientelor tale?

 Alexandru Sassu: În cazul meu, sincer, nu ţin cont de asta şi nu este un criteriu. Consider că un make-up artist complet nu ţine cont de astfel de aspecte. Da, aş fi meschin să spun că în cazurile unde această „zestre”, despre care tu mă întrebi, există, rezultatele sunt diferite, însă cred că adevărata provocare şi satisfacţie se află în celelalte cazuri.

Da, un model tânar, cu trasături fine şi piele sănătoasă, tot timpul o să ajute pentru un rezultat spectaculos, însă în momentul în care modelul are un ten matur, tern, ușor deshidratat, iar tu reuşesti să faci ceea ce trebuie, împlinirea este infinit mai mare, iar bucuria beneficiarului direct proporţională.

 Cupio: Ce apreciezi cel mai mult la o femeie?

 Alexandru Sassu: Având în vedere meseria pe care o am, s-ar putea să te surpind – frumusețea naturală, pe care o împart în două categorii: frumusețea fizică, iar aici mă refer la frumuseţea aia nativă, cea de la prima oră şi frumuseţea interioară, acea simplitate şi feminitate pură prin care poţi cuceri indiferent de aspectul exterior.

Frumuseţea fizică ţine de cel care priveşte şi este subiectivă, însă ce are fiecare interior frumos, cred eu, este o perspectivă generală, astfel încât întotdeauna voi aprecia un „înveliş” comun cu un interior frumos, însă niciodată un model ce are o strălucire doar de suprafaţă şi nevenită din interior.

 Cupio: Ce trebuie să evităm atunci când vrem să facem un machiaj de zi?

 Alexandru Sassu: Cred că cel mai important lucru este să nu depășim linia dintre machiajul de zi și cel de seară, de eveniment. Este o linie fină de care ar trebui să ţinem cont şi dacă scopul este să facem un machiaj de zi, la final acesta să fie de zi.

De asemenea, cred că trebuie să renunțăm la ideea că dacă avem o zi plină, iar seara un eveniment, vom pleca de dimineaţă cu machiajul pentru seară. Cum se va găsi timp pentru a schimba vestimentaţia, va trebui să găsim timp şi pentru refacerea machiajului sau în cel mai rău caz, vom păstra un machiaj de zi discret şi la eveniment.

 Cupio: Produsul Cupio preferat?

 Alexandru Sassu: Setul de pensule profesionale Make-up Pro –  pensula de pudră este pur şi simplu „magică”, uşurinţa cu care se aplică produsul şi cum se simte pe piele e…uau! Bine, excludem genele, da!? 🙂

 

 Până la următorul interviu,

 „Nu te preocupa, eşti frumoasă astăzi” 🙂

                                            Alexandru Sassu.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN