De ce să folosești ulei de păr în orice anotimp

Inspire

Uită de așa-numitele ”bad hair days”! În articolul de mai jos afli secrete esențiale pentru a-ți menține părul hidratat, puternic și strălucitor.

Lipsa volumului, electrizarea, vârfurile despicate sunt unele dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă majoritatea femeilor, în ceea ce privește podoaba capilara. Dar care sunt soluțiile pentru combaterea și prevenirea acestora?

Indiferent de anotimp, este esențial să știi că părul are nevoie de aceeași îngrijire. Folosirea produselor esențiale pentru spălarea și coafarea părului sunt secretele unui păr strălucitor și sănătos.

Șamponul, balsamul, masca și alte tratamente trebuie să fie alese în concordanță cu nevoile tipului de păr.

Cum este afectată sănătatea părului?

Sănătatea firelor de păr este influențată de mai mulți factori, atât exteriori, cât și interiori.

Factorii externi – temperaturile, vopselele de păr, decoloranții, apa clorinată, uscătoarele de păr și alte surse de coafare ce degajă caldură, produsele de styling alese greșit, în contradictoriu cu nevoile podoabei capilare.

Factorii interni – alimentația necorespunzătoare (deficit de vitamine și proteine), tulburările hormonale, prezența unor afecțiuni în organism, consumul excesiv de medicamente, stresul.

Creșterea părului, spre exemplu, este influențată de factori precum dietele alimentare, stresul, fumatul si deficitul de vitamine. Aceștia pot încetini procesul de creștere a firelor de păr. O dietă bogată în fructe, legume și cereale ajută la creșterea părului.

De ce să folosești ulei de păr?

Uleiurile pentru păr ajută părul atât din punct de vedere estetic, cât și în ceea ce privește textura acestuia.

Uleiurile hrănitoare netezesc suprafața părului și îl fac mai ușor de aranjat și coafat. În plus, oferă protecție termică și previne degradarea firelor de păr, în timpul uscării cu foehnul sau atunci când părul este expus la alte surse de căldură.

Ingrijirea părului cu uleiuri naturale impiedică și degradarea acestuia în urma vopsirii repetate. Pentru acest lucru, uleiurile trebuie aplicate cu regularitate, indiferent de sezon.

Uleiul de păr este perfect și pentru definirea buclelor și, datorită substanțelor naturale pe care le conține, acționează ca un tratament, hidratând părul în profunzime și prevenind degradarea sa. Este important să aproximezi cantitatea pe care o aplici pe păr. Prea mult ulei va îngrășa părul și îl va încărca.

Alte obiceiuri sănătoase pentru păr

Există și alte obiceiuri sănătoase pentru îngrijirea părului. Folosirea măștilor leave-in sau cu clătire, a tratamentelor pentru creștere sau hidratare, dar și aplicarea protecției termice înainte de coafare sunt câteva dintre obiceiurile de urmat, dacă îți dorești un păr frumos și sănătos.

Temperatura apei este importantă. Nu folosi apă fierbinte, foarte caldă. Este recomandată spălarea părului cu apă puțin călduță sau chiar spre rece. Aceasta curăță mai bine părul și stimulează circulația la nivelul scalpului.

Este important, de asemenea, să nu agresezi părul, inainte și nici după spălare. Uscarea cu prosopul este o greșeală! După ce ieși de la duș, tamponează ușor părul cu prosopul, de la rădăcină până la vârfuri. Evită să îl agresezi pentru că poți distruge foliculii capilari.

Nu peria părul imediat după spălare. Asteaptă ca acesta să se usuce puțin și apoi poți începe pieptănarea.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN