Cum să îți menții pielea strălucitoare, toamna?

Inspire Lifestyle

Ne aflăm în prima lună de toamnă, așa că ne adaptăm, încet, încet pentru schimbările aduse de acest anotimp.

”Iarna nu-i ca vara”, dar nici toamna, cu siguranță că nu e ca vara. Anotimp de tranziție către iarna friguroasa, toamna este momentul în care începem să renunțăm la îmbrăcămintea sumară și să o înlocuim cu haine care ne acoperă o cât mai mare parte din trup.

Ce se întâmplă cu pielea noastră, toamna?

Așa cum vara alegem o rutină de îngrijire a pielii specifică temperaturilor, la fel vom proceda și toamna. Dincolo de schimbările pe care le facem în garderobă, toamna trebuie să acordăm atenție și la schimbarea rutinii de îngrijire. Pielea noastră nu va rămâne la fel de strălucitoare și catifelată, din cauza  temperaturilor mai scăzute. Astfel, trebuie să îi o acordăm o mai mare atenție și să o îngrijim corespunzător.

Toamna aduce o incidență crescută a problemelor de piele uscată, ternă, cu un aspect neplăcut. Persoanele care sunt predispuse la acnee sau dermatita atopica ori alte probleme ale pielii pot suferi chiar erupții din cauza uscăciunii care duce la blocarea porilor de celule moarte.

Iată câteva SFATURI pentru a vă menține pielea sănătoasă și frumoasă, în sezonul rece:

1.Hidratează pielea

Vremea rece aduce piele uscată care poate degenera chiar în apariția unor cojițe. Pielea uscată se descuamează, însă folosirea constantă a unei creme hidratante poate preveni și împiedica acest fapt. Dacă vara folosim creme cu textură mai ușoară, în sezonul toamnă-iarnă este important să optăm pentru creme hidratante cu textură ceva mai grasă. Aceasta va calma pielea deshidratată și o va proteja de viitoarele pierderi de umiditate. O cremă ce are în componența sa acid hialuronic este o alegere și mai bună, întrucât va încetini procesul de îmbătrânire și va menține pielea luminoasă.

2. Hidratează-te!

Pielea are nevoie de loțiuni pentru a se menține hidratată la exterior, însă aspectul ei ține cont și de ceea ce este în interior. Consumul de apă este un factor important în menținerea aspectului sănătos al pielii. Vara ne este în obicei să consumăm multă apă, însă odată cu răcirea temperaturilor, uităm să ne hidratăm pe interior. Doi litri de apă pe zi sau 7-8 pahare te va ajuta să rămâi hidratată.

*Deshidratarea corpului duce la un aspect tern și uscat al pielii și, ulterior, la apariția ridurilor. Rămâi hidratată tot sezonul rece pentru a avea o piele tânără și frumoasă!

3. Nu renunța la protecția solară

Deși temperaturile scad în termometre, soarele nu dispare nici toamna, nici iarna. Este adevărat că razele UVA și UVB care sunt periculoase și pot cauza arsuri în timpul verii nu sunt la fel de puternice toamna, ele încă pot afecta pielea. Cancerul de piele sau ridurile sunt provocate de aceste raze, așa că cel mai bine este să ne protejăm pielea în tot timpul anului de razele soarelui. Asigurați-vă că aplicați protecție solară pe corp atunci când ieșiți afară. Pe ten este cel mai important să folosit o cremă sau un BB cream cu SPF de minim 30.

4. Folosește măști pentru ten

Serile de toamnă petrecute lângă șemineu, cu un pahar de vin sau o carte bună sunt cadrul perfect pentru a-ți răsfăța tenul cu o mască de față. Dacă ai pielea mai uscată, poți încerca o mască de față hidratantă. Aceasta îi va oferi pielii tale o strălucire suplimentară. Pentru pori înfundați poți încerca o mască purificatoare care să absoarbă excesul de toxine din epidermă. Găsești măști pentru nevoile tale aici.

5. Consumați alimente sănătoase

Pielea noastră reflectă stilul nostru de viață în ceea ce privește alimentația. Dacă mâncăm sănătos vom avea o piele frumoasă. Multivitaminele le putem lua fie din alimentație, fie din suplimentele alimentare, important este să îi asigurăm organismului nostru toți nutrienții de care are nevoie pentru a se menține sănătos atât la interior, cât și la exterior.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN