Cum să eviți problema buzelor uscate, iarna?

Inspire Make-up Tips & Tricks Make-Up

Buzele necesită o îngrijire specială, mai cu seamă în sezoanele în care temperaturile sunt extreme, fie prea scăzute, fie prea ridicate. De aceea hidratarea și întreținerea acestora într-un mod corespunzător este foarte importantă atât pentru aspect, cât și pentru confortul personal.

Știați că buzele sunt acele părți ale corpului uman al căror țesut cutanat are o sensibilitate aparte? Astfel, ele pot fi ușor agresate de factorii de mediu externi cum ar fi soarele, frigul sau vântul.

Buzele crăpate și uscate care se exfoliază sunt un disconfort atât în sezonul călduros, cât și în cel geros. În plus, netratarea acestora, poate duce la fisurări urmate de sângerare și usturime.

De ce ni se usucă buzele, iarna?

Aerul rece și uscat este răspunzător pentru uscarea excesivă a buzelor pe timp de iarnă. Acesta favorizează pierderea apei din țesuturi. În plus, persoanele care au obiceiul de a-și umezi buzele cu limba se expun mai mult la factorii agresivi de mediu. Buzele se pot usca excesiv, până ajung să se crape. Contactul excesiv cu saliva grăbește procesul de deshidratare.

Alta cauză a uscării buzelor, iarna, este deshidratarea, consumul redus de lichide . Corpul pierde multe lichide, acest lucru evidențiindu-se în țesuturi – piele, ten, buze. Și deficitul de vitamine, precum este B12, poate cauza uscarea buzelor.

Cum putem preveni crăparea buzelor?

Pentru a preveni crăparea buzelor trebuie să renunțăm la obiceiul de a ne umezi buzele cu salivă, mai ales atunci când ne aflăm în aer liber, iar temperaturile sunt scăzute. Trebuie, totodată și să consumăm suficiente lichide pentru a ne hidrata corespunzător.

În ceea ce privește machiajul buzelor, trebuie să ne asigurăm că nu folosim produse care ne usuca buzele. Pe timp de iarnă ar fi bine să optăm mai mult pentru folosirea unor balsamuri de buze și a unor gloss-uri de buze.

Așadar, este timpul să renunțăm la rujurile mate, dense, care nu hidratează buzele, și să optăm pentru un luciu de buze. Asta, în timp ce ne asigurăm că avem mereu în geantă, printre celelalte produse de machiaj preferate, un balsam pentru buze pe care să îl folosim ori de câte ori avem nevoie.

Balsamurile de buze conțin ingrediente cu rol hidratant și protector, astfel că asigură emolierea și catifelarea buzelor. Previn și repară uscăciunea buzelor, conferindu-le un aspect neted și proaspăt.

Din când în când, putem să le oferim buzelor o exfoliere blândă. Gomajul de buze de la Cupio, Keep It Soft, este produsul ideal pentru buze netede și catifelate.

Luciu de buze – o soluție simplă de zi cu zi

Luciul de buze este preferat mai ales de femeile care își doresc buze mai voluminoase, mai mari. Acesta adaugă nu doar luciu, cât și o culoare subtila buzelor, fiind disponibil în game de opacitate diferite – de la translucid la solid. Poate avea finisaje diferite – mat, sclipitor, lucios sau metalic.

Un produs cosmetic folosit zi de zi de femei, luciul sau glossul este un produs de make-up pentru buze cu are un efect mai putin intens decat un ruj cu o pigmentație intensă. Este mai discret atunci când este aplicat direct pe buze și mai intens atunci când este folosit peste un ruj.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN