30 de Adevăruri despre Frumusețe pe care orice femeie ar trebui să le cunoască

Inspire Lifestyle

Evident, 40 este noul 30 și cu toate acestea, suntem siguri că te vei simți și arăta ca la 22 de ani când vei ajunge la marea vârstă de 30 de ani. Acest reper numeric va deține întotdeauna o anumită semnificație când vine vorba despre frumusețe. Înainte de a atinge pragul de 30 de ani, majoritatea dintre noi aspirăm să ne îmbunătățim jocul machiajului, să descoperim care coafură este cu adevărat cea mai bună pentru noi și, în final, să ne eliberăm pentru totdeauna de complexele obositoare.

În același timp, împlinirea vârstei de 30 de ani are o modalitate de a face brusc ca ridurile și firele de păr alb să apară undeva pe radarul nostru de griji. Așadar, pentru toate voi care vă apropiați de această vârstă (și chiar și pentru cele dintre noi care suntem cu câțiva ani peste), oferim 30 de perle de înțelepciune despre frumusețe, câștigate cu greu, care vă vor purta în anii de glorie, astfel încât să arătați și să vă simțiți mai minunat ca niciodată.

1. Îngrijirea pielii nu se referă doar la ten

Repetă-ți asta zilnic: Nu vei neglija gâtul tău. Nici mâinile tale. Nici decolteul tău.

Fără protecție solară cu spectru larg zilnic și hidratare adecvată, aceste zone pot începe rapid să îmbătrânească înainte de vreme. Nu te opri la linia maxilarului, și nu te opri la gât. Continuă să mergi mai jos. Vei fi recunoscătoare că ai făcut asta când gâtul și decolteul tău vor îmbătrâni la fel de grațios ca fața ta.

2. Cel mai plictisitor produs de păr este cel mai important

Parte din a deveni un adult de succes constă în solidificarea unor obiceiuri zilnice sănătoase, oricât de minore și plictisitoare ar părea acestea. Pentru păr, asta înseamnă aplicarea unui produs de protecție termică de fiecare dată când un uscător de păr sau orice alt instrument fierbinte se apropie de acesta. Acest gest nu are un efect instantaneu vizibil asupra stilului tău, de aceea toată lumea este mereu tentată să-l omită.

3. Nu te teme să aplici fond de ten

Fondul de ten va deveni mai util și mai puțin opțional pe măsură ce îmbătrânești. Dacă doar ai încercat să aplici puțin aici și acolo folosind degetele, încearcă să experimentezi cu un burețel de machiaj umezit. Acest lucru te va ajuta să ascunzi măiestuos diferitele tipuri de probleme ale pielii care apar pe măsură ce timpul trece – și, în general, să arăți mai îngrijită. Folosirea unui beauty blender umezit este cel mai bun truc pentru un fond de ten care nu arată niciodată pătat.

4. Rutina de dinaintea somnului de frumusețe

Până acum ai învățat că a-ți împinge fața în pernă cu machiajul complet aplicat poate însemna să plătești prețul mai târziu (în coșuri, conjunctivită și alte modalități distractive). Dar ceea ce este și mai rău este că pierzi ocazia de a aplica produse de îngrijire a pielii țintite înainte de cea mai lungă perioadă de odihnă liniștită, când acestea pot penetra profund, fără efecte adverse cauzate de expunerea la soare. Noaptea este momentul ideal pentru hidratare profundă, combaterea ridurilor viitoare, plus tratamentul buzelor, cuticulelor, călcâielor și altor zone problematice. Pielea ta îți va mulțumi în timp. 

5. Lipsa somnului duce la lucruri și mai puțin drăguțe decât cearcănele

Vorbind despre somn, în cele din urmă, toți ne confruntăm cu faptul că nu mai suntem la facultate și că, în zilele noastre, faptul de a pierde nopțile ne va face să arătăm mai mult decât doar cu ochii obosiți. „Studiile arată că lipsa somnului face pielea deshidratată și cu aspect obosit,” subliniază dermatologul din Los Angeles, Jessica Wu. Dormi cel puțin 7 ore pe noapte, iar ideal ar fi să te odihnești măcar 9 ceasuri.

6. Sfat pentru nopțile în care somnul nu a fost prea generos

După ce ai ascuns cearcănele cu un corrector, adaugă un strop de iluminator în colțurile interioare ale ochilor. Nu am găsit un truc mai bun pentru a arăta instantaneu trează și atentă. La nevoie, funcționează și fardul de ochi în culori deschise.

7. Gândește-te la sprâncenele dese ca la un filtru Instagram pentru fața ta

Printre multele efecte magice bine documentate ale unei sprâncene pline: arcadele ample și umplute au o modalitate de a te face să arăți mai tânără. Le atribuim textura lor moale – care, la rândul său, îți înmoaie trăsăturile – și modul în care distrag atenția de la liniile fine.

Și spre deosebire de alte trăsături, sprâncenele pot continua să arate ca la 20 de ani pentru totdeauna – cu condiția să înveți cum să le umpli.

8. Crema cu SPF, cel mai bun produs anti-îmbătrânire pe care îl poți folosi

Ține minte ce am spus despre obiceiurile sănătoase, deși plictisitoare? La 30 de ani, efectele vizibile ale expunerii anterioare la soare încep cu adevărat să iasă la iveală – nu doar liniile fine, ci și decolorările și petele întunecate care sunt dificil de tratat și greu de acoperit. Și dacă ești ca mulți dintre noi, vei dori ATÂT DE TARE să fi aplicat și mai multă cremă de soare în fiecare zi.

Dacă ai întreba orice dermatolog să-ți numească principalul său sfat anti-îmbătrânire, folosirea cremei cu SPF va fi răspunsul, garantat. Nici cea mai avansată tehnologie în îngrijirea pielii nu poate egala capacitatea ei de a-ți păstra frumusețea. 

9. Nu uita de crema de ochi!

Pielea din jurul ochilor este subțire și delicată, făcând-o susceptibilă la riduri și pete de vârstă. O cremă pentru ochi este o modalitate excelentă de a-ți hrăni pielea în timp ce dormi. Caută o cremă care conține antioxidanți, care pot ajuta la protejarea pielii tale de deteriorare.

10. Firele de păr alb, niciun motiv de panică

Au dispărut zilele când o femeie observa câteva fire albe și simțea că trebuie să înceapă un ritual etern de vopsire a părului la fiecare 12 zile. Produsele nuanțatoare sunt uimitor de eficiente pentru acoperirea rădăcinilor și îți economisesc și timp, permițându-ți să acoperi temporar firele individuale înainte de a-ți vopsi tot părul.

11. Încearcă un instrument nou

Dacă ai introdus un roller din jad în rutina ta de îngrijire a pielii, dar nu poți vedea niciun beneficiu în ceea ce privește reducerea pufului și luminozitatea, încearcă să treci la o piatră de masaj gua sha, curbată dar ascuțită. Gua Sha lucrează mai profund decât un roller din jad și este o metodă mult mai eficientă de a stimula microcirculația.

12. Dacă rutina de skincare te copleșește, concentrează-te pe un singur ingredient

Dacă nu ești genul de persoană care se bucură să încerce fiecare nou trend și produs de îngrijire a pielii, nu-ți face griji. Prevenirea apariției ridurilor nu trebuie să fie atât de complicată. Începe doar prin a aplica un ser sau o cremă ce conține ingredientul cel mai dovedit clinic pentru prevenirea ridurilor –  retinolul. Aplică-l seara: începe de câteva ori pe săptămână sau conform instrucțiunilor produsului – poți mări frecvența pe măsură ce pielea devine mai puțin sensibilă la el.

13. Schimbă-ți demachiantul

Analizează modul în care se simte pielea ta după curățarea zilnică. Dacă este uscată sau strânsă, încearcă să-ți schimbi demachiantul obișnuit cu un balsam de curățare pe bază de ulei, mai ales în timpul iernii, când temperaturile foarte scăzute pot lăsa pielea deshidratată.

14. Acest truc de eyeliner este pentru toată lumea

Nu toată lumea cunoaște realizarea machiajului cat-eye sau ”ochi de pisică” și asta este OK. Dar iată un truc ușor pentru ochi cu aspect mai sofisticat pe care îl poți folosi indiferent de nivelul tău de îndemânare în machiaj: Folosește un eyeliner negru precis (lichid, de preferat) pentru a face puncte mici între genele tale, chiar la baza acestora. „Efectul va crea o linie a genelor mai groasă, făcând ochii să iasă în evidență fără efectul unui eyeliner evident,” spune artistul de machiaj al celebrităților, Jenna Anton. Funcționează pentru un look de zi fără machiaj sau pentru a-ți îmbunătăți schema de machiaj a ochilor după ore întregi.

15. Nu omite exfolierea

Dacă nu te exfoliezi regulat și te apropii de vârsta de 30 de ani, acum este momentul ideal să începi. În jurul vârstei de 20 de ani, pielea ta produce multe celule noi. Când te apropii de 30 de ani, celulele tale se reînnoiesc mai lent, ceea ce duce la piele ternă și descuamarea acesteia. Exfolierea ajută la stimularea celulelor noi ale pielii și la menținerea unui aspect radiant.

16. Nu-ți ”stresa și bâzâi tenul

E nevoie de multă voință pentru a nu atinge un coș complet dezvoltat care pare că ocupă literalmente jumătate din fața ta. Dar scormonitul poate cauza cicatrici, iar acele pete roșii sau întunecate se pot acumula de-a lungul timpului – mai ales pe măsură ce celulele pielii tale se reînnoiesc mai greu. Fă-ți un favor pe termen lung și adoptă o politică de a nu te atinge cu mâinile de față. Folosește corectorul pentru a acoperi eventualele coșuri. Fața ta îți va mulțumi.

17. Boost your blush

Suntem obișnuite să aplicăm blush pe pomeții obrajilor, dar aceștia pot să coboare puțin pe măsură ce îmbătrânim. Pentru un efect mai tânăr și de lifting, încearcă să pui blush-ul puțin mai sus, pe partea superioară a pomeților.

18. Oricine poate și trebuie să poarte și roșu

Cu cât îmbătrânim, cu atât mai mult credem că acest lucru este adevărat. Având un ruj roșu de bază te va face ca să arăți bine pentru orice ocazie (stil instant, chiar dacă ești pe fugă și/sau porți același vechi tricou cu dungi sau o rochie neagră simplă). Caută nuanța de roșu care ți se potrivește și îndrăznește!

19. Păr mai mătăsos

Dacă părul tău de dimineață este deosebit de necontrolabil, investește într-o față de pernă din mătase sau, și mai glamour, într-un turban din mătase pentru păr. Mai puțină fricțiune în timp ce te agiți în somn înseamnă un păr mai strălucitor când te trezești.

20. Să știi când să nu faci lucrurile pe cont propriu

Majoritatea poveștilor pe care le auzim despre decolorarea părului acasă nu au finaluri fericite. Nu putem să dăm vina pe o fată pentru că încearcă o mișcare de frumusețe DIY o dată (poate de două ori), dar în cele din urmă, îți dai seama că merită să investești înțelept în a nu face totul singură. Lasă serviciile mari pe mâna profesioniștilor. Aici ne referim nu doar la decolorarea părului, ci și la îndepărtarea ojei gel, tunderea bretonului și modelarea sprâncenelor.

21. Există doar 3 produse de machiaj pentru ochi de care ai nevoie

Este atât de ușor să complicăm machiajul ochilor. Însă, potrivit specialiștilor de machiaj, trebuie să ne concentrăm pe trei elemente de bază: eyeliner estompat, un fard de ochi neutru de nuanță medie și mascara. Jucându-te cu aceste trei, poți crea multe look-uri purtabile.

22. „Regret că am cheltuit bani pe acel tratament spa,” nu a spus nimeni, niciodată

Un adevăr care devine din ce în ce mai clar pe măsură ce înaintezi în vârstă este modul în care te simți. Acesta are o influență enormă asupra modului în care arăți. Așa că nu te simți vinovată pentru a te răsfăța ocazional cu ritualurile de frumusețe care îți plac cu adevărat – meriți cel puțin o dată pe lună un masaj, o manichiură, un tratament facial.

23. Folosește inteligent bronzerul și pudra

Nu face greșeala să aplici vreodată bronzerul preferat pe toată fața. Artiștii de machiaj rar îl folosesc în acest mod; în schimb, ei adaugă bronzer doar punctele înalte ale feței, exact acolo unde cade lumina în mod natural (frunte, nas, bărbie), plus marginile exterioare pentru un efect de subțiere a feței.

Similar, pudrarea întregii fețe poate fi parte din rutina ta de adolescentă, când pielea ta este extra-uleioasă, dar aceasta poate să-ți estompeze strălucirea pe măsură ce pielea îmbătrânește. Concentrează-te doar pe zonele predispuse la luciu, cum ar fi bărbia, nasul și fruntea, lăsând zonele obrajilor și ale ochilor fără pudră.

24. Bea apă!

Menține-ți corpul hidratat prin a consuma minimul necesar de apă, zilnic. Hidratarea interioară te va ajuta să elimini toxinele.

25. Evită fumatul și alcoolul

Fumatul și consumul de alcool pot cauza riduri și alte semne de îmbătrânire. De asemenea, îți măresc riscul de a dezvolta cancer de piele. Încearcă să eviți pe cât posibil fumatul și consumul de alcool.

26. Urmează o dietă sănătoasă

O dietă sănătoasă este esențială pentru a-ți menține pielea tânără și frumoasă. Asigură-te că incluzi în dieta ta multe fructe, legume și cereale integrale. Evită alimentele procesate și băuturile zaharoase, care pot cauza inflamație și pot duce la apariția acneei și a ridurilor.

27. Fă exerciții fizice pentru a îmbunătăți elasticitatea pielii

Exercițiul fizic este o altă parte importantă a unui stil de viață sănătos. Ajută la menținerea tonusului și elasticității pielii și poate reduce, de asemenea, riscul de cancer de piele. Exercițiile fizice îmbunătățesc condițiile pielii prin creșterea circulației sângelui și livrarea de oxigen și nutrienți către piele. Propune-ți să faci cel puțin 30 de minute de exerciții fizice în fiecare zi.

28. Îmbunătățește-ți postura

Îmbunătățește-ți postura pentru a preveni deteriorarea coloanei vertebrale. Când mergi, ține-ți umerii sus. Când stai așezat, menține-ți spatele la un unghi drept față de picioare și încearcă să ții picioarele plate pe podea. Dacă lucrezi la un computer, ține-ți ecranul direct în fața feței, astfel încât să nu trebuiască să îți cobori capul pentru a-l vedea.

29. Nu uita de controlul anual al pielii

La fel cum îți verifici sânii pentru noduli, fă din prioritatea de top să fii atentă la schimbările pielii. Verifică eventualele alunițe și fă o prioritate din a-ți programa un consult anual la dermatolog.

30. Amintește-ți că totul devine mai frumos când te simți bine în pielea ta

Adolescența și perioada de dinainte de 30 de ani este adesea despre urmărirea tendințelor și dorința de a arăta ca toți ceilalți pe care îi vezi, de la celebrități la vloggeri de machiaj până la influenceri de pe Instagram. Dar, în cele din urmă, din fericire, asta devine prea obositor – și poți să te relaxezi și să descoperi care sunt trăsăturile tale unice de frumusețe. În loc să te concentrezi pe ceea ce nu îți place la aspectul tău, concentrează-te pe calitățile pe care le iubești. Găsește-ți trăsătura preferată și evidențiaz-o în fiecare zi. Nimeni nu a avut vreodată, sau nu va avea vreodată, frumusețea naturală cu care te-ai născut.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN