Tratamente pentru unghii fragile

Manichiură

Asa cum am spus in dese randuri, femeile tin foarte multe la aspectul unghiilor. Noi stim cat de importante sunt si de aceea in sectiunea noastra de manichiura gasti sute de produse destinate lor.

unghii fragile

Din pacate, majoritatea femeilor au mici probleme cu unghiile, din cauza fragilitatii acestora, probleme care nu pot fi tratate definitiv niciodata.  Totusi, exista cateva remedii ca va pot ajuta sa va intariti unghiile, dar ele trebuie aplicate frecvent daca doriti sa purtati in mod constant unghii lungi.

Iata cateva retete si sfaturi pentru a intari unghiile fragile si pentru a scapa de cosmarul unghiillor taiate scurt precum ale scolarilor.
Primul si probabil cel mai important aspect este cel al alimentatiei. Mancarea consumata zilnic are un rol important pentru sanatatea unghiilor si a parului deasemenea. In caz ca nu stiati unghiile sunt alcatuite din proteine asadar au nevoie de proteine pentru a arata frumos si pentru a fi rezistente.
Consumul de mazare, ovaz, seminte, nuci, oua, lactare si carne slaba va pot ajuta alaturi de consumul de vitamine B si C care vor ajuta la cresterea unghiilor si rezistenta.
Pentru cresterea unghiilor puteti face si un amestec de doua linguri argila alba, doua linguri de ulei e masine si sase picaturi de ulei esential de lavanda. Cu pasta obtnuta se maseaza unghiile, apoi se lasa sa actioneze 15 minute. Pentru ca tratamentul sa aiba efect este recomandat sa aplicati aceasta masca de trei ori pe saptamana.
Unghiile firave se mai pot trata si cu ulei de masline sau vitamina E (fiola). Cu unul dintre aceste uleiuri trebuiesc masate unghile in fiecare seara. Daca nu va este la indemana acest procedeu, puteti amesteca uleiul de masline cu vitamina E, le puteti incalzi usor si in acest amestec sa tineti unghiile inmuiate circa 15 minute.
Pentru hidratarea dar si intarirea unghiilor puteti recurge si la crema din ulei de migdale si miere. Nu trebuie decat sa amestecati aceste doua ingrediente, sa ungeti zilnic mainile si masati ceva mai insistent unghiile.
De preferat este sa aplicati crema inainte de culcare astfel incat apoi sa va puteti pune manusi care sa permita cremei sa actioneze pe durata noptii.
In cazul unghiilor ingalbenite si fragile, casante este nevoie de o masca ce contine trei linguri pasta de dinti si o lingura si jumatate lamaie. Se aplica pe unghii si se lasa sa actioneze 10 minute.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN