Tot ce trebuie să știi despre stratul de dispersie

Manichiură Unghii cu gel

Stratul de dispersie este unul dintre cele mai controversate subiecte din domeniul unghiilor tehnice, motiv pentru care în acest articol vom aborda toate neclaritățile legate de acesta.

Ne va explica, punctual, ce este și cum se recunoaște stratul de dispersie, unul dintre cei mai buni traineri Cupio – Andreea Pruneanu.

Definiție
Stratul de dispersie reprezintă acea peliculă lipicioasă de pe suprafața materialului tehnic (ojă semipermanentă, gel UV, bază, top coat), rezultată în urma procesului de polimerizare.

Tocmai din acest motiv, tehnicienii începători îl pot confunda, adesea, cu faptul că produsul nu s-a polimerizat – nimic mai FALS.

Este perfect normal ca acest strat lipicios să apară în urma polimerizării în lampă a ojei semi, gelului UV, bazei sau top coat-ului. Don t worry about it! 😊

Dar cum putem ști dacă produsul nu s-a polimerizat complet?

*verificăm consistența materialului tehnic
Dacă un produs aplicat nu s-a polimerizat deloc în lampă, materialul tehnic rămâne moale și, cel mai probabil, se va scurge în falduri.

Sunt situații în care materialul tehnic se polimerizează parțial, cauza fiind de cele mai multe ori puterea slăbită a lămpii. În această situație, în cazul culorilor, acestea se pot încreți (produsul se polimerizează la suprafață, iar interiorul rămâne moale).

În cazul modelării apexului, putem verifica apăsând ușor cu vârful unui bețișor de portocal în zona apexului. Dacă acesta se va ”scufunda”, este cazul să ne îngrijorăm pentru că într-adevăr produsul nu s-a polimerizat.

Există produse cu sau fără strat de dispersie

Un alt aspect care trebuie menționat atunci când vorbim despre stratul de dispersie este acela că sunt produse care au dispersie și produse fără strat de dispersie.

PRODUSE FĂRĂ STRAT DE DISPERSIE

De regulă, produsele fără dispersie sunt top coat-urile, cu câteva excepții (la Cupio, excepția o face Cupio To Go! Top Coat – care trebuie fixat cu cleaner după polimerizare), culorile fără fixare sau gelurile de pictură.

*Pentru a ști care sunt produsele ce nu necesită fixare cu cleaner, asigurați-vă că citiți toate informațiile despre acestea pe site.

PRODUSE CU STRAT DE DISPERSIE

Produsele cu strat de dispersie pot fi și ele diferite: în unele cazuri, stratul de dispersie va fi mai abundent, iar în altele va fi minim. De asemenea, stratul de dispersie poate fi mai lipicios sau mai lichid și mai alunecos.

Acum că ai aflat ce este stratul de dispersie, îl poți recunoaște mai ușor!

Alte curiozități

  • Anumite culori lasă un strat de dispersie ideal, astfel încât folia de transfer va putea fi aplicată direct, fără a mai fi nevoie de un gel special – cum ar fi Foil Gel.
    *de ex. oja semipermanentă Aether Nude Cupio To Go!
  • După polimerizarea culorii, nu este necesară fixarea cu cleaner (ștergerea stratului de dispersie) înainte de aplicarea top coat-ului.
  • În cazul în care alegem totuși să fixăm o culoare cu cleaner, dacă aceasta este foarte pigmentată, există posibilitatea să ni se pară că pe pad s-a transferat culoarea – acela este doar stratul de dispersie și nu ar trebui să afecteze intensitatea culorii aplicate. În schimb, dacă după ștergere se ia pur și simplu din culoarea de pe unghie și rămân locuri goale, înseamnă că polimerizarea nu s-a efectuat în mod complet și corect.
  • Dacă lucrăm în tehnica fără pilire vom proceda la fel și vom aplica direct culoarea, fără a mai șterge stratul de dispersie după modelarea apexului.
  • În anumite cazuri, faptul că lăsăm acel strat de dispersie, ne va ajuta la o aplicare mai ușoară și mai uniformă a următorului strat de produs. (de exemplu, la realizarea french-ului de exterior).
  • Pe de altă parte, există geluri cu strat de dispersie mai bogat care, din contră, vor face ca următorul strat aplicat ”să se strângă pe unghie ca uleiul”. În acest caz, putem fixa stratul de dispersie cu cleaner și să continuăm manichiura.

Sper că v-au fost de folos aceste informații și că nu mai aveți nici o nelămurire în ceea ce privește stratul de dispersie. Iar dacă aveți, scrieți-ne în comentarii întrebările voastre!

Articol realizat de Andreea Pruneanu – trainer Cupio

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN

Ești fan Cupio și ai un produs preferat care îți transformă rutina de înfrumusețare? Acum e momentul să îl împărtășești cu noi! Concurs de review-uri ...