TOP 5 moduri de aplicare a liniei de tuș

Make-up Tips & Tricks Make-Up

Conturarea ochilor este una dintre cele mai apreciate tehnici de machiaj. Multe femei aleg sa folosească eyeliner sau tuș pentru ochi din diverse motive. Fie vor să atragă atenția asupra ochilor, fie vor să creeze acel efect de gene mai dese, fie pentru că vor să corecteze forma ochilor.

Există numeroase stiluri de conturare a ochilor cu ajutorul eyeliner-ului. Iata care sunt cele mai populare:

Feline eyeliner (cat-eyeliner/foxy eyeliner)

O tehnică îndrăzneață, de aplicare a creionului sau tușului de ochi. Acesta se prelungește atât în colțurile exterioare ale ochilor, cât și în colțurile interioare. Ideală pentru evenimentele de seară sau ocazii speciale și pentru evidențierea ochilor.

Double Up / Double Wing eyeliner

Eyeliner-ul cu aripi duble presupune aplicarea tușului mai întâi de-a lungul genelor superioare, extinderea acesteia spre exterior și arcuirea acesteia in sus, în colțul ochiului (asemeni unui vârf înaripat). Apoi, a doua linie de eyeliner se aplică de-a lungul genelor inferioare, continuând într-o direcție ascendentă, până în colțul exterior al ochiului.

Bold eyeliner

Un eyeliner îndrăzneț și intens este cel care poartă denumirea de BOLD eyeliner. Linia de tuș se traseaza fie doar pe pleoapa superioară, fie și pe cea interioară. Un lucru e sigur – pe pleoapa superioara, linia de tuș va fi îngroșată pentru un look final intens și care nu trece neobservat.

Dramatic eyeliner

Acest tip de eyeliner are contur superior si inferior, ambele unindu-se în colțul extern al ochiului. În partea inferioară, se aplică creion pe linia apei, aceasta unindu-se apoi cu linia de pe pleoapa superioară, prelungind forma ochiului.

Basic eyeliner

Este cel mai clasic mod de trasare a liniei de tuș. Aceasta este foarte subțire, poate fi aplicată doar pe pleoapa superioară sau pe ambele, în scopul conturării ochilor. Linia nu depășește extremitatea pleoapei.

Produse pentru realizarea eyeliner-ului

In functie de preferinte, poți alege să îți trasezi linia de eyeliner cu ajutorul mai multor produse. Iată care sunt acestea

Tușul sub formă lichidă

Un tuș lichid este cel mai bun produs atunci când îți dorești o precizie mai mare în aplicare. Cele de tip stilou sunt alegerea ideală, întrucât au o perie extrem de fină și precisă. Este ideal pentru un contur subțire și precis.

Tușul sub formă de gel/cremă

Tușul cu textură de gel sau cremă se aplică numai cu ajutorul unei pensule pentru eyeliner. Este ușor de controlat și perfect pentru machiajul de tip ”feline sau cat-eye”.

Creionul de ochi

Cunoscut și ca dermatograf, creionul de ochi este un produs de conturare clasic, însă ușor de folosit și versatil. Este perfect și pentru linia genelor inferioare. Începătorii îl pot folosi și ca bază pentru tușul lichid, pentru a nu greși.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN