Tendințe de manichiură 2024: ce modele de unghii purtăm anul acesta

Inspire Manichiură Unghii cu gel

În 2024, tendințele în manichiură și nail art sunt diverse și inovatoare, reflectând un amestec între stiluri clasice reinventate și abordări moderne, cu o notă de individualism. Creativitatea și personalitatea se întâlnesc cu eleganța pentru a reflecta cele mai spectaculoase modele pentru unghii!

Tendințe manichiură în anul 2024

Din punct de vedere estetic, anul 2023 a fost un echilibru perfect, pe de o parte cu lux discret și minimalism practicat, iar pe cealaltă cu nuanțe intense, de la Barbie la sirenă. De la revoluții în stilul francez și straturi superioare de lacuri de unghii lăptoase, la artă suprarealistă și abordări ton pe ton. Și pentru 2024? Anul în care tocmai am intrat aduce o revoluție în lumea manichiurii, combinând clasicul cu modernul în moduri surprinzătoare. 2024 marchează revenirea unor tendințe vintage, reinterpretate într-o manieră contemporană, dar și adoptarea unor tehnici avangardiste.

Tipuri de manichiură la modă: ojă semipermanentă sau gel

În 2024, alegerea dintre manichiura semipermanentă și cea cu gel se bazează pe două aspecte principale: durabilitate și estetică personalizată. Manichiurile cu oje semipermanente continuă să fie favorite pentru persoanele care caută un look natural și o întreținere minimă. Se aplică rapid, durează până la patru săptămâni și sunt ideale pentru viața de zi cu zi.

Pe de altă parte, gelul este alegerea perfectă pentru cei care doresc unghii lungi, rezistente și cu un aspect mai dramatic. Gelul uv oferă o bază excelentă pentru arta unghiilor ceva mai complexă și permite adăugarea de elemente tridimensionale, cum ar fi pietrele sau cristalele.

Culori de oje la modă în 2024

Anul 2024 aduce o paletă de culori vibrantă și diversificată. Nuanțele de bază includ coralul energic, turcoazul răcoritor și clasicele tonuri neutre precum bejul și griul. Roșul intens, mereu la modă, este perfect pentru o declarație de stil. Nuanțele pastelate, precum lavanda și menta, adaugă o notă de delicatețe și sunt excelente pentru zilele de primăvară și vară.

Modele de unghii manichiură în tendințe

NAKED NAILS

Tot mai mulți oameni aleg machiaje mai naturale și coafuri mai minimaliste, iar simplitatea ar putea deveni o tendință importantă și în manichiură. Unghiile naturale și îngrijirea acestora vor fi foarte populare în 2024. Oamenii vor acorda mai multă atenție unghiilor naturale și se vor orienta spre tratamente specifice pentru unghii.

METALLIC & CHROME FINISH

O tendință populară încă de la finalul anului 2023, nu va dispărea nici în 2024. Este vorba despre unghiile cu finisaj chrome sau metalic.

Artista de unghii din Los Angeles, recunoscută în rândul celebrităților, Queenie Nguyen, prezice că „unghiile ombré cu un finisaj cromat alb” vor fi în tendințe pentru 2024. Ceea ce este extraordinar la un finisaj cromat este că acesta poate fi adăugat ca un lac de sigilare sau ca o pudră de finisaj peste orice culoare de unghii. Alternativ, cromul ca o culoare va fi la modă.

În acord cu adoptarea continuă a finisajelor metalice, în 2024 se așteaptă o creștere a utilizării foliilor metalice de unghii. Cele aurii și argintii vor fi în top, însă nu înseamnă ca nu se vor purta și alte nuanțe metalice precum roșu, albastru sau verde.

CULORI PRIMARE

Nuanțele saturate își vor găsi locul în 2024. Specialiștii anticipează o dorință pentru purtarea culorilor primare îndrăznețe, precum albastrul cobalt, galbenul muștar și roșul stacojiu.

ROȘU CLASIC

O altă tendință care nu va dispărea anul acesta e manichiura clasică roșie. Roșul este o nuanță atemporală, care va fi mereu la modă. În plus, nu este doar o alegere sofisticată, dar adaugă și un strop vesel de culoare oricărui look.

ANIMAL PRINT IS BACK!

Cine nu iubește un imprimeu animalier? În 2024, stilul animal print revine! Celebritățile deja adoptă aceste look-uri, atât în vestimentație, cât și pe unghii. Imprimeul de leopard este pe cale să aibă o renaștere, așa că de ce să nu porți acest trend și pe unghiile tale?

Unghii FALSE PRESS-ON și manichiuri DIY

Tot mai multe persoane aleg să-și realizeze singure rutina de îngrijire a unghiilor acasă. Unghiile false sau kiturile de manichiură sunt o opțiune incredibilă pentru cei care doresc să economisească bani, păstrând în același timp rutina unghiilor simplă. Este o metodă mai rapidă și mai accesibilă pentru a obține lungimi noi și designuri în tendințe.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN