Știai cum să-ți aplici mascara pentru un efect WOW?

Make-up Tips & Tricks Make-Up

Mascara este unul dintre cele mai iubite produse de machiaj și de nelipsit în trusa de cosmetice. Chiar dacă nu ai mereu timp să realizezi un machiaj complex, mascara este produsul minune care îți salvează machiajul și în același timp oferă un efect de înfrumusețare vizibil.

Pentru a obține efectul wow de gene lungi, dese și curbate, ai nevoie să știi că există câteva trucuri pe care le poți pune în practică. Descoperă-le pe toate în rândurile ce urmează:

  1. Înainte de a aplica mascara, înlătură excesul de pe periuță, altfel riști să încarci genele mult prea mult și se vor lipi între ele.
  2. Aplică mascara de la baza genelor către vârfuri prin mișcări de zig-zag. Insistă la baza genelor pentru a crea susținere, astfel ca genele să reziste curbate pe durata întregii purtări.
  3. Înainte să aplici mascara, tapotează ușor puțină pudră translucidă pe gene (poți folosi o periuță pentru sprâncene pentru a efectua acest pas). Particulele de fibră se vor prinde de fir și astfel se creează efectul de lungime și densitate. Acest truc poate înlocui cu succes un primer pentru gene.
  4. Dacă ai aplicat prea mult mascara și ai obținut un efect de gene lipite, înainte ca produsul să se usuce, descurcă-ți genele cu o periuță. Acest pas te ajută să obții un efect mai natural și va părea că ai genele mai dese.
  5. Dacă îți dorești să creezi un efect cat-eye, aplică mascara pe gene de la jumătatea ochiului spre exterior. O altă variantă este să aplici un strat pe toate genele și două straturi pe genele de la jumătatea ochiului către exterior.
  6. În caz că ai aplicat mascara pe piele, din greșeală, așteaptă 2-3 minute să se usuce și apoi îndepărtează-l cu o periuță.
  7. Dacă ai genele foarte drepte sau chiar puțin îndreptate în jos, folosește un clește pentru a le curba înainte de a aplica mascara.

Bineînțeles că trebuie să ținem cont și de fizionomia feței atunci când aplicăm produsele de machiaj pentru a corecta mici defecte sau pentru a crea efectul dorit.

Cum aplicăm mascara în funcție de forma ochilor?

Ochi mici – aplică produsul în două sau trei straturi pe genele superioare și o dată pe genele inferioare.

Ochi apropiați – aplică un strat pe genele apropiate de baza nasului și două sau trei straturi pe genele dinspre exteriorul pleoapei.

Ochi depărtați – aplică două straturi pe genele apropiate de baza nasului și un singur strat pe genele dinspre exteriorul pleoapei.

Ochi mari – aplică același număr de straturi atât pe genele superioare cât și pe cele inferioare.

Acum că știi toate aceste trucuri, îmbracă-ți genele cu mascara ca un profesionist și atrage toate privirile!


Articol realizat de Alina Baciu, MUA Cupio

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN