Rețeta de frumusețe: Semințele din bucătărie care fac minuni pentru tenul tău

Inspire Lifestyle

Vine vara, bine-mi pare, în grădină am o floare! O floare ale cărei semințe fac minuni pentru ten! Care este aceasta? Aflați în rândurile ce urmează. 🌻

Azi vorbim despre un ingredient care face minuni pentru ten și pe care, dacă nu îl găsiți în grădina voastră, cu siguranță că îl puteți achiziționa de la orice supermarket, întrucât este foarte foarte cunoscut!

Este vorba despre semințele de floarea soarelui – care nu doar că sunt un deliciu pentru papilele gustative, ci și, iată, un ingredient-minune pentru ten!

Vara se poartă naturalețea, iar un ten curat, proaspăt și luminos este un MUST-HAVE! Dacă vrei să te mândrești cu tenul tău și să nu îl mai ascunzi sub mai multe straturi de fond de ten, începe prin a-i oferi o rutină de îngrijire completă!

Dincolo de cremele, loțiunile și serumurile pe care le folosești pentru hidratarea și îngrijirea tenului, este nevoie să știi că acesta are nevoie și de alte tratamente pentru a se păstra curat și catifelat. Și ce tratament mai bun poți alege decât unul bazat pe ingrediente 100% naturale, chiar din bucătărie? Iată cum îți poți face chiar tu măști de față, acasă, cu doar câteva ingrediente:

Masca pe bază de semințe de floarea soarelui

Rețeta 1 – Pentru a prepara o mască pentru ten, pe bază de semințe de floarea soarelui, ai nevoie de un pumn de semințe decojite, o lingură de miere de albine și o lingură de ulei de măsline.

Pasul 1 – Zdrobește semințele până la obținerea unui terci și pune-le într-un vas de plastic sau ceramică.

Pasul 2 – Adaugă mierea puțin încălzită și apoi uleiul de măsline.

Pasul 3 – Amestecă bine ingredientele cu o spatulă de lemn, până se omogenizează.  

Pasul 4 – Aplică amestecul obținut pe fața curată, pe gât și decolteu. Las-o să acționeze 20 de minute, după care o poți îndepărta cu apă călduță.

Poți repeta tratamentul o dată pe săptămână.

Rețeta 2 – Amestecă două linguri de semințe de floarea soarelui, decojite și măcinate cu un vârf de cuțit de turmeric (curcuma) și 3-4 linguri de zer, lapte bătut sau apă de trandafiri (la alegere). Omogenizează bine toate ingredientele și astfel obții tratamentul-mască. Aplică-l pe pielea umedă, masând ușor toată fața timp de 5 minute, apoi lasă-l pe ten până la uscarea completă. După ce l-ai îndepărtat cu apă călduță, aplică o cremă hidratantă.

Beneficiile semințelor de floarea soarelui pentru piele

Bogate în antioxidanți, vitamina E, acizi grași Omega-6 și alți nutrienți, semințele de floarea-soarelui au și proprietăți antibacteriene, astfel că ajută la refacerea aspectului pielii afectate de diverse probleme dermatologice.

Iată ce alte beneficii mai oferă tenului:

  • Tratează pielea uscată, ternă, iritabilă.
  • Tratează și protejează pielea de arsurile provocate de razele soarelui.
  • Previn și încetinesc apariția semnelor de îmbătrânire.
  •  Unele dintre cele mai bune surse de vitamina E, semințele de floarea-soarelui contribuie la ameliorarea acneei, a coșurilor și a semnelor provocate de acestea.
  • Hidratează profund pielea.
  • Conțin nutrenți ce îmbunătățesc luminozitatea și strălucirea pielii.

Alege una dintre cele două măști-tratament și folosește-o o dată pe săptămâna pentru a avea un ten fresh, proaspăt și luminos! Așa vei putea opta și pentru un machiaj cât mai natural, ideal în sezonul estival!

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN