Se apropie sezonul sandalelor. Cum întreții pedichiura și ce modele alegi pentru vară. FOTO

Inspire Lifestyle Manichiură

Îngrijirea pedichiurii este importantă pentru a preveni deteriorarea unghiilor și pentru a păstra picioarele sănătoase și frumoase. Deși nu toată lumea preferă să își facă unghiile cu lac în tot restul anului, ci doar vara, atunci când se poartă sandalele sau alt tip de încălțăminte ce lasă picioarele la vedere, îngrijirea picioarelor și a unghiilor este o necesitate permanentă.

În următoarele rânduri vei afla cum să îți întreții pedichiura în mod corect și ce trenduri de pedichiură se poartă în vara acestui an.

Cum întreții corect pedichiura

a. Menține igiena picioarelor – asigură-te că picioarele tale sunt curate și uscate înainte de a aplica produse cosmetice de îngrijire.

b. Hidratează picioarele cu o cremă hidratantă pentru picioare pentru a preveni uscarea și crăparea pielii. Masează crema ușor pentru a îmbunătăți circulația sângelui.

c. Taie unghiile în mod regulat pentru a preveni ruperea sau încarnarea acestora.

d. Folosește produse pentru pedichiură de calitate și asigură-te că ustensilele pentru curățarea unghiilor sunt dezinfectate sau sterilizate înainte de a le folosi.

e. Evită încălțămintea strâmtă, aceasta poate cauza probleme ale unghiilor.

Urmând acești pași simpli, vei putea menține o pedichiură frumoasă și curată.

Cum obții o pedichiură estetică pentru a intra în sezonul estival

Doar o lună ne mai desparte de intrarea oficială în sezonul estival. Dacă în anotimpurile mai reci ne-am ținut pedichiura departe de lumina soarelui și acoperită de încălțări închise, e timpul să o pregătim pentru săndăluțe.

Pași pentru pregătirea pedichiurii:

*Curăță unghiile și cuticulele – acest proces începe cu înmuierea picioarelor în apă călduță și săpun pentru un timp de aproximativ 10-15 minute. După ce picioarele sunt pregătite, tăiați unghiile cu o forfecuță specială pentru a preveni încarnarea acestora. Continuați cu îndepărtarea cuticulelor.

*Exfolierea pielii picioarelor este un pas pe care nu trebuie să îl neglijați. Pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii și a preveni apariția calusurilor și a bătăturilor, folosiți un scrub pentru picioare și o pilă abrazivă pentru pedichiură.

*Hidratarea picioarelor, după ce acestea au fost curățate și exfoliate, este foarte importantă. În funcție de preferințe, puteți alege o cremă cu efect răcoritor sau cu parfum delicat.

*Urmează aplicarea lacului de unghii favorit. Vara, multe femei optează pentru oja semipermanentă pentru că aceasta durează mai mult, astfel că nu trebuie să se confrunte cu problema exfolierii lacului de pe unghii.

Ce culoare de ojă semipermanentă alegi?

Care sunt tendințele în materie de culori și modele de unghii pentru primăvară? Ce pedichiură este la modă? Ei bine, în general se optează pentru culori vesele, electrizante sau pentru culori pastelate. Culoarea alb, de asemenea, este la mare căutare, dar și nuanțele neon.

Pentru un plus de inspirație, îți venim în ajutor cu câteva idei de pedichiuri care se poartă în vara anului 2023.

Culori pastelate

În general, vara aduce o abundență de culori vibrante și strălucitoare, dar în ultimele sezoane, culorile pastelate au început să câștige teren și este posibil să continuăm să le vedem în 2023. Nuanțele de roz pal, galben pastel și verde mentă pot fi perfecte pentru o pedichiură subtilă și elegantă.

French pedicure

Asemănătoare cu French manicure, această metodă constă în aplicarea unui strat de culoare deschisă pe vârful unghiilor, urmat de un strat de alb sau argintiu pentru a crea un efect de french. Este o pedichiură clasică și sofisticată care poate fi purtată în orice context.

Pedichiura texturată

În ultimii ani, pedichiura texturată a devenit din ce în ce mai populară, cu modele care imită pielea de șarpe sau alte materiale interesante. În 2023, poate fi o alegere interesantă pentru a adăuga un plus de interes pedichiurii. Le poți realiza cu matrițe de diferite modele, pe care le găsești aici.

Accent de culoare

Dacă nu ești sigură ce model de pedichiură să alegi, poți opta pentru un accent de culoare. Alege o culoare puternică sau neobișnuită și aplic-o doar pe degetul mare de la picior sau pe vârful unghiilor pentru a adăuga un plus de personalitate pedichiurii.

Pedichiura ”white design”

Culoarea alb pune în valoare bronzul, așa că este o alegere perfectă pentru pedichiura de vară. Iată ce modele poți încerca!

Articol realizat de Victoria Chiticariu

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN