”Poți să pleci de la zero și să ai succes!” – Webinarii GRATUITE de make-up

Make-up

Care este povestea pe care vrei să o trăiești prin pasiunea ta de beauty artist?

Oxana Novacovici, antreprenor în domeniul de Beauty și make-up artist de renume, te invită să afli cum să devii un profesionist în domeniul frumuseții.

”Salut,
 
Astăzi nu vom vorbi despre tehnici de construcție a unghiei sau despre secretele liniei de tuș, ci despre ceva mult mai personal și mai unic: Cum poți să devii un Nail/ Makeup Artist de succes, cunoscut și bine plătit?
 
Numele meu este Oxana Novacovici, sunt antreprenor în domeniul beauty de peste 8 ani și makeup artist din 2010.

În acești ani am colaborat cu brandul Cupio și am folosit întotdeauna produsele lor de make-up.
 
Acum, după atât de mulți ani de colaboare, vreau să-i mulțumesc acestui prieten drag, oferind tot ceea ce am mai valoros comunității Cupio: 2 webinarii live GRATUITE.
 
 În aceste webinarii vreau să împărtășesc din experiența mea în ceea ce privește construirea unei caiere de succes în domeniul Beauty.

Prin puterea exemplului și a informațiilor foarte practice, îmi doresc să te ajut ca 2021 să fie pentru tine cel mai bun an de până acum!

Cum am reușit eu de când am venit în România,  într-un oraș străin, să încep de la zero o afacere care a schimbat lumea machiajului la nivel național, prin cursurile, evenimentele și master-class-urile organizate?

Iți povestesc imediat cele mai importante lucruri care m-au adus aici și care te vor ajuta și pe tine!

Acum 10 ani am început cu un blog, cu pasiunea nebună pentru machiaj și un curs făcut la Școala Atelier Paris în Republica Moldova.

Vrei să știi din ce motiv am făcut inițial cursul de make-up? 

Pentru că nu îmi plăcea cum arăt, iar machiajul era instrumentul care mă ajuta să am mai multă încredere în mine.

Tu cu siguranță ai motivele tale pentru care te-ai apucat de meseria de make-up artist sau nail-tehnician, dar ce avem comun este bucuria pe care o simțim atunci când ne vedem clientele mulțumite. Nu-i așa? 

Eram o fată tânără, de 23 de ani, cu puțină încredere în felul în care arăta și în ceea ce făcea, dar cu o pasiune maximă pentru make-up.

Ce a accentuat pasiunea și mai mult și, de asemenea, încrederea în mine, fără care nu cred că aș fi reușit?

Faptul că am descoperit cum să transform cele mai mari provocări în oportunități de creștere a încrederii în sine și faptul că mi-am creat o structură, un plan de urmat care să îmi aducă, garantat, succes. Faptul că am avut alături un mentor care m-a ghidat prin cărțile, e-mail-urile pe care mi le trimitea și apoi prin prezența lui fizică.

Nu am renunțat, m-am ținut de treabă și mi-am definit ce înseamnă să fii ”de succes”. Așa am reușit. Mai jos îți prezint povestea mea și cele 4 legi ale creșterii încrederii în sine pe care le-am descoperit pe parcurs.

O sa fiu succintă: 

În 2010, ca să adun bani pentru o viață mai bună și să devin independentă financiar, am plecat în America, prin programul Work & Travel, pentru a 2-a oară.

Mi-am luat 3 joburi, dormeam maxim 4-5 ore pe zi ca să fac bani pentru visul meu cel mare: să devin un make-up artist de succes acasă la mine. 

În septembrie m-am întors cu bani frumoși din America, pe care îi investeam și în produse de makeup și în cursuri.

La întoarcerea în Republica Moldova m-am pus pe treabă: machiam toate colegele și prietenele prin căminul în care stăteam în timp ce studiam masteratul. 

Cu puține produse nu puteam să fac chestii spectaculoase, dar fetele erau mulțumite și mie îmi creștea inima. 

Una dintre primele ”legi” învățate despre succesul în make-up:

Legea 1: Succesul nu vine niciodată din prima, trebuie să exersezi sute de ore ca să ajungi să ai rezultate. Ca în orice domeniu, e nevoie prima oară să acumulezi experiență, apoi măiestrie, apoi popularitate – toate acestea definesc ulterior succesul tău.

Oare tu cât de des exersezi ca să te aștepți să dobândești succesul la care visezi?

Între timp, în viața mea a intervenit o schimbare majoră: am plecat din țara natală într-o alta, străină, unde mă știau doar trei persoane.

Povestea mutării mele în Timișoara e o istorie frumoasă, pe care toată lumea o ascultă cu gura căscată, mai ales că m-am căsătorit cu autorul unei cărți care mi-a schimbat viața.

Să știi că a fost o perioadă extrem de dificilă pentru mine: m-am stresat super mult dupa ce m-am mutat în octombrie 2011. Nu mă cunoștea mai nimeni, o perioadă bună îmi pica părul de stres și mă uitam în gol la telefonul care nu suna pentru programări.

Nu avea cine să sune și de ce… 

Asta a fost a doua mea lecțielegea redobândirii încrederii pe care am simțit-o pe propria piele:

Legea 2: Oamenii acționează când le ajunge cuțitul la os și nu mai pot răbda durerea și suferința.

Dacă încă stai și nu faci nimic, înseamnă că nu te doare suficient de tare, încă e o urmă de ”călduț și bine”, frica de a pierde ceva cunoscut e mai mare ca dorința de a câstiga ceva dorit, dar neexperimentat, necunoscut. 

Dar vine acel moment în care, printr-o minune, îți aduni forțele, energia sau te ajută susținerea altora și te pui pe treabă. 

Totul sau nimic!

Eu m-am gândit că nu am nimic de pierdut și m-am aruncat înainte. 

Calea fiecaruia este individuală, dar există un schelet, o structură care te poate ajuta să ajungi acolo sus: Aveam un obiectiv, știam unde vreau să ajung (din nou). Și asta este următoarea lege pe care trebuie să o respecți ca să ai încredere în tine și succes.

Legea 3: Definește ce este succesul pentru tine, ce borne trebuie să atingi în următoarele 3 – 6 luni și focusează-te pe ele.

Pentru început îmi doream să ajung la fel de căutată ca în Republica Moldova, unitatea mea de măsura era ”sâmbăta – programări full” – de la 5 dimineața până la 18 seara, adică 11 ore de machiaj. 6-7 cliente pe zi.

Știam că în țara mea natală câștigam într-o lună între 500 și 1000 de euro din meseria de make-up artist și cu asta pornisem în gând.

Mi-am pus și ceva obiective mărețe ca să pot ajunge măcar la jumătate din ele: să devin distribuitor de produse cosmetice și să deschid cea mai tare scoală de make-up din Timișoara.

Cât timp mi-a luat? Cam 6 luni: am început în ianuarie-februarie și am ajuns în vară să am un program full, atât în privința cursurilor de machiaj, cât și a profesiei de make-up artist.

Am mizat toți banii pe care îi aveam adunați din America după 4 luni de muncă și mi-am luat un sediu, am cumpărat mobilier, produse și ce mai aveam nevoie, apoi am început treaba. 

Cu un tupeu de care nu știu cum am putut să ”fac rost”, am organizat unul dintre primele master-class-uri de machiaj din Timișoara, cu traineri invitați.

Țin minte și acum că aveam 18 persoane înscrise, pe care le-am înghesuit într-o sală mică pe care o închiriasem pentru Școală și magazin.

Eram de aproximativ 6 luni în Timișoara. 

Cum am reușit să cresc atât de repede?

Am profitat la maxim de cel mai bun canal de promovare: Facebook. Instrument care m-a ajutat să îmi dau seama de un tipar, exprimat în:

Legea numărul 4: fii constantă în urmărirea visului tău, nu renunța! Cărămida de zi cu zi te va ajuta să ajungi acolo!

Plus că s-a răspândit vestea de la celelalte cursante și modele, că e o rusoaică Oxana în Timișoara, care predă în altă tehnică de machiaj, oamenii au devenit curioși, iar eu am decolat.

Aceasta este începutul carierei mele. Mi-am dezvoltat mult abilitățile de antreprenor și marketer în industria Beauty și acum e momentul să îți dezvălui că această poveste ți-am spus-o ca să te inspir și să crezi că SE POATE!”

Poți să pleci de la zero și să ai succes.

Poți să depășești concurența și să rămâi în top mult timp.

Poți să câstigi mulți bani din această meserie!

Te poți înscrie la WEBINARII aici

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN