Nu te așteptai la asta! Care este cea mai populară culoare de ojă la nivel global

Inspire Lifestyle Manichiură

Deși culorile neutre sunt unele dintre cele mai folosite nuanțe pe unghii, de către femeile care aleg manichiura cu lacuri de unghii clasice, oje semipermanente sau geluri UV, negru este cea mai populară culoare purtată pe unghii, la nivel global. Acesta este rezultatul unui raport realizat de un furnizor global de soluții tehnologice AI și AR pentru frumusețe și modă – Perfect Corp.

Manichiura cu ojă semipermanentă sau gel și-a crescut popularitatea de la an la an, iar piața globală a îngrijirii unghiilor va crește cu aproximativ 8% în următorul deceniu, potrivit Transparency Market Research (TMR).

Pe măsură ce femeile sunt din ce în ce mai interesate de cum arată manichiura lor, Perfect Corp. a încercat să identifice tendințele în materie de culorile și texturile preferate a fi purtate pe unghii, folosind aplicația YouCam Nails. Aceasta oferă mii de filtre AR care le permit utilizatorilor să testeze, virtual, culori și modele diverse pe unghii, în timp real. Aplicația YouCam Nails generează peste 7 milioane de încercări virtuale de culoare pentru unghii pe an.

Culoarea neagră, cea mai testată

Potrivit Perfect Corp., s-a observat că utilizatorii aplicației au testat, cu preponderență, oja de culoare neagră, care a ocupat primul loc ca nuanța cea mai des încercată la nivel global.

Această nuanță îndrăzneață și versatilă a început să câștige popularitate în ultimul an, odată cu apariția celebrităților la ceremonii de premiere și pe covorul roșu purtând această culoare impresionantă pentru unghii, atât în finisaj lucios, cât și mat.

Culorile neutre pentru unghii, în topul preferințelor

Trendul către culorile neutre a continuat cu alb perlat și nuanța nisipului, care au devenit, de asemenea, unele dintre cele mai testate nuanțe de culori pentru unghii.

Oja neagră și nuanțele neutre deschise au fost confirmate și ca fiind culorile de unghii cu tendința cea mai ridicată în datele regionale observate în Statele Unite, Regatul Unit, Germania, Spania, Brazilia, Franța, Japonia, China și Mexic.

Nuanțele roșii și metalice

Unghiile de culoarea cireșelor, dar și roșul sclipitor, se numără și ele printre cele mai populare nuanțe testate. Acestea s-au evidențiat ca fiind culori de top în toate regiunile analizate, cu o popularitate semnificativă în creștere pentru nuanțele roșii și culorile intense în regiunile din Orientul Mijlociu, inclusiv Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Bahrain, Qatar și Oman.

Tonuri cu strălucire intensă, metalice și crom, precum rose-gold metalic, auriu laminat și argint laminat, s-au observat și ele printre primele 10 culori de unghii cele mai încercate la scară globală. Aceste tonuri au fost la modă în toate piețele cheie analizate, cu o preferință semnificativă observată în China, Mexic, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită și Bahrain.

În raportul realizat de Perfect Corp. sunt analizate tendințele globale și comportamentul utilizatorilor observat în perioada de 6 luni, octombrie 2022 – martie 2023, pentru a prezice principalele tendințe globale în materie de unghii pe anul curent. Concluziile explorează, de asemenea, principalele tendințe în materie de unghii din piețele cheie, inclusiv Statele Unite, Regatul Unit, Franța, Germania, Spania, Brazilia, Mexic, China, Japonia, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Bahrain, Qatar și Oman.

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN