Make-up fresh, dar de efect în vara 2019. Se pune în valoare fizionomia și frumusețea naturală

Inspire Lifestyle Make-up

Dacă în 2018, tendințele în materie de make-up și frumusețe au fost toate într-o notă intensă, nu la fel stau lucrurile și în 2019. Vara aceasta se pune accentul pe make-up-ul fresh, realizat într-o tehnică minimalistă, dar de efect. Machiajul perfect este acela care scoate în evidență cele mai frumoase trăsături ale unei femei și lasă în umbră defectele, dar toate acestea într-un mod cât mai subtil. Accentul este pus pe valorificarea fizionomiei și pe păstrarea unui aspect cât mai natural.

Mix de texturi cremoase și pudră

Tendințele anului 2019 permit realizarea unor machiaje deosebite prin combinarea produselor de make-up ce au o textură cremoasă, cu cele pudră. Umbrele și luminile create printr-un machiaj profesionist trebuie să fie în echilibru, la fel și culorile calde – trebuie să se completeze armonios cu cele reci pentru un look final plin de rafinament și eleganță.

TENUL

În această vară, fondul de ten cu acoperire semi-transparentă ia locul celui cu acoperire mare. Luminozitatea și prospețimea tenului trebuie să fie pusă în valoare, astfel încât să se obțină un look apropiat cu cel purtat de frumoasele femei ale anilor `90. Produsele cu finish mat sunt înlocuite de cele sidefate. Make-up artiștii recomandă fondurile de ten cremoase și pudrele cu particule iluminatoare, apropiate de nuanța pielii.

Pe scurt, în vara anului 2019 este ”la modă” pielea curată, cu un aspect natural, sănătos și cu un ușor efect luminos ”wet”. Se optează, în general, pentru un machiaj minimalist realizat în nuanțe neutre.

OCHII

În ceea ce privește make-up-ul ochilor, în acest an nu se mai recomandă conturarea excesivă a ochilor, ci se merge pe o tehnică minimalistă. Forma ochilor poate fi definită prin folosirea delicată a tușului, un produs de make-up care se menține încă în trend. Se poartă, însă, fardurile soft, pigmentate sau neon, în funcție de tipul de machiaj pentru care se optează. Spre exemplu, pentru un machiaj de seară poți folosi pigmenții cu glitter sau cei duo-cromatici. Dacă mergi la festival și dorești să ai un look de admirat poți opta pentru pigmenții NEON.

Iar pentru un look de zi, fresh și natural sunt ideale fardurile de pleoape în nuanțe neutre de bej-maro sau roz, care se vor potrivi de minune cu fondul de ten cu acoperire mică sau cu un bronzer.

Pentru o privire intensă, genele trebuie să fie acoperite de cât mai multe straturi de mascara. Dacă de obicei rimelul se aplică mai mult pe partea superioară, anul acesta se recomandă ca și genele inferioare să fie date cu mascara, astfel încât ochii să pară mai mari. Dacă te numeri printre femeile care își doresc gene mai voluminoase și mai lungi poți opta pentru deja clasicele gene false.

 

SPRÂNCENELE

Sprâncenele naturale și sălbatice sunt un ”must-have” în 2019. Deși în anii trecuți sprâncenele subțiri făceau furori, acum sunt la modă sprâncenele stufoase și cât mai naturale. Există trei tipuri de stilizare a acestora:

a. straight – liniile firelor de păr sunt drepte, arcul sprâncenei nu e pronunțat

b. feathered – sprânceana nu se mai tunde, e mai ciufulită, firele de păr sunt orientate în sus

c. natural – sprânceana naturală, liniile sunt delicate, fără prea multă textură. Este forma cea mai uzuală

BUZELE

Rujurile metalice, lichide mate sau glossy sunt vedetele verii. Se poartă nuanţe de roz pal, fuchsia, nuanţe de portocaliu – nude piersică sau caisă până la portocaliu aprins.

Nici nuanțele de roșu nu rămân de domeniul trecutului. Dacă îți dorești un aspect elegant, poți opta pentru una dintre nuanțele: carmin, bordo sau burgundy.

Ca pont pentru fetele ce își doresc buze voluminoase, fără a apela la botox sau alte metode artificiale, amintim tehnica ombre. Efectul de buze voluminoase se poate crea prin folosirea unui creion contur de nuanță mai închisă ca rujul ce urmează a fi aplicat. Creionul se va folosi în primul rând pentru conturare, iar mai apoi se va aplica mai concentrat în mijlocul buzelor, de unde va pleca pierdut către extremități. După acest proces poate fi aplicat rujul. Tehnica ombre garantează volum buzelor şi un aspect elegant.


Victoria Chiticariu

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN