Interviu cu Veronica Moraru, trainer Cupio

Interviu

E timpul să o cunoaștem mai bine pe talentata noastră, Veronica Moraru!

Fire perfecționistă și pasionată de ceea ce face, Vero activează în domeniu de mai bine de 7 ani. Voi Cupiolinelor, știți deja cât de profesionist este trainerul nostru, astfel că ne-am gândit că v-ar plăcea să aflați mai multe despre OMUL Veronica Moraru, drept urmare i-am propus să ne acorde un interviu.

Vero, povestește-ne te rugăm, pe scurt ce fel de persoană ești, dincolo de profesia ta. Care sunt cele mai mari calități ale tale? Dar defectele?

Calități: Hmm… sunt o persoană foarte muncitoare, răbdătoare, glumeață, iubitoare, serioasă atunci când trebuie, perfecționistă… implicată, nu mă las prea ușor atunci când vreau ceva… muncesc până obțin acel ceva.

Defecte? Încăpățânată câteodată… că doar sunt zodia Pești și, sincer, stau și mă gândesc, oare este un defect că sunt prea încrezatoare în oameni și că pun suflet acolo unde nu sunt apreciată …iar ceilalți își urmărec doar interesul? Mă mai gândesc…

Ce îți place cel mai mult la meseria ta?

Să ofer, să dau mai departe ceea ce știu, să învăț fetele să lucreze cât mai bine și corect, să aibă un venit financiar independent. Văd lucrările cursantelor și, pe zi ce trece, nu am ce să corectez. Când văd câti oameni mă caută pentru a-i învăța să facă unghiuțe, sunt foarte mulțumită. Iar când mă oprește lumea și îmi spune ”Aaa, tu ești Veronica, dar cât de mult te urmăresc!” și când văd că munca mea este apreciată și cursantele pleacă de la mine cu o meserie deja în mâini, iar eu mi-am făcut datoria de dascal… asta îmi place cel mai mult la meseria mea și este cel mai important.

Ți-ai dori să schimbi ceva la tine? Dacă da, ce anume?

Să nu mă mai încred atât de mult în oameni, sunt prea sinceră, ofer foarte multe și, câteodată, mi-o ”iau peste nas”, dar asta mă face și mai puternică, și învăț să ofer doar celor care merită atenția mea. Nu suport minciuna și falsitatea, nu suport lingușirea și nu râd la comandă. Nu poți fi iubit de toată lumea, nici nu vreau asta… însă când sunt fericită pe interior sunt fericită și pe exterior. Nu am altă față și de asta cine mă cunoaște cu adevărat, știe cum sunt.  În rest nu aș schimba nimic! Sunt perfectă așa cum sunt eu.

Dacă ai fi aleasă pentru a conduce lumea, ce ai face în prima zi la conducere?

M-aș aseza la birou, mi-aș lua o cafea. Glumesc… aș începe cu copiii săraci, bolnavi și cu mamele chinuite de soartă.

Dacă peștișorul de aur ți-ar îndeplini 3 dorințe, ce i-ai cere?

Sănătate… sănătate… sănătate…

Care sunt cele trei cuvinte care te descriu cel mai bine?

Perfecționistă, sinceră, iubitoare, minunată, glumeață… Scuze! Erau doar 3 😆😆

Ce voiai să te faci când erai mică?

Cum era vorba aceea: „Ai grijă ce îți dorești, că s-ar putea să ți se întâmple!” PROFESOARĂ am vrut să devin. Și o făceam pe profesoara cu cele patru surori pe care le am. Scriam cu creta pe tot dulapul, apoi cu pixul în caiete. Le ascultam, le predam, bună profesoară mai eram, dar și acum sunt. Și atunci aveam catalog, și acum am. Și atunci puneam note… și acum pun.

Cu ce animal te asemeni?

Cu un cățel foarte credincios omului, până la un punct. Când m-ai atins pe coadă s-a terminat  distracția. Nu te mai las să intri în curtea mea și te țin minte. Iert, dar nu uit.

Dacă ai câștiga 1 milion de euro, ai renunța la meseria ta?

O nuuu, aș investi într-o școală mai mare, mi-aș angaja fete să le ajut să învețe această meserie, să aibă bănuții lor, să nu mai depindă financiar de nimeni. Câte aș face cu banii, dar în nici un caz să renunț la meseria mea!

Ești o gospodină? Care este mâncarea ta preferată?

Poate nu credeți, dar sunt o gospodină, când am timp. Îmi place să gătesc, că doar sunt moldoveancă și mă mândresc cu asta. Dar să știți că prăjituri nu fac, le fac doar pe cele tradiționale: brânzoaice „poale’n brâu” ca la Moldova, cozonac, pâine și alte prăjituri pe care le făceam în copilărie în perioada Crăciunului.

Cât despre mâncarea preferată, nu am una anume. Nu sunt mofturoasă la mâncare sau pretențioasă. Îmi plac toate, dar aș alege totuși o salată de vinete cu roșii 😆.

Ce vârstă ți-ai da, dacă nu ai ști câți ani ai?

Am fost o perioadă blocată pe 32 de ani… indiferent că aveam 35, tot 32 spuneam că am, cu o așa lejeritate, de mă corectau alții. Însă cum mă simt? Ca la 20 de ani… după cum e cântecul celor de la Voltaj.

Ce ai face dacă ai fi invizibilă pentru o zi?

Hmmmm… m-aș duce lângă toate cursantele mele.

Dacă ai avea un buton care te-ar ajuta să iei viața de la început, l-ai folosi?

NU, NICIODATĂ, pentru că o altă viață nu o să mi-i ofere pe minunații mei copii, pe soțul meu extraordinar și nici fericirea pe care o am în viața asta alături de ei.

Dacă ai scrie o carte despre viața ta, ce titlu ar avea?

<< VREAU SĂ FIU „EU” >>

Care este defectul pe care nu îl poți ierta oamenilor?

Cel mai mult mă deranjează falsitatea la o persoană. Trec, poate, peste multe, sau mai trec cu vederea altele, că așa sunt eu ca persoană, însă minciuna, falsitatea, sunt cele care te vor îndepărta de la „inimioara mea”.

Un sfat pentru fetele care vor să înceapă o carieră în domeniul manichiurii sau care sunt la început de drum în meseria de tehnician de unghii.

Pasiunea și răbdarea sunt pașii cei mai importanți în această meserie. Dar nu numai! Să începeți cu pasiune, cu dorința de a face acest lucru, să vă doriți să învățați pentru voi, să investiți în imaginea voastră mereu, toată viața avem de învățat lucruri noi. Indiferent de gura lumii voi să fiți mereu dornice de a afla tehnici noi. Iar asta să o faceți numai cu PASIUNE!

 

Victoria Chiticariu

Ți-a plăcut articolul? Nu-l păstra doar pentru tine #SharingIsCaring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VEZI ARTICOLE SI DIN